SVT > Utrikes

Thursday, 23 May, 17:00

SVT - 14 maj 19 kl. 22:08

Victor Vescovo dök i Marianergraven – möttes av skräpEn amerikansk upptäckare har funnit plast på havets botten. Detta i samband med att hans expedition slog rekord i djuphavsdykning, rapporterar brittiska BBC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vescovo, Marianergraven, BBC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Victor, Vescovo, döki , Marianergraven, möttesav , skräp

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Ilska när elefantjakt tillåts igen i Botswana

Beskedet om att Botswana ska tillåta jakt på elefanter och andra vilda djur väcker ilska bland många naturvårdare. Men beslutet får också stöd..

SVT - 5 timmar sedan

Modi utropar storseger i Indiens val

Indiens premiärminister Narendra Modi är på väg mot en förkrossande seger i det indiska, tillika världens största, val. Modi har sedan länge varit favorittippad, men få har vågat förutspå en så stor seger. ”Indien segrar än en gång!

SVT - 6 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Indonesien

Sex personer dog under tisdagen i de våldsamma protester som bröt ut i Jakarta efter att resultatet i Indonesiens presidentval tillkännagivits. Under natten mot torsdagen fortsatte oroligheterna och polis satte in tårgas och vattenkanoner mot demonstranter. .

SVT - 8 timmar sedan

De kan ta över efter Theresa May

Ett antal konservativa ledamöter väntas försöka ta över efter Theresa May..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgifter: Theresa May väntas avgå i morgon

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas meddela sin avgång i morgon fredag. Det rapporterar The Times och hänvisar till källor inom partiet..

SVT - 9 timmar sedan

FN till Ecuador: Förklara gripandet av svensken

I ett FN-dokument kritiseras Ecuador för hur gripandet av en svensk programmerare uppges ha gått till. I dokumentet ifrågasätts om svenskens rättigheter har följts, och om Ecuador följt internationella konventioner..

SVT - 10 timmar sedan

Inför EU-valet: nya transparenta Facebook – eller?

Efter massiva kritikstormar har nätets sociala medier-bjässar kavlat upp ärmarna och utlovat hårda tag mot desinformation, falska nyheter och otillbörlig politisk påverkan. ”Transparens” är ett återkommande ord, men alla låter sig inte imponeras och efter en sista rapport inför EU-valet kommer nu varningar om att insatserna inte räcker till..

SVT - 13 timmar sedan

Libysk krigsherre säger nej till eldupphör

Nej, det blir inget avtal om eldupphör. Så löd budskapet från den libyske krigsherren Khalifa Haftar när han träffade Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris och avslog dennes begäran om att låta vapnen tystna..

SVT - 15 timmar sedan

Nancy Pelosi anklagar Trump för mörkläggning

Demokraterna i USA:s kongress överväger att kräva ett riksrättsförfarande mot den republikanske presidenten Donald Trump. Nancy Pelosi, representanthusets talman, har sagt att Trump är inblandad i en ”mörkläggning” – vilket fick honom att abrupt förkorta ett möte..

SVT - 15 timmar sedan

Norsk laxdöd efter giftig algeblomning

10 000 ton lax har dött i Norge efter att fiskarna har fått i sig giftiga alger. Och siffran väntas öka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.