DN > Opinion

Wednesday, 22 May, 10:57

DN - 14 maj 19 kl. 21:00

”Ny kärnkraft centralt i ny energiöverenskommelse”Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD): Energiöverenskommelsen svarar inte på hur vi ska leverera tillräcklig mycket el..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kristersson, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kärnkraft, centralti ny , energiöverenskommelse
Supermiljöbloggen - 31 dec 13 kl. 12:14

Frågetecken kring alliansens energiöverenskommelse

Ett uttalande från Annie Lööf har på nytt satt igång debatten om huruvida Vattenfall kan bygga kärnkraftverk utan statliga subventioner. I en intervju med Svenska Dagbladet i söndags förklarade näringsminister och centerpartiledaren Annie Lööf att det är okej om det statliga bolaget Vattenfall väljer att bygga nya kärnkraftreaktorer och att detta inte skulle bryta mot allianspartiernas energiöverenskommelse som innebär att inga direkta eller indirekta subventioner får ges till ny kärnkraft. – [M]an diskuterade detta när energiöverenskommelsen slöts och då kom man överens om att det är okej om Vattenfall gör detta med sina egna medel.

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 12:37

Ingen ny kärnkraft i Sverige – så togs beskedet emot

Strålsäkerhetsmyndigheten har lagt ner arbetet med att behandla Vattenfalls ansökan om nya reaktorer, kan Sveriges Radios Ekot i dag avslöja. Vattenfall ansökte sommaren 2012 om att få ersätta en till två av sina befintliga kärnkraftsreaktorer med nya. Men när regeringspartierna i sin energiöverenskommelse i höstas meddelade att ”Vattenfalls planer på att förbereda för byggandet av ny kärnkraft avbryts”, ledde det snart till att Vattenfall avbröt sitt analysarbete.

Supermiljöbloggen - 05 jul 14 kl. 12:00

Carl B Hamilton (FP): Behåll modern kärnkraft – låt gasen och kolet ligga!

Sverige har idag en energimix med mycket vattenkraft och kärnkraft, som möjliggör en jämn och stabil elproduktion med låga koldioxidutsläpp. Om tio år kanske inte detta gäller längre. Det skulle leda till problem.

BT - 01 aug 12 kl. 00:30

Lång väg till ny kärnkraft

Reaktionerna på Vattenfalls vilja att sondera terrängen för nya kärnkraftsreaktorer säger något om frågans laddning. Om två år kommer Strålskyddsmyndigheten att ha arbetat fram ansökningskriterier. Tillståndsgivningen ska sedan prövas av mark- och miljödomstolen enligt miljöbalken och den berörda kommunen har rätt att lägga in veto.

Supermiljöbloggen - 25 dec 14 kl. 11:17

Lise Nordin (MP): ”Vårt mål är 100 procent förnybar energi”

Klimattoppmötet i Lima har avslutats och i Sverige har vi beslutat om budgeten för kommande år. Hur vi använder energi och vilken energi vi använder är avgörande för hur vi tar vårt ansvar i omställningen. I en tid när tongångarna är höga i den politiska debatten kan det vara värt att ta ett steg tillbaka och reda ut vilka konkreta alternativ Sverige har att välja emellan, och vilken väg det leder oss in på.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 08:44

Behöver vi kärnkraft i Sverige?

DAGENS FRÅGA – Tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik, skriver Tobias Wikström i Dagens Industris ledare.

DI - 31 maj 16 kl. 18:51

Överenskommelse om energi dröjer

Energiminister Ibrahim Baylans (S) löfte om besked i maj om effektskatten på kärnkraft ser ut att spricka. Regeringens samtal med oppositionen om en energiöverenskommelse kärvar..

Expressen - 14 maj 19 kl. 22:29

Partiledarnas utspel: Sverige behöver kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna kommer att föreslå en uppdaterad energiöverenskommelse. Bland annat genom att Sverige satsar mer på kärnkraft, skriver partiledarna Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson på DN Debatt..

DI - 15 maj 19 kl. 17:42

Välkommen koalition för svensk kärnkraft

LEDARE. En ny kärnkraftskoalition håller på att bildas i svensk politik. På onsdagsmorgonen presenterade Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) sina krav på en uppdaterad energiöverenskommelse.

Supermiljöbloggen - 04 jun 16 kl. 16:27

Liberalerna backar ur energiöverenskommelsen

Alliansens linje spricker när Björklunds parti hoppar av de viktiga energisamtalen.  De historiska samtalen om Sveriges energiframtid är nu inne på övertid, skriver DI. Förhoppningen var att en blocköverskridande överenskommelse mellan regeringen och Alliansen skulle presenteras i slutet av maj.

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

”Dåligt stöd för att psykiska sjukdomar ökar bland unga”

Forskare: Socialstyrelsens slutsats om en en reell ökning av psykiska sjukdomar bland unga håller inte..

DN - Igår: 16:32

”Replikerna avslöjar ett förakt för universiteten”

SLUTREPLIK DN DEBATT 12/5. Replikerna på vår artikel utgör en beklämmande misstroendeförklaring mot universitet och högskolor, stundtals övergående i förakt, skriver forskarna Patrik Hall och Ulf Sandström..

DN - Igår: 16:34

”Att hänvisa till ’EU:s ledarskap’ är en grov förenkling”

REPLIK DN DEBATT 17/5. Det är enbart genom ett uthålligt mobiliseringsarbete — av engagerade aktörer inom såväl som utanför EU — som EU:s ledarskap börjat uppmärksamma antibiotikafrågan, skriver forskaren Alexandra Waluszewski..

DN - Igår: 16:36

”Rimligt att stryka hemkunskap och elevens val”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Kvaliteten på undervisningen i kärnämnen såsom svenska och matematik måste prioriteras högt. Då är det fullt rimligt att stryka ämnen som hemkunskap och elevens val, skriver Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF..

DN - Igår: 16:38

”Kunskapsreducering är en dålig lösning för skolan”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Isak Skogstads förslag, som han lägger fram som en färdig lösning för politiker att implementera, bygger på en ensidig kunskapssyn och på bristande konsekvensanalys, skriver pedagogiklektorn Joakim Larsson..

DN - Igår: 16:40

”Oklart ansvar efter apoteksomregleringen 2009”

Mikael Hoffmann, NEPI: Det är ett stort misslyckande att samhället inte lyckats hantera det som i dag är ett vardagsproblem i vården..

DN - Igår: 16:42

”Apoteken är ofta lösningen när läkemedel restnoteras”

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening: I dag expedieras fler recept direkt när kunden kommer in än innan omregleringen av apoteksmarknaden..

DN - Igår: 21:00

”Lagstifta om digitalisering för samhällets mest utsatta”

Kalle Pettersson, Helsingborgs stad: Använd digitaliseringen för att göra de mest utsatta till aktiva medskapare i sina egna liv..

DN - 18 timmar sedan

”Läkemedelsverkets roll är att sprida information”

Johan Andersson, Läkemedelsverket: Läkemedelsverket har inte tillhandahållandeansvar för läkemedel i Sverige..

DN - 18 maj 19 kl. 21:00

”Patientsäkerheten hotas när allt fler läkemedel restnoteras”

Överläkarna Jan Calissendorff och Mikael Lehtihet: Tiotusentals svenskar kan inte hämta ut förskriven medicin med risk för allvarliga hälsoeffekter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.