Skånskan > Opinion

Monday, 27 May, 08:12

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

S: En riktad besparing mot invandrareHÖRBY Socialdemokraterna säger nej till förändringarna i modersmålsundervisningen, och ser policyn som en riktad besparing mot invandrare.
– Förslaget är helt förkastligt och illa förberett. Skamligt! SD är alltid ute efter att spara på invandrarna, säger Renaldo Tirone (S) upprört.S reserverade sig mot beslutet att anta förslaget till ny modersmålspolicy.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Socialdemokraterna, Renaldo Tirone, SD, Skolverkets, KS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S En riktad, besparingmot , invandrare
YLE - 31 jan 14 kl. 09:00

Lättare för invandrare att börja i gymnasiet

Från och med augusti ska det bli lättare för invandrare med grundskoleexamen att söka sig till gymnasiet. Under en ny, ettårig förberedande utbildning kommer invandrare att kunna studera bland annat språk, matematik och samhällsära. Gymnasielagen ändrades tidigare i januari så att utbildningen nu kan genomföras.

DN - 10 nov 12 kl. 00:50

?Så kan våra invandrare bli en ekonomisk tillgång?

Dålig resursanvändning. Många invandrare har stor outnyttjad potential. Det kan handla om språkkunskaper, lokalkännedom och hög utbildning.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 17:00

Attacken var riktad mot en högergrupp

LUND Förvåningen byttes till ilska i kampsportklubben efter måndagens gängattack då flera personer fick föras till sjukhus. Det visade sig nämligen att attacken var riktad mot en grupp högerextrema som hade släppts in av en av instruktörerna.– Vi var helt chockade över hur ett tiotal maskerade män kunde ge sig på vår träningslokal och oss.

Skånskan - 12 jan 19 kl. 18:00

”Ta bort alternativ ingen stor besparing”

STAFFANSTORP Kostpolicyn är antagen av kommunfullmäktige och kan inte ändras av utbildningsnämnden.Det säger Laila Osen (S) och 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden med anledning av förslaget från den styrande M- och SD-majoriteten att inte längre erbjuda ett köttalternativ till barn som av religiösa skäl inte äter fläskkött. Även andelen ekologiska varor ska minskas.

VA - 26 maj 11 kl. 07:00

Det tjänar vi på att ge invandrare jobb

26 maj Sverige är uruselt på att få in invandrare på arbetsmarknaden. Tabellen på sidan 44 är ingen smickrande läsning för vare sig politiker eller företag. Den visar att Sverige har den största skillnaden i sysselsättningsgrad mellan inrikes och utrikes födda av alla länder i OECD.

YLE - 11 apr 14 kl. 06:43

Allt fler invandrare blir företagare - men få av dem är kvinnor

En tredjedel av alla restauranger i Vanda uppskattas ägas av personer med invandrarbakgrund. I huvudstadsregionens största städer ser man hur allt flera invandrare väljer att starta ett eget företag. Men för många invandrare är företagsamheten inte ett frivilligt val.

YLE - 21 okt 13 kl. 06:17

Ahmed Muhamed: Så får invandrare jobb

Jobb på posten, som ungdomsledare, som ordningsvakt, som städare och som telefonförsäljare. Alla de jobb har Ahmed Muhamed, 24, haft. Nu har han grundat ett företag tillsammans med sin kompis.

YLE - 19 maj 15 kl. 06:18

Helsingfors satsar på invandrare på daghem - men inte på svenskt håll

Vid de finska daghemmen i Helsingfors satsar man på att anställa invandrare. I de svenskspråkiga finns enligt dagvårdschef Nina Fabricius inte samma behov. Det ökade antalet barn i Helsingfors med ett annat modersmål än finska eller svenska gör att motsvarande trend också borde synas i personalen, resonerar man vid Helsingfors barnomsorgsverk.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 11:05

Ge privata jobbförmedlingsföretag ett större ansvar att förmedla jobb åt invandrare och flyktingar

Debatt Hur ska framtidens arbetsförmedlande se ut för att få fler invandrare och flyktingar in på den svenska arbetsmarknaden?
Är det verkligen rätt att enbart Arbetsförmedlingen ska ansvara för förmedlingen av arbete till invandrare och flyktingars?
Vilka andra möjligheter finns det att i framtiden snabbt och effektivt hjälpa invandrare och flyktingar in på arbetsmarknaden?

YLE - 17 feb 15 kl. 05:45

Närvårdarstudier på svenska ska ge arbete åt invandrare

Nu ska närvårdarstudier erbjudas för invandrare som väljer att lära sig svenska i huvudstadsregionen. Det här ska leda till sysselsättning och fler närvårdare som kan svenska. Många ifrågasätter att invandrare lär sig svenska som första språk i huvudstadsregionen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Ras för Dansk Folkeparti – framgång för Venstre

Danmark Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen kan vara nöjd med valresultatet till Europaparlamentet som är det bästa för Venstre någonsin. Venstre dubblade till fyra mandat och blev det största partiet i det danska EU-valet. Socialdemokratiet, som enligt opinionsmätningarna såg ut att bli det största partiet, nådde inte upp till den väntade framgången.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bensinjätte vill inte ha skydd mot spill

Malmö Miljöförvaltningen kräver att bensinjätten St1 med ett tiotal anläggningar i Malmö förser tre av dem med spillzoner för att hindra att bränsle läcker ut.
Men företaget är inte glada över föreläggandet. Nu överklagar St1 kommunens beslut.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dämmen i Hörbyån ska tas bort

HÖRBY Två vandringshinder för småfisk i Hörbyån ska tas bort. Det gäller dämmena vid gamla kvarnen och vid lasarettsparken.
Kommunstyrelsen har gett klartecken till åtgärderna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hon förverkligade sin dröm efter 38 år

SJÖBO Hon tvekade länge, så länge att ägaren fick skjuta upp sin pensionering nästan ett år.
Men en dag, över en kopp kaffe i trädgården, kände Carina Jönsson att det var dags att förverkliga den gamla drömmen att driva en egen butik.Torsdagen den 2 maj nyinvigdes klädbutiken Escade på Västergatan med pompa och ståt, snittar och bubbel.

Skånskan - 3 timmar sedan

Brottningen och kärleken avgjorde hans yrkesval

SKURUP Det var kärleken – och ett förstörd ledband – som avgjorde Lars-Åke Perssons yrkesval.
I år har han i 40 år jobbat med glas i alla dess former.Egentligen hade han tänkt sluta innan det förra jubileet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rånare på elsparkcyklar slog till

Lund Två gärningsmän på elsparkcyklar ska ha rånat en pojke på Mellanvångsvägen på söndagseftermiddagen.Det var förbipasserade som larmade polis vid 16.30-tiden om ett pågående personrån på Mellanvångsvägen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Live från EU-parlamentet

Här kan du följa valkvällen i Bryssel i realtid..

Skånskan - 14 timmar sedan

Hur räknas rösterna i folkomröstningen?

SVEDALA
Redan ikväll på valdagen den 26 maj börja rösterna i folkomröstningen att räknas och pågår under natten tills ett första preliminärt resultat visar sig.
Röstsedlarna delas upp i fyra högar när för en första sammanräkningen.
Ja (giltig röst), Nej (giltig röst), Jag avstår från att ta ställning, det vill säga blank röst (ogiltig röst) samt en fjärde hög för övriga ogiltiga röster.

Skånskan - Igår: 21:59

Besviket i HIF efter oavgjort mot jumbon

FOTBOLL Bottenkrigande Helsingborgs IF lyckades inte besegra jumbon Falkenbergs FF på hemmaplan och efter 1-1 (0-1) var besvikelsen stor.– Tungt för oss just nu. Vi hade helt klart behövt en trea, summerade HIF-anfallaren Rasmus Jönsson i C Mores direktsändning från Olympia.

Skånskan - Igår: 21:01

Person påkörd i Eslöv

Strax innan klockan 21 larmades SOS om att en person blivit påkörd på Vålarödsvägen, Fiskaregatan.Enligt larmet ska personen vara medvetslös. Övriga omständigheter är ännu oklara..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.