YA > Lokalt

Wednesday, 22 May, 01:10

YA - 15 maj 19 kl. 00:01

Nya lampor på TorgetTorget har fått ny belysning och de runda klotliknande lamporna är ett minne blott. – Det blir bättre belysning, säger gatuchef Peter Svensson..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Torget, Peter Svensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya lampor, Torget
YA - 12 jul 13 kl. 06:30

Vandalerna drog upp varje planta på Torget

Foto: Ulrika Vangel
Lampor förstörda i Skogsbacken till ett värde av 35 000 kronor. Och i princip varenda planta på Torget uppdragen och slängd på marken. Det var ingen munter syn som mötte personalen på Gata och park i går morse.

Dalarnas tidningar - 17 nov 16 kl. 14:29

Lottas julgran står på torget i Falun

Årets, och historiens (?), snyggaste julgran står nu placerad på Stora torget i Falun. Närmare 20 meter hög och med närmare 150 lampor, kommer årets julgran att pryda torget och inbringa julstämning för alla falubor..

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 12 kl. 07:30

Kommunen satsar på nya lampor

Nu tar Karlstads kommun ett helhetsgrepp över sina gatljus. En utvecklare av offentlig belysning har anställts och ett program hur kommunen ska ljussättas ska tas fram. Samtidigt kommer man i dagarna att bestämma vilka nya lampor som ska lysa upp det mörka Stora torget..

Dalarnas tidningar - 19 dec 15 kl. 09:30

Efter 30 år gör korvgubben Gandhi sin sista dag på torget i Falun

Lampor lyser upp torget - det strålar från granen, från träden, från rådhuset... och från den lilla plåtstjärnan i Gandhis lucka..

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 13:30

Resan mot ett digitalt hem – Lampor och eluttag från Ledvance/Osram

I samband med att jag besökte Stockholm Furniture and Lights Fair träffade jag Ledvance, som också jobbar med smart belysning. De skiljer sig från Philips Hue i vissa avseenden, de har ett system som är mycket enkelt att använda tillsammans med Apples produkter, samtidigt som lamporna inte erbjuder riktigt samma mjuka övergång mellan olika ljusstyrkor och färgtoner. > Här kan du läsa alla tidigare artiklar om Resan mot ett digitalt hem När jag på mässan träffade Ledvance var det spännande samtal om hur väl produkterna fungerade och hur enkla de var att installera.

Dagensanalys.se - 01 jun 18 kl. 12:01

Resan mot ett digitalt hem – IKEAs lampor är billiga och bra för vardagsanvändaren

Det är nästan omöjligt att göra en undersökning kring smarta hem utan att ta med IKEAs produktserie ”Trådfri”. Möbeljätten började redan för flera år sedan ta sig in på teknikmarknaden med egna tv-apparater, och nu har de även en stadigt växande serie smarta lampor. Dock finns det utrymme för förbättringar.

Kristianstadsbladet - 27 apr 11 kl. 10:37

Ljus framtid för lampor

Med köpet av Luxus har designern från Värmland hittat hem. Den anrika lampfabriken vaknar till liv efter år av slutenhet och Niclas Hoflin hoppas att omsättningen inom tre år ska öka från sex miljoner till 50.
För drygt ett halvår sedan tog Ruben Lighting över Luxus som i 60 år drivits av familjen Kristiansson.

YLE - 24 okt 13 kl. 14:56

Tomaterna får ljus från led-lampor

Sedan den 24 september har en del av tomaterna i Martin Siggs växthus fått en del av sitt ljus från led-lampor. Led-lamporna alstrar inte värme på samma sätt som vanliga HPS-lampor gör, vilket gör att de kan placeras närmare plantorna utan att de riskerar att få brännskador. Kristian BlomqvistKristian Blomqvist Yle/Roger Källman Traditionella högtrycksnatriumlampor och moderna LED-lampor i ett växthus Yle/Roger Källman - Vi undersöker om man kan minska elförbrukningen och eventuellt kompensera med lite billigare värme.

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 13:45

Resan mot ett digitalt hem – TP-Link erbjuder wifi-uppkopplade lampor och eluttag

I landskapet med produkter till det smarta hemmet finns det flera olika lösningar för att koppla upp produkter. TP-Link har olika produkter med olika uppkopplingsmöjligheter, där vi testat de som kopplas upp med wifi och styrs via en app. Det går även att koppla ihop dem med Alexa och på så sätt styra dem enkelt med rösten.

YLE - 27 jan 14 kl. 04:45

Bättre skördar med LED-lampor i växthusen

LED-lampor är framtidens melodi i växthusen. Enligt ny forskning kan LED-belysning i växthus i framtiden ge både högre skördar och minskad energiförbrukning. För tillfället pågår ett försöksprojekt i ett växthus i Pjelax där man undersöker LED-belysningens inverkan på tomater och gurkor.

Fler nyheter från YA

YA - 11 timmar sedan

Fina flickor på biblioteket

På onsdag 22 maj gästar författaren Marianne E. Gunve Tomelilla bibliotek..

YA - Igår: 13:57

Hotades mitt på dagen - har nu polisanmält

En kvinna i 35-årsåldern hotades verbalt på öppen gata i centrala Tomelilla mitt på dagen i lördags. .

YA - Igår: 13:57

Inbrott i bil vid Christinehof slott

I lördags eftermiddag bröt någon sig in i en bil parkerad vid Christinehof slott. .

YA - Igår: 13:57

Stöld: Väska försvann från festlokal i Smedstorp

En fest i Smedstorp slutade i en försvunnen väska. Nu har händelsen polisanmälts. .

YA - Igår: 21:00

Äldre tvingas själva sköta upphandling av hjälpmedel

Först ska bidrag sökas, sedan ska den boende själv stå för inhämtande av offerter. Kommunens nya reglemente har försvårat för de som behöver få sin bostad anpassad efter behov. .

YA - Igår: 22:01

Stoppad utan körkort och drogpåverkad – fem gånger på två månader

Inom loppet av två månader stannades mannen fem gånger av polis, efter att ha kört bil utan körkort. Nu väcks åtal vid Ystads tingsrätt. .

YA - Igår: 00:01

Klagomål på högt gräs vid Sölvesgårdsområdet

En Tomelillabo vände sig till kommunen för att klaga på högt gräs vid Sölvesgårdsområdet. .

YA - Igår: 00:01

Läsarbild: Fjäril i Örup

YA - Igår: 00:01

Ny bok om ”Kingen” från Tomelilla

Uppvuxen på Nygatan och i Tryde men med hela världen som arbetsfält. I höst släpps biografin om Börje Lantz - mannen som introducerade arenareklam i Sovjet och som har kallats den första svenska fotbollsagenten. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.