Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 27 May, 06:01

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronorEn målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York. Det är nytt Monetrekord. Tavlan, som klubbades för 110,7 miljoner dollar, ingår i serien "Meules" (höstackar) om 25 mål.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Claude Monet, New York, Monetrekord, Meules

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Monettavla, klubbadesför en , miljardkronor
Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

En målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York. Det är nytt Monetrekord. Tavlan, som klubbades för 110,7 miljoner dollar, ingår i serien "Meules" (höstackar) om 25 mål.

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

En målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York..

Barometern - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

Kristianstadsbladet - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

Blekinge Läns tidning - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

Sydöstran - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

Skånskan - 15 maj 19 kl. 07:43

Tavla såld för en miljard

Utrikes Det tog åtta minuter av intensiv budgivning innan auktionsfirman Sotheby's sålt Claude Monets verk "Meules" för 110,7 miljoner dollar, strax över en miljard svenska kronor, skriver The New York TimesPriset är, enligt auktionsfirman, det högsta någonsin som betalats för ett impressionistverk och innebär även rekord för en Monettavla. Sex budgivare var inblandade i budgivning. Tavlan såldes till en okänd köpare.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Regeringskris kan bli statskris i Österrike

En skandalvideo från Ibiza har fått den österrikiska politiken att gunga. Och än värre kan det bli i dag, när en misstroendeomröstning mot förbundskansler Sebastian Kurz ska hållas. Bakgrunden är den hemliga videoinspelning som publicerades den 16 maj,.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Trump har träffat Naruhito

Donald Trump har nu som första utländska statsöverhuvud fått möta den nye japanske kejsaren Naruhito. Efter mötet väntar samtal med premiärminister Shinzo Abe om handelstullar, Nordkorea och framtida relationer. USA:s president träffade kejsare Naruhito.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Så här röstade Helsingborg i EU-valet

Kolla in resultatet – valkrets för valkrets..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Det blir inte bättre med tiden när det gäller jämställdheten inom forskarvärlden.”

Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Huaweibråk spås få stora följder

Att stänga ute kinesiska Huawei skulle innebära en härdsmälta för världens teknikindustri, likt finanskrisen 2008, bedömer telekomexperten Bengt Nordström. Insatserna är höga, för höga, bedömer han. – Jag tror inte vi hamnar i ett läge där Huawei försvi.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tjuvar ertappades av ledig polis

Polisen i Eskilstuna larmades under natten av en ledig kollega som iakttog två män i 40-årsåldern under en pågående stöld, skriver Eskilstuna-Kuriren. – Han ser hur två personer är inne på någon byggarbetsplats och tillgriper sig gods som de sedan bär t.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Finländsk glädje efter skrällguldet

Tusentals finländare samlades på Salutorget i centrala Helsingfors för att fira det osannolika VM-guldet i ishockey. Även i tidningsspalterna hyllas de finländska "Lejonen". Armarna sträcktes i luften och spontana glädjekramar spred sig på sportbarer i.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Splittrat Belgien går åt vänster och höger

Supersöndagen i Belgien tyder på ett land som vill åt olika håll. I de fransktalande delarna går Socialdemokraterna (PS) framåt, medan högerextrema separatister växer kraftigt i Flandern. Det högerextrema separatistpartiet Vlaams Belang ser ut att bli n.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tokyobörsen väntar på Trump-samtal

Den japanska börsen fick inte mycket hjälp av den USA:s president Donald Trumps statsbesök i landet. Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe ägnade helgen åt att spela golf och titta på sumobrottning, och börsen inväntade de formella samtalen, som i.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Minst 15 döda i fängelsebråk

Åtminstone 15 fångar har mist sina liv i ett våldsamt bråk i Anísio Jobim-fängelset utanför Manaus i norra Brasilien, uppger regionala myndigheter. Bråket utbröt runt 11-tiden på förmiddagen, under den dagliga besökstiden. Enligt delstatens fängelsechef.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.