Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 May, 11:15

Världen Idag - 15 maj 19 kl. 00:00

Kan skolan öppnas för större trosfrihet?Det är en månad kvar till skolavslutningen och därmed dags för den årliga ”religionen-ut-ur-skolan”-debatten. Den lär bli lika tröttsam som vanligt, med förbundet Humanisterna och andra som upprepar farorna om svenska skolelever skulle besöka en kyrka med kristna inslag på avslutningsdagen. De religionsfientliga rösterna ropar i onödan. Dels har de inte lagen med sig – Alliansen och SD beslutade för tre år sedan att klargöra regelverket: det är fullt tillåtet att hålla skolavslutningar i kyrkan och även ha inslag av konfessionell karaktär. Vi måste anse präster och skolledningar vuxna nog att finna rätt nivå av psalmer om blomstertider och tal om att höja blicken till ett högre existentiellt plan.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Humanisterna, SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan skolan, öppnasför större , trosfrihet
Nerikes Allehanda - 17 okt 13 kl. 09:56

Förslag att skolan öppnas i Hasselfors

En privatperson i Hasselfors har skrivit ett medborgarförslag om att skolan i Hasselfors ska öppnas igen..

Aftonbladet - 02 mar 15 kl. 17:10

Malmö-skolan öppnas igen efter krismöte

Efter våld och hot - så ska det bli lugnare på Värner Rydén-skolan.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Klockan har klämtat för skolan i Rottneros

Avgörande. Spiken i kistan för Rottneros skola.På måndagskvällen klubbade ett oenigt kommunfullmäktige i Sunne det slutliga beslutet – den nedlagda skolan öppnas inte på nytt.

Skånskan - 09 dec 15 kl. 06:00

Gatorna måste bli säkrare innan skolan öppnas

Limhamn En ny skola ställer krav på säkrare trafik. Drygt 14 miljoner kronor beräknas den kosta, den ombyggnad av Magasinsgatan och anslutande vägar som Tekniska nämnden har att besluta om i dag.Det syns ännu inte från Limhamnsvägen, men alldeles väster om Ribersborgsfältet håller ett nytt bostadsområde på att växa upp.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:00

Kommunen köper och river Röda skolan

Foto: Bosse Nilsson
Det kommunala fastighetsbolaget IFAB köper Röda skolan ? för att riva den. ?

Skånskan - 29 sep 16 kl. 06:00

Gammal skola öppnas igen

RÖSTÅNGA Alltfler föräldrar vill att deras barn ska få sin utbildning på Midgård i Röstånga.
Så mycket att skolledningen måste ta Gamla skolan i bruk igen.Om ett par veckor hålls de första lektionerna i skolan.

Trelleborgs Allehanda - 24 sep 13 kl. 16:30

Tre motioner om skolan från SD

Säkrare glas i skolan. Pedagogisk lunch. Sommarskola för alla.

BT - 05 dec 14 kl. 21:35

Efter takraset: Snart kan eleverna gå i skolan igen

Två veckor efter att taket rasat in i ett grupprum på Sätilaskolan kan nu eleverna återgå till sitt vanliga schema. Under tiden som lokalerna varit avstängda efter takraset har högstadieeleverna på Sätilaskolan, som BT skrivit om tidigare, fått sysselsätta sig med aktiviteter utanför skolområdet. Skolan har bara haft kapacitet att ha en eller två årskurser på plats samtidigt och därför har eleverna bland annat besökt Universeum, gjort stadsvandring i Göteborg och gjort simprov.

Nyan - 09 jul 16 kl. 10:00

Nu öppnas portarna till Övernäs högstadieskola

En ny skola med ett nytt ledarskap. Det är vad som möter personalen och eleverna när portarna i höst slås upp för en ny termin.

– Det ska bli spännande och jag är så förväntansfull, säger Eva Ekström-Andersen, tillträdande rektor.

YA - 17 jan 14 kl. 06:30

Ågatan öppnas och enkelriktas

Foto: Sprisse Nilsson
Ågatan kan komma att smalnas av och enkelriktas. Dessutom försvinner ett antal parkeringsplatser om det nya förslag som nu presenterats går igenom.
Det har länge talats om att öka trafiksäkerheten för alla barn som tar sig till och från Färsinga lärcentrum.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Adaktusson hoppar av SVT:s valvaka

Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson Lars Adaktusson hoppar av SVT:s valvaka på söndag. Han motiverar sitt beslut med att han efter den senaste tidens turbulens saknar energi till att medverka, skriver SVT på sin hemsida..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Han är innebandyspelaren som ger 100 procent för Jesus

Ett helande blev startskottet för Simon Möllers brinnande relation med Jesus. Nu ber han för människor på bussar och vittnar om evangeliet för människor på stan. I innebandylaget spelar han med texten ”100% Jesus” på pannbandet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kyrka ville täcka över kors under ramadan

St Matthew and St Luke's Church i Darlington i norra England ville sträcka ut en hand åt kyrkans muslimska grannar under fastemånaden ramadan. Inte bara skulle kyrksalen öppnas för muslimsk bön, man erbjöd sig även att täcka över kors och andra kristna bilder. Kritiken blev häftig, och till slut sade stiftet ifrån: Ingen muslimsk bön får hållas i kyrkan..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Beväpnade män stormade kyrka – 17 kristna kidnappade

Beväpnade män uppges ha stormat en körövning i en kyrka i Nigeria och därefter fört bort 17 kyrkomedlemmar. De flesta som kidnappades ska ha varit unga kvinnor. En person ska dessutom ha dödats..

Världen Idag - Igår: 09:00

Alf Svensson står upp för Lars Adaktusson

När Lars Adaktusson röstade emot skrivningar som stöder rätten till abort i Europa-parlamentet följde han en kristdemokratisk tradition av att markera mot överstatlighet. Det säger Alf Svensson och Lennart Sacrédeus, som båda suttit i Europaparlamentet för partiet. – Man måste bestämma sig.

Världen Idag - Igår: 08:00

Linda Bergling söker Gud på semestern

För många kristna ledare är sommaren en intensiv period av resanden och möten. Linda Bergling, som bland annat talar på Smålandskonferensen och Jesusfestivalen, söker framför allt påfyllning i bön. Under en sommarvecka släpper hon dessutom allt praktiskt ansvar och reser med döttrarna till Lappland och sina samiska rötter..

Världen Idag - Igår: 07:41

Fotograf Rebecka Mases tar med sig Gud i sitt drömyrke

Elegant och chict är två ledord som beskriver bröllopsfotografen Rebecka Mases företag Jortso Art & Lifestyle. Det som från början bara var ett sidoprojekt till studierna, firar i år femårsjubileum..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiet borde sopa framför egen dörr

Precis som vid riksdagsvalet 2018, då förtidsröstandet slog rekord, pekar mycket på att denna trend fortsätter i EU-valet nu på söndag. Som ett resultat av detta kommer vi att få se allt längre valkampanjer i framtiden, och tyvärr också allt smutsigare kampanjer, där sakfrågorna hamnar i skuggan av personangrepp.  Ett exempel på detta är den senaste tidens angrepp från Centerpartiet mot Kristdemokraterna.

Världen Idag - Igår: 00:00

Tro är ett förtroende som växer i takt med relationen och erfarenheten.

Hos 14:5–9 1 Joh 3:18–24Joh 15:10–17Ps 98:1–8 ”Ett två tre, hoppa!” Hur många pappor har inte uttalat de orden till sina barn? Varpå det lilla barnet fattat mod och hoppat från bryggan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Lasse Levén, 70 år

Lasse Levén upplevde tidigt en kallelse att bli pastor, men han ville inte just då. Nu fyller han 70 och närmar sig 40 år som föreståndare för Furuhöjdskyrkan i Alunda. – Jag ser inte pastorstjänsten som ett arbete.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.