DN > Inrikes

Friday, 24 May, 18:53

DN - 14 maj 19 kl. 23:39

Läkarstudent portad efter oönskade kontakter med minderårigaÖrebro universitet stänger av en läkarstudent i 20 veckor för att han sökt upp två flickor på nätet och skickat olämpliga meddelanden till dem. Barnen hade han träffat vid patientbesök under utbildningen. Händelsen har väckt starka reaktioner i läkarkåren – på tisdagen går tiden ut för att överklaga beslutet..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarstudent, portadefter , oönskade, kontaktermed , minderåriga
HBL - 06 maj 13 kl. 05:59

Lobbningen på campus blir mer genomskinlig

Läkemedelsföretag sponsrar universitetsspex, ordnar populära utbildningar och delar ut stetoskop på campus. En grupp studerande vill fästa uppmärksamhet vid företagens lobbning på universitetet.¨Läkarstuderande är en viktig målgrupp för medicinföretagens marknadsföring.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Kvinnlig rösträtt fyller 100 år

Den 24 maj 2019 fattade riksdagen det formella beslutet att ge kvinnor rösträtt. Men kvinnorörelsens kamp hade startat redan 40 år tidigare och den tändande gnistan var – en man. .

DN - 1 timme sedan

Live: SVT:s slutdebatt inför EU-valet

Klockan 20 möts partiernas toppkandidater till valet i EU-parlamentet i en debatt i SVT. Följ debatten här..

DN - 3 timmar sedan

Lista: Så flitiga är svenskarna i EU-parlamentet

DN har kartlagt hur flitiga och inflytelserika de svenska EU-parlamentarikerna har varit under den gångna mandatperioden. Genomgången visar att aktiviteten skiljer sig åt stort mellan de olika ledamöterna..

DN - 3 timmar sedan

Svenska romaner minns Europa

På söndag är det EU-val. Hur syns Europa i den svenska romanen? Eric Luth har undersökt fyra svenska författarskap, som alla skriver förbi nationalstatens gränser..

DN - 3 timmar sedan

Kenyansk domstol kan riva upp lag mot homosexualitet

Hbtq-aktivister i Kenya väntar med spänning på att landets högsta domstol ska sätta ned foten i frågan om homosexualitet ska vara lagligt eller ej. Den gällande lagstiftningen är från 1930-talet och kan ge 14 års fängelse för ”handlingar mot naturen”. .

DN - 4 timmar sedan

Bryssel befarar Boris Johnson

BRYSSEL. Diplomater och politiker i 27 av EU:s medlemsstater håller andan. Brexitplågan berör även dem.

DN - 5 timmar sedan

XXL-chefen fick gå efter inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter flera ”opassande” inlägg på Facebook.  Bolagets granskning visar inga tecken på att Sigvardssons konto blivit kapat, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DN - 5 timmar sedan

Man frias från misstankar för våldtäktsförsök

Några timmar efter att en minderårig flicka utsatts för ett våldtäktsförsök i västra Stockholm i måndags greps en man. Dagen därpå anhölls han. Nu har anhållandet hävts och mannen frias från misstankar i ärendet, uppger Mitt i.

DN - 6 timmar sedan

Mikael Ymer klar för Franska öppna

Mikael Ymer är klar för Franska öppna i tennis. Den 20-årige svensken vann en svängig kvalfinal över schweizaren Henri Laaksonen med 2–1 i set, 6–1, 2–6, 6–2..

DN - 7 timmar sedan

Konsertrecension: Starkt humanistiskt patos i nytt verk av Daniel Börtz med text av Kjell Espmark

Daniel Börtz tillhör en fyrtiotalistgeneration som inte räds de stora anspråken. I hans nya verk ”Sinfonia 13” finns ett starkt humanistiskt patos. Men ibland är det som om både verket och framförandet lägger krokben för sig själv, skriver DN:s kritiker Johanna Paulsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.