SVT > Utrikes

Thursday, 23 May, 17:27

SVT - 15 maj 19 kl. 03:09

May: Ny brexitomröstning i början av sommarenDen brittiska regeringen kommer att låta underhuset rösta om ett brexitavtal första veckan i juni, rapporterar Sky News. Beskedet kommer från Downing Street 10 efter ett möte mellan premiärminister Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sky News, Downing Street, Theresa May, Labourledaren Jeremy Corbyn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MayNy , brexitomröstningi , börjanav , sommaren
GöteborgsPosten - 10 dec 18 kl. 17:03

Pundet faller hårt efter inställd omröstning

Det brittiska pundet faller hårt till den lägsta nivån sedan sommaren 2017 mot dollarn och euron. Kursfallet tilltar sedan premiärminister Theresa May ställt in en parlamentsomröstning om utträdesavtalet med EU..

SR - 05 jun 18 kl. 05:51

May i alltmer pressat brexitläge

Den brittiska regeringen har bestämt att parlamentet i London i början på nästa vecka ska hålla en avgörande omröstning om Storbritanniens uträde ur EU. Samtidigt går Brexitförhandlingarna in i ett viktigt skede inför EU-toppmötet i slutet på juni..

DI - 12 timmar sedan

Farage i ledning när britterna får säga sitt om EU

Storbritanniens val till EU-parlamentet på torsdagen blir en inofficiell folkomröstning om medlemskapet. Det blir också startskottet för nya försök att få bort premiärminister Theresa May, som i början av juni ska göra ett fjärde försök att få igenom utträdesavtalet..

YLE - 28 mar 17 kl. 05:30

Morgonkollen: Tropiska cyklonen Debbie slog till mot Australien, Montenegro på väg att bli Natoland

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: De gröna går till val med högt uppställda mål. Partiet siktar på att bli störst i Helsingfors, Åbo och Tammerfors.

Nerikes Allehanda - 26 aug 16 kl. 04:27

Väntan på brexit: Njaaaeee, det dröjer nog ett tag ...

Den 23 juni skulle bli Storbritanniens nya självständighetsdag, sade Boris Johnson (numera utrikesminister) inför folkomröstningen om EU-medlemskapet. Redan den 24 juni borde alltså premiärminister David Cameron ha skickat en notifiering till EU om att Storbritannien avsåg att lämna samarbetet.Njaaaeee, sade David Cameron.

YLE - 25 mar 14 kl. 07:28

Nu är det klart: Teräväinen debuterar i NHL

Teuvo Teräväinen spelar sin första NHL-match natten till onsdag, när Chicago Blackhawks möter Dallas Stars på hemmais. Lokaltidningen Chicago Tribune sparar inte på krutet när man hajpar upp debuten. I en omröstning får man ta ställning till huruvida finländaren kommer att näta i sin NHL-debut.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 18 kl. 16:08

Brexitoro sänker pundet

Det brittiska pundet faller till den lägsta nivån sedan sommaren 2017 mot dollarn och euron. Kursfallet kommer då premiärminister Theresa May väntas ställa in en parlamentsomröstning om utträdesavtalet med EU. Theresa Mays eventuella besked om en instäl.

GöteborgsPosten - 10 dec 18 kl. 16:08

Brexitoro sänker pundet

Det brittiska pundet faller till den lägsta nivån sedan sommaren 2017 mot dollarn och euron. Kursfallet kommer då premiärminister Theresa May väntas ställa in en parlamentsomröstning om utträdesavtalet med EU..

Sydsvenskan - 10 dec 18 kl. 16:08

Brexitoro sänker pundet

Det brittiska pundet faller till den lägsta nivån sedan sommaren 2017 mot dollarn och euron. Kursfallet kommer då premiärminister Theresa May väntas ställa in en parlamentsomröstning om utträdesavtalet med EU. Theresa Mays eventuella besked om en instäl.

Kristianstadsbladet - 10 dec 18 kl. 16:08

Brexitoro sänker pundet

Det brittiska pundet faller till den lägsta nivån sedan sommaren 2017 mot dollarn och euron. Kursfallet kommer då premiärminister Theresa May väntas ställa in en parlamentsomröstning om utträdesavtalet med EU.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ilska när elefantjakt tillåts igen i Botswana

Beskedet om att Botswana ska tillåta jakt på elefanter och andra vilda djur väcker ilska bland många naturvårdare. Men beslutet får också stöd..

SVT - 5 timmar sedan

Modi utropar storseger i Indiens val

Indiens premiärminister Narendra Modi är på väg mot en förkrossande seger i det indiska, tillika världens största, val. Modi har sedan länge varit favorittippad, men få har vågat förutspå en så stor seger. ”Indien segrar än en gång!

SVT - 6 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Indonesien

Sex personer dog under tisdagen i de våldsamma protester som bröt ut i Jakarta efter att resultatet i Indonesiens presidentval tillkännagivits. Under natten mot torsdagen fortsatte oroligheterna och polis satte in tårgas och vattenkanoner mot demonstranter. .

SVT - 9 timmar sedan

De kan ta över efter Theresa May

Ett antal konservativa ledamöter väntas försöka ta över efter Theresa May..

SVT - 9 timmar sedan

Uppgifter: Theresa May väntas avgå i morgon

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas meddela sin avgång i morgon fredag. Det rapporterar The Times och hänvisar till källor inom partiet..

SVT - 10 timmar sedan

FN till Ecuador: Förklara gripandet av svensken

I ett FN-dokument kritiseras Ecuador för hur gripandet av en svensk programmerare uppges ha gått till. I dokumentet ifrågasätts om svenskens rättigheter har följts, och om Ecuador följt internationella konventioner..

SVT - 10 timmar sedan

Inför EU-valet: nya transparenta Facebook – eller?

Efter massiva kritikstormar har nätets sociala medier-bjässar kavlat upp ärmarna och utlovat hårda tag mot desinformation, falska nyheter och otillbörlig politisk påverkan. ”Transparens” är ett återkommande ord, men alla låter sig inte imponeras och efter en sista rapport inför EU-valet kommer nu varningar om att insatserna inte räcker till..

SVT - 14 timmar sedan

Libysk krigsherre säger nej till eldupphör

Nej, det blir inget avtal om eldupphör. Så löd budskapet från den libyske krigsherren Khalifa Haftar när han träffade Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris och avslog dennes begäran om att låta vapnen tystna..

SVT - 15 timmar sedan

Nancy Pelosi anklagar Trump för mörkläggning

Demokraterna i USA:s kongress överväger att kräva ett riksrättsförfarande mot den republikanske presidenten Donald Trump. Nancy Pelosi, representanthusets talman, har sagt att Trump är inblandad i en ”mörkläggning” – vilket fick honom att abrupt förkorta ett möte..

SVT - 16 timmar sedan

Norsk laxdöd efter giftig algeblomning

10 000 ton lax har dött i Norge efter att fiskarna har fått i sig giftiga alger. Och siffran väntas öka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.