Skånskan > Opinion

Sunday, 26 May, 23:59

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

Ängarna vårdas för framtidenESKILSTORPS ÄNGAR I generationer har strandängarna och naturreservaten längs södra Öresund i Vellinge kommun vårdats av markägarna.
På tisdagen var det dags igen för byalaget som ser till att Eskilstorps ängar ännu ett år står redo för ett sextiotal sommarbetande djur.Från Klagshamns udde i norr hela vägen ner till Lilla Hammars näs i söder sträcker sig strandängarna som sedan några år är ett sammanhängande naturreservat. Halvvägs ligger Eskilstorps ängar där 45 hektar mark är ett tiotal markägares gemensamma ansvar att vårda.
– Det här är den roligaste dagen på hela året, hävdar Ebbe Andersson som är uppvuxen just här.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESKILSTORPS ÄNGAR, Öresund, Vellinge, Eskilstorps, Klagshamns, Lilla Hammars, Ebbe Andersson, Östersjön, Foteviken, Lillgrund, Öresundsbron, Arne Andersson, Paul Nilsson, Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ängarna, vårdasför , framtiden
Skånskan - 15 maj 19 kl. 12:00

Ängar vårdas för framtid

ESKILSTORPS ÄNGAR
I generationer har strandängarna och naturreservaten längs södra Öresund i Vellinge kommun vårdats av markägarna.
På tisdagen var det dags igen för byalaget som ser till att Eskilstorps ängar ännu ett år står redo för ett sextiotal sommarbetande djur. Från Klagshamns udde i norr hela vägen ner till Lilla Hammars näs i söder sträcker sig strandängarna som sedan några år är ett sammanhängande naturreservat.

YLE - 09 maj 15 kl. 08:08

Välkomna tillbaka till framtiden

Futurohuset har öppnat för säsongen på Wee Gees gård i Hagalund. Arkitekt Johannes von Martens såg på Futuro med stora ögon som tonåring. Johannes von Martens är arkitekt.

Magazin24 - 27 jul 12 kl. 15:48

"Tankegångarna om fred är ganska stora"

När han kom till Asoma ändrade han sig helt från grundidén och gör om skissen. Möt Mats Lodén som är en av de 15 konstnärerna som är i Arboga under tre veckor. När Mats Lodén, från Insjön, kom till Arboga och detta skulptursymposium blev han tagen av den energi som finns här och han berättar att hans tidigare idéer blev "spridda med vinden" för att de inte stämde överens med den känslan som fanns när han kom hit.

YLE - 04 jan 13 kl. 09:31

Sari Somppi hjälper fångarna i Vasa fängelse att gå vidare

Sari Somppi jobbar som psykologisk handledare på Vasa fängelse. De fångar som vill kan träffa henne och prata av sig. - Det är på frivillig basis, ingen måste komma och prata med mig, säger Somppi.

Dalarnas tidningar - 23 nov 13 kl. 08:40

Föreningar bjuds in till öppet möte i Örängarna

På måndag bjuds föreningar och andra intresserade till IOGT-NTO:s lokaler i Örängarna. Kommunbygderådet har öppet möte och vill samla idéer inför framtiden..

YLE - 01 apr 14 kl. 15:22

"Största riskerna vid in- och utgångarna"

Vid in- och utgångarna till fotbollstadion gäller det att vara alert, säger äldre konstapel Ben Sjöroos, en av de poliser som specialutbildats med tanke på fotbollshuliganism. Det gäller att hålla supporterklackarna isär och förhindra bråk. Under själva matchen brukar det vara lugnare.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 07:30

Ny teknik är framtiden

Foto: Peter Åklundh
Framgångarna fortsätter, medaljerna ramlar in. Ändå vill Hässleholmsbowlingen lyfta till nästa nivå – med hjälp av framtidens teknik och tre heltidsanställda instruktörer.
För två år sedan sa fritidsnämnden upp avtalet med Turbanhallens arrendator.

Cornucopia - 28 nov 16 kl. 06:51

IMF och Östros: Inget ränteavdrag utan fastighetsskatt - prisuppgångarna måste stoppas

IMF:s Thomas Öströs menar att prisuppgångarna på svenska bostäder måste stoppas omgående. Annars kommer de krascha. Tydligen är nuvarande nivå alltså helt okej enligt Internationella Valutafonden, som har den svenska socialdemokraten och tidigare näringsminister Thomas Östros som exekutiv direktör.

HBL - 26 jun 13 kl. 08:31

Fler fångar flyttas till Estland i framtiden

Klart fler fångar kommer att flyttas från Finland till Estland i framtiden, uppger Brottspåföljdsmyndigheten. Estland väntas underteckna EU:s avtal om fångförflyttningar som snabbar på processen. Hittills har ett par fångar flyttats till Estland årligen.

Nyheter 24 - 17 sep 13 kl. 08:18

Högmo om framtiden i Dif: "Vi får väl se"Högmos tid i Dif

28 poäng på 16 matcher. Det är Per-Mathias Högmos facit i allsvenskan sedan han kom till Djurgården i våras. Om Dif hade haft samma poängsnitt över hela säsongen hade laget placerat sig mellan AIK och Elfsborg på en femteplats i tabellen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Rånare på elsparkcyklar slog till

Lund Två gärningsmän på elsparkcyklar ska ha rånat en pojke på Mellanvångsvägen på söndagseftermiddagen.Det var förbipasserade som larmade polis vid 16.30-tiden om ett pågående personrån på Mellanvångsvägen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Live från EU-parlamentet

Här kan du följa valkvällen i Bryssel i realtid..

Skånskan - 6 timmar sedan

Hur räknas rösterna i folkomröstningen?

SVEDALA
Redan ikväll på valdagen den 26 maj börja rösterna i folkomröstningen att räknas och pågår under natten tills ett första preliminärt resultat visar sig.
Röstsedlarna delas upp i fyra högar när för en första sammanräkningen.
Ja (giltig röst), Nej (giltig röst), Jag avstår från att ta ställning, det vill säga blank röst (ogiltig röst) samt en fjärde hög för övriga ogiltiga röster.

Skånskan - Igår: 21:59

Besviket i HIF efter oavgjort mot jumbon

FOTBOLL Bottenkrigande Helsingborgs IF lyckades inte besegra jumbon Falkenbergs FF på hemmaplan och efter 1-1 (0-1) var besvikelsen stor.– Tungt för oss just nu. Vi hade helt klart behövt en trea, summerade HIF-anfallaren Rasmus Jönsson i C Mores direktsändning från Olympia.

Skånskan - Igår: 21:01

Person påkörd i Eslöv

Strax innan klockan 21 larmades SOS om att en person blivit påkörd på Vålarödsvägen, Fiskaregatan.Enligt larmet ska personen vara medvetslös. Övriga omständigheter är ännu oklara..

Skånskan - Igår: 20:28

Bong Joon-Hos Parasite vinner Guldpalmen 2019

Det blev favorittippade sydkoreanen Bong Joon-Ho som kammade hem guldpalmen med filmen Parasite. Under lördagskvällen avslutades den 72:a upplagan av Cannes filmfestival med att utdelningen av några av filmvärldens tyngsta priser..

Skånskan - Igår: 16:48

Våld mot po­li­ti­ker hör inte till de­mo­kra­ti

Dagarna före EU-valet kastades två smäl­la­re mot Jim­mie Åkesson, dels i Ma­rie­stad, dels i Tran­ås.
Öv­riga par­ti­le­da­re var snabba med att för­döma ak­tionerna och be­tona att våld mot po­li­ti­ker ald­rig är ac­cep­ta­belt. Det var en själv­klar­het för par­ti­le­da­rna att sluta upp bak­om en po­li­tisk mot­stån­da­re när det gällde ett fy­siskt an­grepp.

Skånskan - Igår: 15:30

Plättar kan vara mytomspunnen bro

Kävlinge Georadarundersökningen som utfördes för en månad sedan visar inte entydigt på att man hittat den mytomspunna Kävlingebro. I nästa vecka inleds förhoppningsvis dykningar efter bron i Kävlingeån.Enligt gamla könikeböcker från 1200-talet ska Knut den Store kring år 1020 ha jagat sin svåger genom Skåne.

Skånskan - Igår: 15:38

Berget i MFF:s startelva

FOTBOLL Jo Inge Berget tar plats i Malmö FF:s anfall i lördagseftermiddagens allsvenska hemmamatch mot AFC Eskilstuna.I MFF-truppen saknas Markus Rosenberg (avstängd), men också Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen (skadade).
MFF kommer till avspark på Stadion med fyra raka hemmasegrar och en målskillnad på 11-2.

Skånskan - Igår: 15:38

Skyfall ska kunna dränka lekytor

SÖDERKULLA Söderkulla står nu bättre rustat mot översvämningar och extremregn.
På lördagen invigdes Söderkullaparken som tillsammans med Fosietorpsparken skyfallsanpassats.Som mest har marknivån grävts ut och sänkts med en meter i Söderkullaparken vid Norra Gulsparvsgatan, ett av de områden i Malmö som drabbats hårt av översvämningar vid extremregn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.