Expressen > Kultur

Sunday, 26 May, 17:27

Expressen - 14 maj 19 kl. 22:15

Pugh Rogefeldt: ”Jag ska köpa strängar för pengarna”Det prestigefyllda Cornelis Vreeswijk-stipendiet på 750 000 kronor tilldelas Pugh Rogefeldt.Artisten och kompositören gästade Kultur-Expressen för ett samtal om Cornelis, musikhistoria och hur man bäst sätter sprätt på trekvarts miljon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rogefeldt, Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Kultur-Expressen, Cornelis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pugh, RogefeldtJag ska , köpa, strängarför , pengarna

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Så blev valrörelsen vi sent ska glömma

Karin Olsson om EU-valet och journalistiken..

Expressen - 23 timmar sedan

Du ska lämna mig och krossa mitt hjärta

Den som har svårt i relationer och i sociala sammanhang kan finna en annan verklighet som förälder.Isobel Hadley-Kamptz berättar om när moderskapets smärta gör världen tydligare..

Expressen - Igår: 14:44

Kontinenten som varje generation ska förlora

Gång på gång i historien har Europas skakats av omvälvande kriser och katastrofer.Jens Liljestrand skriver inför EU-valet om kontinenten som varje generation förlorar – och återerövrar. .

Expressen - Igår: 11:00

Offer och förövare på konserthusets scen

Två aspekter av kvinnohat får röst när ”Blodhov” möter ”Kreutzersonaten”.Loretto Villalobos går på Pointfestivalen i Göteborg..

Expressen - Igår: 19:25

”Vi är kompromisslösa – men inget Avpixlat”

Sajten Gardet har bara funnits i några dagar – ändå har den redan polisanmälts och kallats för ”feministernas Avpixlat”.Grundaren Cissi Wallin gästar Expressen TV för att berätta om den nya plattformen.– Vi är kompromisslösa på många sätt, men vi är inte ett Avpixlat och det kommer vi aldrig att bli, säger hon i programmet Kultur-Expressen..

Expressen - I förrgår: 15:47

Rysk klassiker har blivit levande komedi för unga

Tjechov lever upp på Unga Dramaten.Maria Edström ser en betagande ”Lilla Måsen” bland flyttkartonger och frihet..

Expressen - 22 maj 19 kl. 13:10

Förre Dramatenchefen: Det var helt Kafka-likt

”På många nationalteatrar slinker det in en stämning av upphöjdhet som är konstens fiende”. Gunilla Brodrej möter Eirik Stubø, som fick sparken som chef för Dramaten för en månad sedan..

Expressen - I förrgår: 06:30

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Expressen - 23 maj 19 kl. 17:20

Frostensons bok saknar vanlig anständighet

I ”K” berättar Katarina Frostenson om händelserna som fick Svenska Akademien att rämna och henne själv att lämna Sverige.Jens Liljestrand läser ett försvarstal som får Fredrik Virtanens bok att framstå som ett under av mognad och värdighet..

Expressen - 23 maj 19 kl. 13:06

Hon kan konsten att berätta en historia

I ”Vi for upp med mor” fortsätter berättelsen om tvillingarna Jana och Bror.Annina Rabe ger sig ut på en ljuvligt mörk landsväg med Karin Smirnoff..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.