SVT > Inrikes

Thursday, 23 May, 01:13

SVT - 15 maj 19 kl. 01:34

M och KD vill satsa på kärnkraft för att klara energimålenSverige behöver bygga ut kärnkraften om vi ska klara elförsörjningen i framtiden och ställa om till ett fossilfritt elsystem. Det skriver Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) på DN debatt och förslår nio nya åtgärder i energiöverenskommelsen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KD, Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M och KD vill satsa på kärnkraftför att , klara energimålen
DI - 12 apr 16 kl. 14:52

Går trögt för bolagen att nå energimålen

Nästan hälften av Sveriges mest elintensiva företag tror inte att de kommer att klara EU:s energimål till 2020. Det visar en färsk undersökning från den globala energispecialisten Schneider Electric..

YLE - 22 jan 14 kl. 13:39

Ville Niinistö: Klimatmålen räcker inte till

EU-kommissionens nya klimatmål innebär att utsläppen ska vara 40 procent mindre år 2030 än vad de var år 1990. Men miljöminister Ville Niinistö (Gröna) är inte riktigt nöjd med de nya målen, som ger för mycket utrymme åt mellanlösningar som bland annat kärnkraft. - De nya målen är på gränsen till att vara trovärdiga.

Supermiljöbloggen - 02 dec 14 kl. 10:30

Internationella energirådet tycker EU ska fortsätta med fossila bränslen

Det internationella Energirådet (IEA) ger EU rekommendationer för hur de ska klara energimålen för 2030. Dessvärre innehåller rekommendationerna satsningar på skifferolja och gas.  I rapporten Energy Policies of IEA Countries: European Union – 2014 menar organisationen att EUs 2020-mål om att minska utsläppen med 20 procent, att ha 20 procent förnybar energi och energieffektivisera med 20 procent har skapat en boom i den förnybara energisektorn och att EU är en föregångare i klimatfrågan.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:34

Federley (C): ”Tillväxt och sänkta utsläpp är både möjligt och behövs”

Centerpartiet vill stärka handeln med utsläppsrätter och lägga mer av EU:s budget  på klimat- och miljöåtgärder. Det skriver partiets toppkandidat Fredrick Federley idag på Supermiljöbloggen. Vi har mindre än tio år på oss att vända trenden och se till att vi kan nå de mål som vi satt i Parisavtalet.

YLE - 13 sep 13 kl. 08:36

När blir vindenergi lönsamt?

Kan vindkraft någonsin bli en lönsam energiform utan subventioner? Det är svårt att bli klok på det när man lyssnar till professorerna. Den ena säger ja, den andra säger nej.

BT - 05 dec 13 kl. 16:36

Regeringens klimatarbete kritiseras

Regeringens arbete med att minska utsläppen av växthusgaser kritiseras på punkt efter punkt av Riksrevisionen. Åtgärderna riskerar att bli onödigt dyra och inte räcka till. Vid sitt möte i Stockholm i slutet på september konstaterade FN:s klimatpanel att det går att klara målet att jordens temperatur inte stiger med mer än två grader.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:19

Nytt klimatmål till 2030

Lund Nu föreslår kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott ett nytt etappmål för utsläppen av växthusgaser: En minskning med 80 procent till år 2030. Samtidigt stärks nätverket Klimatalliansen där företag och organisationer ingår. ERWP.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Avgörande datumen i pedofilhärvan

Redan för tre år sedan fick polisen ett första tips om en av de nu åtalade personerna i det omfattande pedofilnätverket. Men då, en vårdag 2016, stämplades ärendet som “prio 2” och ingenting hände. SVT Nyheter har sammanställt hur härvan rullades upp – här följer alla avgörande datum..

SVT - 4 timmar sedan

Skyttedal och Lundgren hårt ansatta i EU-debatt

Mycket fokus riktades mot Peter Lundgren (SD) och Sara Skyttedal (KD) i Aftonbladets debatt med partiernas toppkandidater i EU-valet, efter de senaste dagarnas medierapportering. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V)..

SVT - 4 timmar sedan

Stora pedofilhärvan – tog över två år från tips till gripande

I det nu uppmärksammade pedofilåtalet tog det över två år från att första tipset kom in till att de svenska barnen identifierades. Under tiden fortsatte barn att utsättas för grova sexbrott, enligt åtalet. – Det här handlar om prioriteringar, säger Ann Tranefalk, chef vid barnpornografigruppen vid Stockholmspolisen..

SVT - 5 timmar sedan

Peter Lundgren (SD): Jag har polisanmält Kristina Winberg

Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet Peter Lundgren uppger att han polisanmält Kristina Winberg för förtal. – Jag har polisanmält Kristina Winberg för förtal, säger han till Expressen..

SVT - 6 timmar sedan

Bah Kuhnke om Tobé och kärnkraften: För väljarna bakom ljuset

Det var stor oenighet i Ekots slutdebatt inför EU-valet om vilka utsläppsmålen bör vara – och hur man bäst når dit. Alice Bah Kuhnke (MP) och Tomas Tobé (M) duellerade bland om kärnkraften, som Tobé talade sig varm för. Men MP-kandidaten menade att det inte är en EU-fråga.

SVT - 7 timmar sedan

Uppgifter: Johan Pehrson och Christer Nylander kandiderar till partiledare för L

Sedan tidigare kandiderar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni till partiledarposten i Liberalerna. Nu ansluter riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Christer Nylander, enligt uppgifter till Expressen..

SVT - 8 timmar sedan

Fritzon (S) och Weimers (SD) rök ihop under EU-debatt: ”Lundgren vågar inte ens visa sig här”

Heléne Fritzon (S) ifrågasatte varför Charlie Weimers, trea på Sverigdemokraternas lista till EU-valet, ersatte Peter Lundgren i debatten istället för andranamnet Jessica Stegrud. – Hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse, svarade Weimers..

SVT - 12 timmar sedan

Förundersökning inleds mot Peter Lundgren

Åklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen..

SVT - 12 timmar sedan

Starta reaktioner efter avslöjande – Busch Thor (KD) håller torgmöte

Reaktionerna har varit starka efter Dagens Nyheters granskning som visar att KD:s Lars Adaktusson röstade emot aborträtten vid 22 tillfällen när han satt i Europaparlamentet..

SVT - 13 timmar sedan

EU-kandidaterna rasar mot Adaktusson: ”En krigsförklaring mot kvinnors rättigheter”

Efter uppgifterna om att Lars Adaktusson vid 22 tillfällen röstat emot aborträtten kritiserar nu flera svenska EU-kandidater KD-toppens agerande. – KD måste svara på om man står upp för aborträtten, och då kan man bara dra slutsatsen att han måste avgå, säger Socialdemokraternas Helene Fritzon till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.