YA > Nyheter

Sunday, 26 May, 17:00

YA - 15 maj 19 kl. 01:01

Insändare: Skandal att sträckning söder om vägen inte ens utrettsNär det gäller cykelvägen Hammar–Skillinge har vi vid våra samtal med tjänstemän på Trafikverket och politiker inom Region Skåne, länsstyrelsen och Ystads och Simrishamns kommuner oftast varit överens i ett inledande skede att den södra sidan är den trafiksäkraste och attraktivaste. Sedan när det gäller att handla och ta beslut så faller alla in i det enklaste motståndets lag..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Hammar–Skillinge, Trafikverket, Region Skåne, Ystads, Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Skandalatt , sträckning, söderom , vägeninte , ens, utretts
YA - 04 jul 18 kl. 07:00

Insändare:

Länge har det diskuterats att anlägga en gång- och cykelväg (GC-väg) mellan Skillinge och Hammar. Kommunerna har haft med detta i sina planer och då det varit möjligt lagt in en tänkt sträckning i detaljplanerna. Sträckningen har då varit tänkt gå söder om kustvägen.

YLE - 26 feb 16 kl. 15:10

K-märkningar rör upp känslor på Åland

Det gamla mentalsjukhuset i Grelsby i Finströms kommun ska förvandlas till bostäder och ett livsstilsområde. Men en K-märkning av området kan göra det svårare att förverkliga projektet. Nu går debatten het på Åland om huruvida en K-märkning ska få hindra en privat entreprenörs planer.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 08:38

Lillebror fyller 100 år

2014 fyller Kristianstad som bekant 400 år, men också Lillebror drygt tre mil västerut har ett jubileum. Hässleholm har varit stad i 100 år. Anders Bojs har läst två böcker om den jubilerande staden.

Sydsvenskan - 25 dec 13 kl. 06:30

En magiskt vit jul

Som skåning var han väl förtrogen med blöta vintrar. Åtminstone de fem senaste julaftnarna hade ramats in av gråmulet väder med regntunga moln, som någonstans mellan Kalle Anka och den första snapsen till sillen brukade släppa ifrån sig sin våta last.Men nu, denna tidiga julaftonsmorgon, snöade det ta mig tusan!

Ekonomistas - 25 sep 17 kl. 08:37

Finansinspektionens argument för förslaget om skärpt amorteringskrav håller inte: (1) Räntekänsligheten

Finansinspektionens (FI) har, trots att den bedömer ”att de finansiella stabilitetsriskerna kopplade till hushållens skulder är relativt små”, föreslagit ett skärpt amorteringskrav för hushåll med höga skuldkvoter (skuld i förhållande till disponibel inkomst) (se FI:s remisspromemoria). FI motiverar istället sitt förslag med två något speciella argument. För det första skulle hushåll med höga skuldkvoter kunna komma att minska sin konsumtion kraftigt om räntorna stiger, vilket i sin tur skulle kunna förstärka en konjunktur nedgång.

Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Frustrerande förlust för Janstorp: ”Vi har inte marginalerna”

Janstorp inledde säsongen med två raka segrar men har åkt på det ena bakslaget efter det andra sedan dess. Förlusten mot IFK Osby med 0–2 i helgen var lagets sjunde raka utan seger..

YA - 30 minuter sedan

Rydsgård tappade 2–0–ledning: ”En match som vi skulle vinna”

När Rasmus Ridell nickade in 2–0 i slutet av den första halvleken såg mycket vunnet ut för Rydsgård. Men gästerna från Fjälkinge reducerade direkt därpå, kvitterade efter paus och tog med sig en poäng hem..

YA - 45 minuter sedan

Simrishamn vann seriefinalen: ”Killarna visade en jävla karaktär!”

Vanneberga är seriens stora positiva överraskning hittills och tabelltvåan höll också på att lugga IFK Simrishamn på poäng i helgens tidiga seriefinal. Men laget från kusten visade moral och vann till slut med 4–2..

YA - 45 minuter sedan

Stan Lees manager gripen för kränkningar

Stan Lees tidigare manager Keya Morgan har gripits av polis, misstänkt för fem fall av kränkningar mot den legendariske serieskaparen, bland annat för bedrägeri och förfalskning. Stan Lee gick bort i november 2018 vid 95 års ålder..

YA - 1 timme sedan

Vingklippt Sjöbo vann enkelt: ”Vi hade tio man borta”

Näsby borta var på förhand ingen enkel uppgift för ett skadedrabbat Sjöbo, men gästerna åkte hem med tre förhållandevis bekväma poäng..

YA - 1 timme sedan

Iran: Vi värjer oss mot krig

Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif..

YA - 1 timme sedan

Ex-allsvensk spelare sänkte Janstorp: ”Hon var tungan på vågen”

Janstorp hade inte mycket att sätta emot topplaget Åhus i helgens drabbning. Hemmalaget vann med hela 9–0 efter en stor show av ex-allsvenska Sofie Andersson, som noterades för fyra av målen och låg bakom resten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.