SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 May, 10:40

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 04:00

Sköna gröna kärnkraftDet finns EU-planer på att grönklassa kärnkraften, vilket dock stött på motstånd i Europaparlamentet. Förhoppningsvis leder Europaparlamentsvalet till att maktbalansen förändras till kärnkraftens fördel..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Europaparlamentsvalet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sköna, gröna, kärnkraft
Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Ja, EU behöver mer kärnkraft!

Moderaterna har helt rätt i att EU behöver mer kärnkraft, för klimatets skull. Men medlen till svenska EU-parlamentarikers förfogande för att åstadkomma detta är få..

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 12:54

M och KD vill se mer kärnkraft i uppgörelse

Moderaterna och Kristdemokraterna vill uppdatera energiöverenskommelsen de gjorde med S, MP och C 2016 och föra in mer kärnkraft..

YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

Supermiljöbloggen - 25 feb 15 kl. 12:38

Energimyndigheten: mindre kärnkraft att vänta

En utveckling mot ett elsystem i Sverige med en mindre andel kärnkraft och en större andel förnybar elproduktion är sannolik, menar regeringens expertmyndighet i ny rapport. I den nya rapporten Vägval och utmaningar för energisystemet (pdf), skriver Energimyndigheten om ett antal knäckfrågor kopplade till vägval och utmaningar för energisystemets långsiktiga utveckling. När det gäller frågan om det kommer byggas ny kärnkraft i Sverige skriver myndigheten: Det som har störst inverkan på investeringskostnaden är byggtiden.

Supermiljöbloggen - 29 mar 16 kl. 12:01

C-studenter: Svensk kärnkraft har fortfarande en viktig roll att fylla i Europa och världen

Svenska Dagbladet publicerar idag ett debattinlägg från C-studenterna med titeln "Kärnkraften behövs för klimatets skull" i vilken C-studenterna tar ställning för att bevara den svenska kärnkraften. Här på Supermiljöbloggen publicerar vi Centerstudenternas mer utförliga inlägg i ämnet.  Klimatavtalet i Paris var förmodligen 2010-talets största miljöpolitiska framgång.

Politikerbloggen - 23 dec 12 kl. 07:00

Att satsa på kärnkraft är att strunta i framtiden


REPLIK. Gång på gång så har kärnkraften visat sin svaghet genom att tvingas stänga ner, med säkerhetsbrist som anledning. Det skriver Erik Lindman-Mata och Martin Solberg, Grön ungdoms klimatgrupp, i en replik till Ester Hedins (KD) debattartikel på TV4/Politikerbloggen.

Supermiljöbloggen - 16 aug 14 kl. 11:47

Sverige kan bygga ny kärnkraft

Chalmers, KTH och Uppsala Universitet vill bygga fjärde generationens kärnkraft i Sverige. De har ansökt om att få starta en reaktor i forskningssyfte, och frågan ligger på remiss hos vetenskapsrådet. Allianspartierna är splittrade i frågan.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:01

Kärnkraft 2.0 eller egen solpanel på varje tak

FN:s klimatpanel IPCC har publicerat en rapport om den globala klimatförändringen som rekommenderar att världen fasar ut användningen av fossila bränslen inom det här århundradet. Frågan är vad vi ska använda i stället för stenkol och olja. Mark Lynas är en brittisk vetenskapsjournalist och miljöaktivist som skrivit flera böcker om den globala uppvärmningen och miljöfrågor.

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 12:37

Ingen ny kärnkraft i Sverige – så togs beskedet emot

Strålsäkerhetsmyndigheten har lagt ner arbetet med att behandla Vattenfalls ansökan om nya reaktorer, kan Sveriges Radios Ekot i dag avslöja. Vattenfall ansökte sommaren 2012 om att få ersätta en till två av sina befintliga kärnkraftsreaktorer med nya. Men när regeringspartierna i sin energiöverenskommelse i höstas meddelade att ”Vattenfalls planer på att förbereda för byggandet av ny kärnkraft avbryts”, ledde det snart till att Vattenfall avbröt sitt analysarbete.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tre anhållna för mordförsök

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ny feministisk plattform lanseras

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kent Axelsson: Luddig tid med val och rik fröspridning

Det är i minnet väl bevarat när det oförhappandes föll en decimeter snö i en annars somrig tid. Det var den 14 juni 1982 och för säkerhets skull finns dagen förevigad med daterade bilder på en då fåårig son skapandes snögubbar på en vit gräsmatta. Att det snöar bevingade frön andra halvan av maj är mindre förvånande, men de har i år fykt i en omfattning som kan gå till historien..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Konstnärer gestaltar Förintelsen

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Filmrecension: Spännande ryskt gisslandrama

Den ryska dramathrillern ”Fabriken” är ett gisslandrama där några manliga fabriksarbetare tar ägaren, en rik oligark, till fånga när lönen fryser inne. Som en ”Die hard” marinerad i socialrealism..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jättetillslag mot misstänkta knarksmugglare

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ericsson stiger på Stockholmsbörsen

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Ekman-Larsson övertygad: Vi kommer igen

Gruppavslutningen i Bratislava slutade med en brutal kollaps mot Ryssland. Sveriges uppladdning inför VM-kvartsfinalen mot Finland i Kosice kunde milt uttryckt ha varit bättre. Jag är helt övertygad om att vi bryter ihop och kommer igen, säger Oliver Ekman-Larsson..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tonårsaborter fortsätter att minska

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Storslam för Duterte i mellanårsvalet

Förra veckans mellanårsval ser ut att cementera president Rodrigo Dutertes makt i Filippinerna. Med en majoritet i senaten kan den omstridde ledaren nu forma om landet bortom sin egen tid vid makten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.