Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 22 May, 00:35

Kristianstadsbladet - 14 maj 19 kl. 22:27

Årets projekt korat – ”Säkerställer en levande landsbygd”Hola Lake Immeln utsågs till Årets leaderprojekt i Skånes Ess 2019 och tilldelades kronhjortspriset på tisdagskvällen. ”Kan säkerställa en levande landsbygd för såväl boende, besökande som naturen”, lyder en del av motiveringen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Lake Immeln, Årets, Skånes Ess

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets projekt, korat, Säkerställeren , levande, landsbygd
Skånskan - 23 sep 18 kl. 17:05

Nytt projekt stöttar arbetslösa

ystad Projektet Jobbsökarverkstad på Forum Ystad startades för tre veckor sedan och har redan bokat in 90 arbetssökande nyanlända.
– Projektet är öppet för alla arbetssökande som behöver lära sig att söka jobb, säger integrationsstrateg Peter Eriksson.Projektet finansieras av Ystads kommun och är öppet för Ystadsbor och Tomelillabor som vill ha stöd i jobbsökandet.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

YLE - 14 okt 15 kl. 12:40

Kristinestad får förbättrat elnät

Kristinestadsborna får ett säkrare och förnyat elnät när 60 kilometer elkabel flyttas ner under marken. Elöverföringbolaget Carunas projekt sysselsätter 35 personer i Kristinestad. Elnätet i Kristinestad förbättras när elöverföringssbolaget Caruna sätter ner markkablar.

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 09:01

Här är de nya jobben – och här är de som försvinner

Kulturkurator, technovator och konceptdirigent. Det är nya yrkesroller som vi kommer att få se alltmer av på framtidens arbetsmarknad. Är du däremot digital analytiker eller CEO-specialist riskerar du att ditt jobb tas över av en robot.

Nyan - 30 sep 16 kl. 08:13

Sparkraven på ÅHS försvinner inte ännu

Skärgårdens hälso- och sjukvård är i fokus nästa år i jakten på bättre kostnadseffektivitet.

Dessutom planeras högre patientavgifter men också ett tak för låginkomsttagare.
– Vilken är landskapsregeringens plan för att genom en i lagtinget brett förankrad strategi säkra kvalitativ vård som motsvarar den åländska befolkningens behov och som säkerställer tillgången till hälso- och sjukvårdstjänster på hela Åland, undrade bland andra lagtingsledamot Veronica Thörnroos (C) nyligen i ett skriftligt spörsmål.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 10:00

Revisorerna kritiska till avtalsmissar

Foto: Annica Jönsson
Kommunens revisorer reagerar på missarna som gjorts i samband med uppsägningar av hyresavtal i Resecentrum och vid järnvägsstationen. Därför vill de att kommunstyrelsen agerar.
Om Kristianstads kommun hade sagt upp hyresavtalen med Peking och Busskiosken i tid hade man kunnat komma undan med att erbjuda ersättningslokaler.

YA - 14 okt 13 kl. 12:05

Polykemi har rest sig

För drygt ett år sedan tvingades Polykemi säga upp 20 anställda. Nu har drygt hälften av dem återvänt till företaget.?Efter nyår har vi haft en stadig förbättring, säger Ola Hugoson, vd på Polykemi.

BT - 23 sep 14 kl. 13:50

Svidande kritik mot UD och Sida

Sida och UD får kritik från Riksrevisionen för bristande kompetens gällande valutor. Enligt Svenska Dagbladet ska sex miljoner kronor av Sidas pengar förlorats på grund av dåliga växelkurser och ytterligare 33 miljoner då projekt inte valutasäkrats över tid. Pengarna har hamnat hos banken i stället för hos mottagarländerna.

NSD - 09 nov 15 kl. 17:46

Här hamnar 7,5 miljoner

7,5 miljoner i EU-bidrag hamnar i Luleå och säkerställer fortsättningen av projekt Malmporten..

Supermiljöbloggen - 27 okt 17 kl. 13:19

”Klimatkompensation är en tveksam strategi”

"Debatten om huruvida klimatkompensation är en lämplig miljöstrategi har blossat upp på flera håll under den senaste tiden. Vi gör här ett försök att reda ut en rad begreppsmässiga förvirringar som ofta förekommer i debatten och pekar samtidigt på centrala problem med att lägga ut utsläppsminskningar på entreprenad i utvecklingsländer – problem som vi menar att företag som ägnar sig åt klimatkompensation tenderar att skygga för", skriver tre forskare vid Lunds och Stockholms Universitet dag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Vi framhåller att klimatkompensation är en tveksam strategi och att större ansträngningar måste göras på hemmaplan för att snabba på klimatomställningen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Sammanbiten Grönborg: "Jag vill vinna"

Gång efter annan har Tre Kronor sviktat defensivt. Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg hittade ändå positiva saker efter storförlusten mot Ryssland i ishockey-VM..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ny duo på konsthallen

Kristianstadstjejerna Filippa Forsberg och Märta Wållgren tog klivet ut i världen, till konsten, till London, till Lund och Malmö. Sedan kom de hem igen, först till Wanås Konst och nu till Kristianstads konsthall. Tillsammans med konsthallschef Marika Reuterswärd ska de nå nya grupper..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Vårkonsert med Musikskolan

Ett 70-tal elever står på scen när Bromölla musikskolas årliga vårkonsert ges i Stärkan i Edenryd..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

USA ser tecken på nya kemattacker

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kiefer Sutherland spelar i Göteborg

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Korruptionsrättegång mot Kirchner har inletts

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Markström: "Mitt jobb att stoppa blödningen"

Jacob Markström hade ingen lätt match mot Ryssland. Den svenske målvakten släppte in sju mål, varav sex i mittperioden, och var självkritisk efteråt..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Heilande elever döms för hets mot folkgrupp

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nederländsk minister avgår efter kritik

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Sverige mosat av Ryssland – Finland nästa

Tre Kronor hade stjärnfyllda Ryssland på gaffeln i en period. Sedan rasade allt och efter sex ryska mål i mittperioden blev Sverige mosat i gruppavslutningen av ishockey-VM med 4–7. Nu ska ett tilltufsat svenskt lag resa till Kosice där Finland väntar i kvartsfinal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.