DN > Inrikes

Wednesday, 22 May, 01:06

DN - 14 maj 19 kl. 22:18

Vattenfall: ”Finns ingen kalkyl i ny kärnkraft”Vattenfall som är huvudägare i kärnkraftverk anser inte att det är aktuellt med ny kärnkraft i dag. Det är inte heller ekonomiskt försvarbart att ompröva beslutet att avveckla Ringhals 1 och 2..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ringhals

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VattenfallFinns ingen , kalkyli ny , kärnkraft
YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Supermiljöbloggen - 30 jan 15 kl. 16:34

Regeringen KU-anmäls för styrningen av Vattenfall

”Starka vänsterpolitiska krafter vill till varje pris stoppa all kärnkraft”, menar moderat riksdagsledamot. Finn Bengtsson (M) (bilden) har begärt att Konstitutionsutskottet ska granska regeringens styrning av Vattenfall. Han hänvisar till en artikel från sajten energinyheter.

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 12:37

Ingen ny kärnkraft i Sverige – så togs beskedet emot

Strålsäkerhetsmyndigheten har lagt ner arbetet med att behandla Vattenfalls ansökan om nya reaktorer, kan Sveriges Radios Ekot i dag avslöja. Vattenfall ansökte sommaren 2012 om att få ersätta en till två av sina befintliga kärnkraftsreaktorer med nya. Men när regeringspartierna i sin energiöverenskommelse i höstas meddelade att ”Vattenfalls planer på att förbereda för byggandet av ny kärnkraft avbryts”, ledde det snart till att Vattenfall avbröt sitt analysarbete.

BT - 01 aug 12 kl. 00:30

Lång väg till ny kärnkraft

Reaktionerna på Vattenfalls vilja att sondera terrängen för nya kärnkraftsreaktorer säger något om frågans laddning. Om två år kommer Strålskyddsmyndigheten att ha arbetat fram ansökningskriterier. Tillståndsgivningen ska sedan prövas av mark- och miljödomstolen enligt miljöbalken och den berörda kommunen har rätt att lägga in veto.

Supermiljöbloggen - 02 dec 14 kl. 10:17

Vattenfall uppmanas dra tillbaka kärnkraftsansökan

Det statliga energibolaget ska inte lägga skattepengar på en verksamhet som regeringen beslutat ska avbrytas, menar Greenpeace. Sommaren 2012 lämnade Vattenfall in en ansökan till Strålsäkerhetsmyndigheten om att få bygga en till två nya kärnkraftsreaktorer vid Ringhals. I en debattartikel i Aftonbladet skriver i dag företrädare för Greenpeace att Vattenfall borde återkalla denna ansökan.

Supermiljöbloggen - 09 apr 16 kl. 10:20

Eon och Vattenfall: Möjligt med ett helt förnybart elsystem inom 20 år

Att bygga nya kärnkraftsreaktorer i Sverige är i dag en icke-fråga, enligt bolagen. På DN debatt skriver i dag Jonas Abrahamsson och Magnus Hall, koncerncheferna för Eon respektive Vattenfall, om hur man ser på framtiden för det svenska elsystemet. Bland annat slår de fast att det inte kommer bli någon ny kärnkraft i Sverige.

Supermiljöbloggen - 25 feb 15 kl. 12:38

Energimyndigheten: mindre kärnkraft att vänta

En utveckling mot ett elsystem i Sverige med en mindre andel kärnkraft och en större andel förnybar elproduktion är sannolik, menar regeringens expertmyndighet i ny rapport. I den nya rapporten Vägval och utmaningar för energisystemet (pdf), skriver Energimyndigheten om ett antal knäckfrågor kopplade till vägval och utmaningar för energisystemets långsiktiga utveckling. När det gäller frågan om det kommer byggas ny kärnkraft i Sverige skriver myndigheten: Det som har störst inverkan på investeringskostnaden är byggtiden.

Nyhetskanalen - 19 sep 12 kl. 08:55

Vattenfall satsar på kärnkraft och förnybart

Vattenfall organiserar om och fokuserar på kärnkraft och förnybara bränslen. Dagens fem affärsdivisioner grupperade i tre verksamhetssegment görs om till två verksamhetssegment.Vattenfall ska inrätta en ny affärsdivision, BD Nuclear, som kommer att fokusera på befintlig och möjlig framtida kärnkraftsverksamhet.

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 10:47

SD tror på kärnkraft – men kraftbolagen lägger ner

Sverigedemokraterna vill satsa på kärnkraft – trots att Vattenfall och Eon just signalerat att tre reaktorer är så olönsamma att de ska stängas.På tisdagen presenterar SD sin skuggbudget. Samtidigt lanserar Jimmie Åkesson och ekonomisk-politiske talesmannen Oscar Sjöstedt partiets satsning "Industrilandet Sverige".

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 10:47

SD tror på kärnkraft – men kraftbolagen lägger ner

Sverigedemokraterna vill satsa på kärnkraft – trots att Vattenfall och Eon just signalerat att tre reaktorer är så olönsamma att de ska stängas.På tisdagen presenterar SD sin skuggbudget. Samtidigt lanserar Jimmie Åkesson och ekonomisk-politiske talesmannen Oscar Sjöstedt partiets satsning "Industrilandet Sverige".

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Tre Kronor rasade ihop – nu väntar Finland i kvarten

BRATISLAVA. Tre Kronor förlorade den sista gruppspelsmatchen mot guldfavoriterna Ryssland med 7–4. Därmed slutade Sverige trea i gruppen.

DN - 4 timmar sedan

Man skjuten i Jönköping

En man i 40-årsåldern har hittats skjuten i södra delarna av Jönköping. Mannen har förts till sjukhus i ambulans..

DN - 7 timmar sedan

Expert: ”Kärnkraften lönar sig inte”

Kärnkraft är alldeles för dyr både att bygga och att driva för att det ska vara ett realistiskt energialternativ. Flera projekt runtom världen har lagts ner på grund av att de inte kan bli lönsamma, säger professor Tomas Kåberger som är kritisk till förslagen från M och KD..

DN - 7 timmar sedan

Firmino åter i träning inför CL-finalen

Här är Liverpools glädjebesked inför Champions League-finalen mot Tottenham i Madrid den 1 juni: Roberto Firmino närmar sig comeback på fotbollsplanen..

DN - Igår: 13:55

Tolv års fängelse för tidigare Malmöbo i ”tändsticksmålet”

Den före detta Malmöbo som i mitten av april dömdes av Köpenhamns tingsrätt för förberedelse till terrorbrott har fått sitt straff utmätt. Tolv års fängelse döms 32-åringen till för planerna på att bland annat tillverka en bomb av 17.000 tändstickor, i det så kallade ”tändsticksmålet”.

DN - Igår: 14:33

Trio åtalas för brutalt kennelrån i Skåne

Kennelägaren blev sprejad med färg i ansiktet, misshandlad och bunden med silvertejp innan de sex golden retriever-valparna blev stulna. Nu åtalas två män och en kvinna för det brutala rånet utanför Kristianstad..

DN - Igår: 15:17

Lastbil skenade på E20 i över en timme – kunde inte stanna

En lastbil med trailer fick tekniska problem på E20 i höjd med Vårgårda i Västra Götaland. Föraren larmade polisen om att han inte kunde stanna, och fick poliseskort till dess ekipaget gick av vägen. – Det här är en unik händelse, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson..

DN - Igår: 18:40

Man skjuten med flera skott i Göteborg

En man i 25-årsåldern har skjutits med flera skott i Biskopsgården i Göteborg och skadats allvarligt..

DN - Igår: 19:16

NMR-demonstrationen i Kungälv: Tiotal misstänkta – fler kan tillkomma

Polis och åklagare fortsätter det omfattande utredningsarbetet efter nazistiska NMR:s demonstration i Kungälv under första maj. I nuläget pågår åtta förundersökningar med ett tiotal misstänkta, men den siffran kan fortfarande komma att stiga. .

DN - Igår: 23:53

En person skjuten i Eskilstuna

En man har skjutits i Eskilstuna. Polisen larmades vid 22.45 på måndagskvällen om skottlossningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.