Expressen > Nyheter

Wednesday, 22 May, 14:38

Expressen - 15 maj 19 kl. 03:58

Alabama förbjuder abortDelstatssenaten i Alabama har röstat igenom ett lagförslag om ett totalt abortförbud, även vid våldtäkt eller incest.Nu ska den republikanska guvernören Kay Ivey ta ställning till lagförslaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alabama, Kay Ivey

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alabama, förbjuder, abort
SVT - 16 maj 19 kl. 02:35

Abortförespråkare rasar efter Alabamas totalförbud mot abort

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag som förbjuder abort i nästan alla fall. Nu rasar reaktionerna från kvinnor på Twitter..

Dagens PS - 6 timmar sedan

Adaktusson i blåsväder – röstat emot abort

Den före detta partiledaren för Kristdemokraterna ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i EU ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen. Nu får han stark kritik från flera håll. Enligt Dagens Nyheter har Lars Adaktusson bland annat röstat nej till att fördöma Paraguays abortlagar, i anslutning till ett uppmärksammat fall där en 10-årig flicka som utsatts för våldtäkt inte fick göra abort.

SVT - 16 maj 19 kl. 07:57

SVT:s USA-korrespondent: ”De som är emot abort känner att de har vind i seglen”

I Alabama i USA har man nu skrivit under landets hårdaste abortlag som förbjuder ingreppet under nästan alla omständigheter. Men även i flera andra delstater har man skärpt lagen. – De som är emot abort känner att de har vind i seglen nu, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt..

SVT - 17 maj 19 kl. 21:16

Efter Alabama – Missouri röstar ja till striktare abortlagar

Delstaten Missouri har röstat igenom ett lagförslag om att förbjuda abort efter vecka åtta. Beskedet kommer efter att Alabama tidigare i veckan beslutade om ett nästintill totalt förbud mot abort, skriver Washington Post..

NSD - 16 jun 11 kl. 07:26

Nytt abortförbud påskrivet i Alabama

Alabamas guvernör har skrivit under en ny lag som förbjuder abort efter 20:e veckan av graviditeten, såvida inte moderns liv är i fara eller hon riskerar att få någon grav fysisk skada. Därmed blir Alabama den femte delstaten i USA i år som genomdriver sådan lagstiftning, efter Kansas, Idaho, Indiana och Oklahoma. Inga undantag görs för våldtäkts- eller incestfall..

BT - 16 jun 11 kl. 07:28

Nytt abortförbud påskrivet i Alabama

Alabamas guvernör har skrivit under en ny lag som förbjuder abort efter 20:e veckan av graviditeten, såvida inte moderns liv är i fara eller hon riskerar att få någon grav fysisk skada. Därmed blir Alabama den femte delstaten i USA i år som genomdriver sådan lagstiftning, efter Kansas, Idaho, Indiana och Oklahoma. Inga undantag görs för våldtäkts- eller incestfall.

NT - 16 jun 11 kl. 07:26

Nytt abortförbud påskrivet i Alabama

Alabamas guvernör har skrivit under en ny lag som förbjuder abort efter 20:e veckan av graviditeten, såvida inte moderns liv är i fara eller hon riskerar att få någon grav fysisk skada. Därmed blir Alabama den femte delstaten i USA i år som genomdriver sådan lagstiftning, efter Kansas, Idaho, Indiana och Oklahoma. Inga undantag görs för våldtäkts- eller incestfall..

SVT - 15 maj 19 kl. 05:51

Alabama säger ja till totalförbud mot abort

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag. Endast en underskrift saknas från den republikanske guvernören Kay Iveys..

Världen Idag - 16 maj 19 kl. 16:21

Alabama röstade igenom fostervänlig abortlag

Senaten i delstaten Alabama godkände på tisdagen ett lagförslag som skulle förbjuda abort i alla lägen utom då kvinnans liv är i fara. Det är dock osäkert om lagen kommer att hinna träda i kraft innan den prövas i domstol..

Expressen - 16 maj 19 kl. 15:06

Abort kan ge högre straff än våldtäkt i Alabama

En våldtäktsman kan få lägre straff än en läkare som utför abort.Det blir en av konsekvenserna om Alabamas nya lagförslag om abortförbud går igenom, skriver Rolling Stone.– Det sänder ett olyckligt budskap, säger Farah Diaz-Tello på organisationen If/When/How till tidningen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Kiaras dröm gick i uppfyllelse – dagar efter somnade hon in

Sjuåriga Kiara Buonomos öde har berört många. Hon har behandlats för cancer i två omgångar och för bara några dagar sedan gick en av hennes drömmar i uppfyllelse: En videohälsning från sin idol.Men till slut orkade inte Kiaras kropp längre och hon har somnat in, meddelade hennes pappa på Facebook.

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: SL-buss i brand – kraftig rök

Ett fordon brinner vid Jakobsbergs pendeltågsstation, enligt uppgift till Expressen.Enligt ett vittne är det en SL-buss.På bilder från platsen ses kraftig rökutveckling..

Expressen - 15 minuter sedan

Politikerna som duellerar i Almebaren inför EU-valet

Almebaren går in i rond två – i kväll frågas ytterligare fyra politiker ut.Sverigedemokraternas Jessica Stegrud ställs bland annat mot Ana Süssner Rubin (V). – Om man är politiskt intresserad rekommenderar jag att ta med en hink popcorn, säger en av kvällens programledare, Csaba Bene Perlenberg..

Expressen - 30 minuter sedan

Favorittippade KD och SD under hård press efter avslöjanden

Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har båda sett ut att gå mot succéval på söndag, men med bara dagar kvar har partierna hamnar under hård press.SD:s toppnamn Peter Lundgren har tillfälligt lämnat den politiska scenen efter Expressens avslöjande och KD möter nu en våg av protester - även från borgerligt håll - efter DN:s och Expressens rapportering om partiets abortmotstånd. .

Expressen - 30 minuter sedan

”De tycks tro att väljarna är dumma i huvudet”

”Fullständig förvirring”, ”irrelevanta diskussioner” och ”glåmiga kandidater”.Hyllningarna uteblir när tolv ledarskribenter sätter betyg på den svenska EU-valrörelsen.– EU-valrörelsen är precis så dålig som vi förtjänar, säger Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls tidning..

Expressen - 45 minuter sedan

Det här är sexuellt ofredande

Chefsåklagare Maria Sterup inleder en förundersökning om misstänkt sexuellt ofredande mot Peter Lundgren, SD, efter Expressens uppmärksammade avslöjande.Men vad är juridiskt sett ett sexuellt ofredande, och vad blir straffet för den som döms?Expressens reporter Frida Sundkvist reder ut..

Expressen - 30 minuter sedan

GW byter ut jägarvästen när nya vinet ska säljas

Leif GW Persson, 74, lanserar sin nya produkt – elegant klädd i rosa linnekavaj och panamahatt. Efter vinters aktieklipp hoppas affärsmannen GW Persson kunna sälja 250 000 flaskor rosévin i sommar.– Vinet har varit en lönsam affär för mig, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Norsk lax för två miljarder har dött av giftiga alger

Två miljarder norska kronor – det är notan så här långt för de giftiga alger som tagit livet av stora mängder lax i Nordnorge.Det skriver Dagens Næringsliv, som uppger att fint väder, svag vind och smältvatten har bidragit till den algblomning som kväver fisken..

Expressen - 1 timme sedan

Arga tjädern gick till attack mot Patrik, 46

Patrik Midenborn, 46, tog en av sina vanliga helgturer på cykeln.Men det som började som lite härlig motion slutade med ett tungsviktsmöte med en hänsynslös tjädertupp.I flera skälvande minuter stod kampen, innan han lyckades fly.

Expressen - 1 timme sedan

Brandmannens varning för luddet: ”Avråder eldning”

Stora mängder aspfrön släpper från träd och lägger sig som vitt ludd på marken.Fenomenet har uppmärksammats i stora delar av landet – nu varnar Storstockholms brandförsvar att fröna kan innebära en stor eldfara.– Vi avråder i princip all eldning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.