YLE > Finland

Thursday, 23 May, 06:44

YLE - 15 maj 19 kl. 04:13

Lena har mått dåligt av inomhusluften hemma i flera år - hyresbolaget: "Möjligt att bo kvar i fyra år till"Lena Bengtson har bott i sin radhuslägenhet på Vermostigen i Esbo i nio år och upplever att hennes allergibesvär har förvärrats på grund av dålig inomhusluft. Esbo bostäder, som hyr ut bostaden, har konstaterat att det finns byggnadstekniska fel i bostaden och att ventilationen är bristfällig. Esbo bostäder planerar nu att riva fastigheten om fyra år. För Bengtson har situationen blivit ohållbar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bengtson, Vermostigen, Esbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lenahar , mått, dåligtav , inomhusluften, hemmai flera , år hyresbolaget Möjligt att bo kvar i fyra år till
UNT - 19 dec 18 kl. 20:05

Pendlarna ryckte in när Lena mådde dåligt

Förseningar orsakar ofta stor irritation bland resenärerna på pendeltåget..

YLE - 29 maj 15 kl. 13:30

Vasa centralsjukhus mår dåligt

Över hälften av byggnadsmassan är i dåligt skick. Åtta byggnader ska rivas. 150 miljoner ska satsas i renoveringar och nybyggen.

YLE - 21 nov 14 kl. 10:06

Ekologisk mat ger dåligt samvete

Lena Selén från Ingå och Melinda Lönnberg från Mjölbolsta diskuterade bland annat ekologisk odling i Fredagssnacket. Selén får dåligt samvete och Lönnberg känner sig lurad. Närbild i Yle Fem berättade att nästa år blir ännu tyngre för många jordbrukare eftersom Lantbrukscentralen har beslutat att skjuta upp nästa års utbetalningar av EU-stödet till år 2016.

Sydsvenskan - 04 okt 14 kl. 05:30

Anna Hellsten om Lena Dunhams Not that kind of girl

Det finns ibland en tendens att avfärda erfarenheter från den som levt privilegierat. Rinner tårarna verkligen lika tungt och salt i de bättre bemedlade samhällsklasserna? Hur dåligt förtjänar man att må när man inte behöver oroa sig för hyran?

Skånskan - 17 okt 18 kl. 12:11

Malmöbor dåligt förberedda för kriser

Malmö Har du en vattendunk hemma? Eller en ”alternativ värmekälla” som inte drivs av el? Har du värmeljus, vevladdare, batteridriven radio och konserver?

BT - 27 jun 12 kl. 20:50

Dåligt väder - dåliga nyheter för nöjesparker: "Ovanligt regnigt"

Det risiga vädret gör att landets nöjesparker tappar besökare. Men de flesta parker hoppas kunna ta igen bortfallet under juli. Då brukar besökarna vara mindre kinkiga med vädret.

SmålandsPosten - 21 nov 13 kl. 07:24

Lena Ollmark: Nattmannen

Nattmannen är den sjätte delen om Karl och Sara i mystiska Krabbsjögrund. Nu har Karls morfar börjat bli gammal, men han vägrar att flytta till ålderdomshemmet Silverräven. Platsen har dåligt rykte, många dödsfall inträffar, och om nätterna sägs någon dra en gnisslande kärra utanför.

SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 17:03

Ge konstnärerna skäligt betalt!

GRATISARBETE Politiker och marknadsförare sjunger kulturens lov och samtida konst lockar miljontals besökare. Samtidigt lever konstnärer på svältlöner. Är det rimligt att alla från museichefen och administratören till ljussättaren och vaktmästaren får lön, men inte den som har producerat konstverken?

SR - 19 nov 14 kl. 06:00

"Not that kind of girl" av Lena Dunham

För ett par år sedan slog amerikanska Lena Dunham igenom stort med sin tv-serie "Girls", som skildrade några unga hippa människors liv i dagens New York. Hennes debutbok, "Not that kind of girl", är en samling självbiografiska texter om bland annat dåligt sex, terapi och bantning. Martina Lowden recenserar..

YLE - 04 jun 15 kl. 05:18

"Mobilens roll i trafikolyckor utreds för dåligt"

Så mycket som var tredje trafikolycka kan bero på mobiltelefonen, visar siffror från internationella studier. Den finländska olycksstatistiken visar något helt annat, men det kan bero på att olyckorna utreds fel. Den nya fenomenet kallas distraktion, den störning i koncentrationen som en förare kan utsättas för.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Petra Blomqvist ny rektor för gymnasiet i Ekenäs

Tjänsten har inte varit lätt att besätta. Blomqvist har sedan i höstas varit tf rektor vid Ekenäs gymnasium..

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Kamp om trettonde platsen i EU-parlamentet, fortfarande populärt med mellanår, Ukrainas president populär men ifrågasatt

Yles partimätning förutspår att De gröna, Sannfinländarna och SFP deltar i kampen om plats 13 i EU-parlamentet. Matti Rämö tilldelades årets Snöspade för en artikel om utplacering av spelautomater. Ukrainas nya president är populär, men klarar han av att uppfylla folkets önskan?.

YLE - 1 timme sedan

Fortfarande populärt med mellanår – Speciellt bland gymnasieflickor

Det är fortfarande populärt att ta mellanår, enligt undersökningen Nuorten tulevaisuusraportti 2019. Vägande skäl för att ta mellanår efter gymnasiet är att jobba för att spara pengar inför framtida studier och att ha tid att fundera på val av studieinriktning..

YLE - 1 timme sedan

Yles partimätning: SFP:s plats i EU-parlamentet är hotad om valdeltagandet ökar

Yles färska partimätning visar att kampen om Finlands 13:e plats i EU-parlamentet kan bli en rysare. Kampen går mellan De gröna, Sannfinländarna och SFP. Många väljare är fortfarande osäkra..

YLE - 9 timmar sedan

Matti Rämö fick årets Snöspade för artikel som handlar om placering av spelautomater

De grävande journalisternas förening har tilldelat Matti Rämö årets Snöspade. Rämö fick priset för sin artikel som handlade om utplaceringen av spelautomater. Artikeln publicerades i tidningen Seura..

YLE - 12 timmar sedan

Vi frågade hur ni upplever trafiken i huvudstadsregionen - så här svarade ni

Bilister som gör farliga omkörningar, kör för långsamt och inte använder blinken och cyklister som inte beaktar trafikreglerna. Det är några av situationerna som irriterar medtrafikanterna i huvudstadsregionen..

YLE - 12 timmar sedan

Djupsund: Inte ett tilltalande alternativ för Rinne att ringa Orpo

Göran Djupsund som är professor emeritus i statslära säger att Centern för tillfället har en otroligt bra förhandlingsposition i regeringsförhandlingarna..

YLE - 12 timmar sedan

Synskadade Sibbobon Kenneth Ekholm om förändringarna inom färdtjänsten: ”Vi är mycket oroliga för att vår rörelsefrihet ska begränsas radikalt”

Borgå, Sibbo, Lovisa och Askola funderar på hur färdtjänsten för personer med funktionsnedsättning ska ordnas framöver. Antingen fortsätter kommunerna köpa färdtjänsten själva, eller så blir det en gemensam upphandling..

YLE - 14 timmar sedan

Rinne säger att det gjorts framsteg i förhandlingarna - avfärdar uppgifterna om kritik

Regeringsbildaren Antti Rinne säger att förhandlingarna har gått bra och att framsteg har gjorts i de frågor som handlar om ekonomin..

YLE - 14 timmar sedan

I höst kan Ingåborna ta en riktigt tidig morgonbuss till Kyrkslätt

Ingåborna kan så småningom lämna bilen hemma och åka kollektivt på jobb. För de som ska vara tidigt på jobb i huvudstadsregionen eller Åbo ordnas från och med i höst bussturer med start klockan 5.25 från Ingå till Kyrkslätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.