YLE > Finland

Sunday, 26 May, 04:58

YLE - 15 maj 19 kl. 04:45

Fyra partier vill införa europeisk flygskatt, bara ett är emot att begränsa Youtube – så här svarar kandidaterna på stora EU-valfrågor i Yles valkompass!Klimatfrågor, internetreglering och arbetsvillkor är frågor som du tar ställning till när du röstar i EU-valet snart. Yles valkompass ska hjälpa dig hitta rätt bland partierna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Youtube, EU, Yles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, partiervill , införa, europeisk, flygskatt, baraett är , emot att begränsa Youtube så här svarar kandidaterna på stora EU-valfrågor i Yles valkompass
DI - 11 okt 18 kl. 08:55

Terminerna ned 1,5-1,8% inför europeisk börsöppning

Inför torsdagens europeiska börsöppning pekar terminshandeln mot en ny dag med tydliga fall. USA-börserna fortsatte ned efter europeisk stängning på onsdagen och Asienbörserna har följt med under natten..

Cornucopia - 17 sep 15 kl. 07:43

Börserna uppåt inför räntebeskedet från Fed

Börserna i USA steg under gårdagen inför Feds besked om den amerikanska styrräntan och uppgången fortsätter i Asien. Dock är inte läget helt självklart inför europeisk öppning.
S&P-500 steg +0.

SmålandsPosten - 12 maj 14 kl. 06:00

Svårt att skapa en europeisk identitet

På 1980-talet börjar det i EU-dokument talas om en europeisk identitet. EU-integrationen tycks behöva något utöver det blott ekonomiska och juridiska samarbetet – känslan av en kulturell gemenskap.
Men professor Mats Andrén, som forskar i ämnet, är skeptisk till identitet som politiskt instrument.

SR - 05 maj 19 kl. 03:01

Säpo säger nej till europeisk terroråklagare

Flera svenska partier driver inför EU-valet kravet på en europeisk åklagarmyndighet som ska arbeta mot terrorism. Men Säkerhetspolisen säger blankt nej..

SvD - 29 sep 15 kl. 15:19

FP: Svenskar partier måste bryta med Orbán

Inför valet 2018 är vår liberala ambition att Alliansen ska gå till val med en tydlig utrikespolitisk agenda med demokrati i fokus. Då funkar det inte på europeisk nivå att okritiskt acceptera partikamrater som Fidesz. Det skriver FP-politikerna Birgitta Ohlsson och Cecilia Wikström..

SvD - 29 sep 15 kl. 15:23

FP: Svenska partier måste bryta med Orbán

Inför valet 2018 är vår liberala ambition att Alliansen ska gå till val med en tydlig utrikespolitisk agenda med demokrati i fokus. Då funkar det inte på europeisk nivå att okritiskt acceptera partikamrater som Fidesz. Det skriver FP-politikerna Birgitta Ohlsson och Cecilia Wikström..

Cornucopia - 04 jul 17 kl. 17:33

General Ben Hodges: USA är fortsatt engagerad i europeisk säkerhet - med höjd budget #almedalen

På Försvarsmaktens seminarium om försvarsövningen Aurora 17 förtydligade den amerikanska arméns befälhavare i Europa, generallöjtnant Ben Hodges att USA är fortsatt fullt engagerad i europeisk säkerhet och genomför allt förra presidenten sagt, men med en utökad budget på en miljard dollar. Han kallade också svenska arméns män och kvinnor för fantastiska.
Generallöjtnant Ben Hodges.

SR - 05 maj 19 kl. 15:40

Partier svarar på Säpos kritik

Säkerhetspolisen Säpos säger Nej till förslaget om en europeisk åklagarmyndighet som driver terroristmål, ett förslag flera svenska partier driver..

BT - 14 jan 14 kl. 08:35

Utan vardagspolitik blir det ingen europeisk gemenskap

Det sägs att årets val till Europaparlamentet är ett vägval. Men vad händer efteråt om valrörelsen kommer att handla om allt annat än det som borde vara dess egentliga innehåll, nämligen de vardagspolitiska frågor som bygger en gemensam europeisk identitet? När Europaparlamentet igår samlades i ett kylslaget Strasbourg var det bara drygt fyra månader kvar till valet.

SvD - 24 nov 15 kl. 14:31

Europeisk ”insättningsgaranti” rycker närmare

EU bör införa en europeisk försäkring för banksparande. Införandet ska ske stegvis då deltagande EU-länder i början måste använda nationella försäkringsfonder innan den europeiska försäkringsfonden tar över. Det föreslog EU-kommissionen på tisdagen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Fix-tv är Kårkullas nya webbproduktion med egen redaktion i Ekenäs

Fix-tv är numera en bestående del av Dagteks verksamhet vid Kårkulla i Ekenäs. Det betyder att här finns en redaktion, en inspelningsstudio, editeringsmöjligheter, kunskap och engagemang..

YLE - 16 timmar sedan

Yles vd Merja Ylä-Anttila: "Förföljelsefond" grundas för att hjälpa journalister som utsätts för näthat

Flera mediehus grundar tillsammans med branschorganisationer en fond för att stöda journalister som utsätts för hatkampanjer. Journalister som utsätts för förföljelse, trakasserier och hatkampanjer på nätet kan söka stöd ur fonden..

YLE - 19 timmar sedan

Färggrann drakkonst tillbaka i Åbo

De färggranna drakarna av rispapper och bambu som charmade Åboborna för några år sedan är tillbaka..

YLE - 21 timmar sedan

Solen for sin kos - men det västnyländska nyhetstestet kommer till undsättning!

Är det mulet och grått ute? Värm dig med en kopp te, kryp upp i soffan och utmana hjärncellerna med vårt nyhetstest med frågor från veckan som gått..

YLE - 21 timmar sedan

Polisen ökar granskning av festivalsäkerhet i sommar

Den här sommaren kommer polisen att ägna särskild uppmärksamhet åt säkerheten på festivaler. Man kommer bland annat se till att det finns tillräckligt med ordningsvakter, säkerhetsstängsel och att områdena är isolerade..

YLE - 23 timmar sedan

Så mycket satsar partierna på Facebookreklam inför EU-valet – SFP bland topparna

Samlingspartiet satsar överlägset mest på Facebookreklam. Även SFP fokuserar på Facebook betydligt mer än många andra stora partier. Svenska Yle har granskat politisk reklam under slutspurten inför EU-valet..

YLE - Igår: 20:29

"Muslim förstör staty i Italien" – så här sprids falska nyheter på Twitter före EU-valet

Tillsammans med experter har Yle granskat 300 000 Twitterinlägg om EU. De populäraste diskussionsämnena splittrar medborgarna..

YLE - Igår: 18:21

Man häktades i Helsingfors misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Polisen i Helsingfors utreder ett fall där en man misstänks ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten häktade mannen i Helsingfors på fredagen..

YLE - Igår: 17:32

Över 200 personer bygger gasledningen på havsbottnen mellan Ingå och Paldiski

I Ingå pågår jobbet med att lägga ut rören för naturgasledningen Baltic Connector till Paldiski. Arbetena inleddes den 20 maj och varje dag läggs mellan två och tre kilometer rör från Ingå till Estland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.