Expressen > Nyheter

Wednesday, 22 May, 00:35

Expressen - 14 maj 19 kl. 22:29

Partiledarnas utspel: Sverige behöver kärnkraftKristdemokraterna och Moderaterna kommer att föreslå en uppdaterad energiöverenskommelse. Bland annat genom att Sverige satsar mer på kärnkraft, skriver partiledarna Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson på DN Debatt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige, Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson, DN Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiledarnas, utspel, Sverigebehöver , kärnkraft
DN - 14 aug 18 kl. 23:43

KD-ledarens utspel om kärnkraft var inte förankrat

Ebba Busch Thors utspel om att hon vill se en utbyggnad av kärnkraften i Sverige var inte förankrad i partiet. Det säger KD:s talesperson i energipolitiska frågor, Penilla Gunther till SVT..

SR - 15 maj 19 kl. 16:43

Centern kritisk till utspel om kärnkraft

Rädda kvar Ringhals och satsa mer på ny kärnkraft. Det var beskedet från M, KD, L och SD i förmiddags. Men Centerns energipolitiske talesperson, Rickard Nordin är inte imponerad..

Alliansfritt Sverige - 07 aug 12 kl. 15:13

Kortnytt: Växande klyftor, mer kärnkraft och kändisars alkoholproblem

KORTNYTT. Senaste veckan har varit givande för alla inblandade.

Ulf Kristersson.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Supermiljöbloggen - 29 mar 16 kl. 12:01

C-studenter: Svensk kärnkraft har fortfarande en viktig roll att fylla i Europa och världen

Svenska Dagbladet publicerar idag ett debattinlägg från C-studenterna med titeln "Kärnkraften behövs för klimatets skull" i vilken C-studenterna tar ställning för att bevara den svenska kärnkraften. Här på Supermiljöbloggen publicerar vi Centerstudenternas mer utförliga inlägg i ämnet.  Klimatavtalet i Paris var förmodligen 2010-talets största miljöpolitiska framgång.

Barometern - 30 aug 18 kl. 08:10

KD välkomnar mer kärnkraft

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thors utspel att Sverige behöver mer kärnkraft välkomnas av KD i Kalmar län. Riksdagskandidaten Jimmy Loord, Nybro, ser gärna att det byggs nya reaktorer..

Cornucopia - 11 jun 16 kl. 08:30

Energiuppgörelsen: Sverige får ha 10 kärnkraftreaktorer permanent

Gårdagens historiska långsiktiga uppgörelse om svensk elkraftförsörjning innebär att kärnkraften får vara kvar permanent med tio nya eller gamla reaktorer, så länge dessa kan finansieras privat. Fokus på energisystemet är nu koldioxidfritt istället för förnyelsebart och fossilgaskraft och kolkraft ska vara helt borta till år 2045, medan kärnkraften inte längre ska avvecklas. 35 år av energipolitiskt vanstyre sedan kärnkraftsomröstningen är därmed till ändå - en omröstning som blott en bråkdel av dagens väljare deltog i.

Cornucopia - 10 aug 18 kl. 09:27

Klimatet får vänta: Sverige och Miljöpartiet har skrivit på för mer klimatförändringar - en röst på MP stoppar inte uppvärmningen

Sverige och Miljöpartiet som regeringsparti skrev 2015 på Parisavtalet, som syftar till att öka den globala uppvärmningen avsevärt mycket mer än idag och klimatet får vänta på en utplaning till år 2100. Tvärt emot vad som påstås nu i valrörelsen kommer alltså Sverige inte kunna stoppa uppvärmningen och en röst på Miljöpartiet kommer inte heller ändra något. Sverige har avtal att följa oavsett vem du röstar på, och avtalen talar om dubbla uppvärmningen mot idag.

Supermiljöbloggen - 05 jul 14 kl. 12:00

Carl B Hamilton (FP): Behåll modern kärnkraft – låt gasen och kolet ligga!

Sverige har idag en energimix med mycket vattenkraft och kärnkraft, som möjliggör en jämn och stabil elproduktion med låga koldioxidutsläpp. Om tio år kanske inte detta gäller längre. Det skulle leda till problem.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Elever i Nyköping gjorde Hitlerhälsning

Tre gymnasietjejer i Nyköpings kommun får strafföreläggande för hets mot folkgrupp efter att ha gjort Hitlerhälsning och skrikit ”Sieg heil” på en julfest.Det skriver Södermanlands Nyheter.– Här på skolan har det varit en ögonöppnare, säger skolans rektor till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

FN varnar delstater i USA för skärpta abortlagar

Flera delstater i USA har röstat igenom skärpta abortlagar. FN riktar nu kritik mot besluten.– Vi kräver att USA och andra länder ser till att kvinnor har tillgång till säkra aborter, säger FN:s Ravina Shamdasani till Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Högskolans samarbete med Kina väcker frågor

Kungliga Musikhögskolan har tagit hjälp av affärsmannen Kevin Liu i sina försök att få till ett samarbete i Kina och Hongkong. Nu ifrågasätts de kontakterna, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 2 timmar sedan

De kommer in i parlamentet – om det vore EU-val i dag

Sverigedemokraternas nya fjärdenamn Johan Nissinen kommer in i parlamentet – medan Liberalernas Karin Karlsbro blir utan mandat.Det visar en sammanvägning av de senaste opinionsmätningarna inför EU-valet från Göteborgs universitet.Men en tredjedel i mätningarna är fortfarande osäkra – och personkryss kan möblera om i listan..

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i närheten av polishus

Det brinner i närheten av polisstationen i Flemingsberg, söder om Stockholm.– Det ska brinna på något ställe utanför polishuset, men vad som har orsakat branden vet jag inte, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm. Räddningstjänsten är på plats.

Expressen - 3 timmar sedan

”Är en konstig tanke – att vi ska gynna ätande”

När Storbritannien väntas gå ur EU lämnas ett stort hål i EU:s budget.Då vill Liberalerna sänka subventionerna för Europas lantbrukare.– Något vi borde gjort för länge sen, säger Allan Widman (L)..

Expressen - 3 timmar sedan

KD fortsatt starkt – stjäl väljare från M

Kristdemokraterna stannar på sin nya höga nivå och fortsätter att stjäla väljare från Moderaterna.Det visar DN/Ipsos nya mätning om hur väljarna skulle rösta om det var riksdagsval i dag. .

Expressen - 3 timmar sedan

Brinnande villa helt övertänd

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades vid 20.30 på tisdagskvällen ut till en villabrand i Braås i Växjö kommun.Villan rapporterades vara övertänd men det fanns i inledningsskedet inga uppgifter om personskador.

Expressen - 3 timmar sedan

Bil och moped krockade

En bil och en moped krockade strax före 20.30 i Beddingestrand.Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Expressen - 4 timmar sedan

Så vill Tomas Tobé stoppa stöldligorna

Moderaternas toppkandidat i EU-valet, Tomas Tobé, går till val på att stoppa den fria rörligheten för kriminella.Och han medger att det kommer att göra det lite krångligare att resa för laglydiga.– Det kommer att bli vanligare att vi får visa legitimation eller pass när vi reser, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.