SVT > Inrikes

Thursday, 23 May, 07:46

SVT - 15 maj 19 kl. 01:49

Vittnet om tiden i församlingen: ”Det var fruktansvärt””De sista åren var fruktansvärda”, berättar en tidigare medlem från den i dag nedlagda Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Hon vittnar om en sträng kultur där fysiskt våld förekom..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Filadelfiaförsamlingen, Knutby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vittnetom , tideni , församlingenDet var , fruktansvärt
Västerbottens Folkblad - 10 okt 15 kl. 20:06

Vittnet: Det var en fruktansvärd smäll

En bybo blev vittne till sprängolyckan när hon kom körande i bilen i Frostkåge. – Hade jag kommit några sekunder tidigare hade jag inte suttit här nu, berättar hon för Folkbladet några timmar efter olyckan. Kvinnan hade skjutsat sin son in till Skellefteå och var på väg hem igen.

YLE - 12 sep 13 kl. 09:10

Anna-Maria Helsing - vittnet som gick sin egen väg

"Jag tillhör så många olika minoriteter att jag ibland känner mig som ett riktigt minoritetsproffs", säger Anna-Maria Helsing som är kapellmästare och bosatt i Esse. När hon växte upp tillhörde hon en minoritet i och med att familjen var Jehovas vittnen - och efter att hon i vuxen ålder hoppade av hör hon till en ännu mindre minoritet.
Att vara kvinna och kapellmästare är också ganska ovanligt, och så har Anna-Maria nyligen förlovat sig med en kvinna.

Expressen - 13 sep 12 kl. 16:57

Vittnet om mordet i Alperna: Fruktansvärt

Den cyklist som hittade den mördade brittiska familjen i Annecy i franska Alperna pratar nu ut för första gången. Det var en närmast overklig syn som mötte honom på brottsplatsen - fyra döda och en svårt skadad liten flicka. - Jag började kolla in i skogen för att se om det fanns någon galning med en pistol som skulle göra mig till nästa offer, säger vittnet Brett Martin till BBC..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Rektor: ”Fullständigt fruktansvärt”

Skurup Rektor Eva Le Grande fördömer nazihälsningen vid Nils Holgerssongymnasiet vid torsdagens fullmäktigemöte.
– Fruktansvärt, fullständigt fruktansvärt, säger hon.I samband med kommunens extrainsatta fullmäktigemöte i torsdags observerade politikern Lena Axelsson (S) vid huvudentrén till skolan, att en grupp människor i arbetskläder med reflexer pratade högljutt.

Världen Idag - 08 sep 15 kl. 00:00

I Betelförsamlingen falnar inte trosgnistan

Betelförsamlingen i Runemo, mellan Edsbyn och Bollnäs, har sitt ursprung i Maranataväckelsen, ett väckelseskede som under 60-talet berörde stora delar av Skandinavien. Som en följd av det bildades Maranataförsamlingen Edsbyn-Bollnäs, den 3 juli 1965, med Erik Ståhl som föreståndare. Under de första drygt tio åren hade församlingen sina möten i hyrda lokaler, främst i Edsbyn, men även på andra platser i närområdet.

SmålandsPosten - 07 okt 13 kl. 06:30

?Varför är jag så optimistisk? Det händer fruktansvärda saker?

Smålandsposten träffar årets Pär Lagerkvist-­pristagare Eva Ström som berättar om erfarenheterna från åren som läkare, om vad som format henne som författare och om att vara i skrivandet.

I Kristianstad centrum är var och varannan gata uppgrävd. Damm och rök virvlar mellan de smala stadsgatorna.

Expressen - 13 sep 12 kl. 16:57

Vittne såg mordet i Alperna: Fruktansvärt

Den cyklist som hittade den mördade brittiska familjen i Annecy i franska Alperna pratar nu ut för första gången. Det var en närmast overklig syn som mötte honom på brottsplatsen - fyra döda och en svårt skadad liten flicka. - Jag började kolla in i skogen för att se om det fanns någon galning med en pistol som skulle göra mig till nästa offer, säger vittnet Brett Martin till BBC..

SvD - 15 jan 13 kl. 12:56

?Vaknade av fruktansvärt brak?

Vittnet låg och sov i grannhuset..

Expressen - 03 mar 14 kl. 16:03

Vittnet: "Skriker bara så om ditt liv är hotat"

Grannen vaknade mitt i natten av fruktansvärda skrik, som bara blev värre och värre - och hörde sedan fyra skott. Men hon var 177 meter bort och blev hårt ifrågasatt av Pistorius försvarare Barry Roux. Men efter tre timmars förhör stod hon fast vid sin historia.

SVT - 22 mar 17 kl. 22:06

Vittnet: Såg bilen meja ner en kvinna

I en vansinnesfärd körde en misstänkt gärningsman över flera fotgängare vid Westminster Bridge innan han sköts ihjäl av polis. Flera personer blev vittne till det fruktansvärda dådet. – Vi såg bilen meja ner en kvinna som hamnade under hjulen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT:s verktyg visar: Så träffar partiernas annonser på Facebook

Bor du i Norrbotten och känner att du får mycket politisk reklam på Facebook just nu? Eller sitter du på Gotland och känner dig övergiven? Det kan vara en känsla som återspeglar verkligheten.

SVT - 4 timmar sedan

Forskare efterlyser ovanliga fästingar

Hittar du en fästing som är ovanligt stor, eller som har annorlunda form eller färg, då vill SVA att du skickar in en bild. Anledningen är att forskare vill få svar på hur klimatförändringar påverkar fästingarnas utbredning..

SVT - 10 timmar sedan

Avgörande datumen i pedofilhärvan

Redan för tre år sedan fick polisen ett första tips om en av de nu åtalade personerna i det omfattande pedofilnätverket. Men då, en vårdag 2016, stämplades ärendet som “prio 2” och ingenting hände. SVT Nyheter har sammanställt hur härvan rullades upp – här följer alla avgörande datum..

SVT - 10 timmar sedan

Skyttedal och Lundgren hårt ansatta i EU-debatt

Mycket fokus riktades mot Peter Lundgren (SD) och Sara Skyttedal (KD) i Aftonbladets debatt med partiernas toppkandidater i EU-valet, efter de senaste dagarnas medierapportering. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V)..

SVT - 10 timmar sedan

Stora pedofilhärvan – tog över två år från tips till gripande

I det nu uppmärksammade pedofilåtalet tog det över två år från att första tipset kom in till att de svenska barnen identifierades. Under tiden fortsatte barn att utsättas för grova sexbrott, enligt åtalet. – Det här handlar om prioriteringar, säger Ann Tranefalk, chef vid barnpornografigruppen vid Stockholmspolisen..

SVT - 12 timmar sedan

Peter Lundgren (SD): Jag har polisanmält Kristina Winberg

Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet Peter Lundgren uppger att han polisanmält Kristina Winberg för förtal. – Jag har polisanmält Kristina Winberg för förtal, säger han till Expressen..

SVT - 13 timmar sedan

Bah Kuhnke om Tobé och kärnkraften: För väljarna bakom ljuset

Det var stor oenighet i Ekots slutdebatt inför EU-valet om vilka utsläppsmålen bör vara – och hur man bäst når dit. Alice Bah Kuhnke (MP) och Tomas Tobé (M) duellerade bland om kärnkraften, som Tobé talade sig varm för. Men MP-kandidaten menade att det inte är en EU-fråga.

SVT - 14 timmar sedan

Uppgifter: Johan Pehrson och Christer Nylander kandiderar till partiledare för L

Sedan tidigare kandiderar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni till partiledarposten i Liberalerna. Nu ansluter riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Christer Nylander, enligt uppgifter till Expressen..

SVT - 14 timmar sedan

Fritzon (S) och Weimers (SD) rök ihop under EU-debatt: ”Lundgren vågar inte ens visa sig här”

Heléne Fritzon (S) ifrågasatte varför Charlie Weimers, trea på Sverigdemokraternas lista till EU-valet, ersatte Peter Lundgren i debatten istället för andranamnet Jessica Stegrud. – Hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse, svarade Weimers..

SVT - 19 timmar sedan

Förundersökning inleds mot Peter Lundgren

Åklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.