DN > Kultur

Monday, 27 May, 07:16

DN - 14 maj 19 kl. 21:00

Skivrecension: Kedr Livanskiy på storögd upptäcktsfärd i 90-talets klubbmusikTrots att technoprinsessan från Moskva, Kedr Livanskiy, har bytt iskyla och klagosång mot fluffig ambient och ekande dub är hon lika innerlig och charmerande som alltid..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Livanskiy, Moskva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skivrecension, Kedr, Livanskiy, storögd, upptäcktsfärdi , 90-talets, klubbmusik
DN - 29 sep 17 kl. 12:31

Skivrecension: Vacker sång av Kedr Livanskiy på Ariadna

Kedr Livanskiy är bäst på de deppiga danspoplåtarna..

Skånskan - 1 timme sedan

Modi tog stor­se­ger

Världens största val är inte valet till EU-par­la­mentet utan In­di­ens val, som av­slu­tades för en vecka se­dan. Över 600 mil­joner in­di­er röstade.
Ty­värr kom val­rö­rel­sen att på­verkas starkt av ett ter­ror­dåd i den om­stridda pro­vinsen Kash­mir där 40 in­dis­ka po­liser dödades.

Länstidningen i Jämtland - 11 feb 17 kl. 12:16

Skivrecension

Skivrecension
(Razzia/SME).

DN - 15 dec 17 kl. 14:24

Skivrecension: Podden ”I en stad” blir fullvärdig och varm barnmusik

Den podd för barn ”och deras vuxna” som Kalle Carmback och Nils Berg har sänt under hösten har nu samlat sina låtar om livet i stort och smått, med gästande musiker och stor skicklighet..

DN - 09 feb 18 kl. 11:22

Skivrecension: Rich Brian är betydligt mer än ett viralt skämt

Den indonesiske rapparen Rich Brian blev en humoristisk viralsuccé, men hans talang är stor nog att omvända skrattarna till fans. Han behöver bara samla ihop sin begåvning..

DN - 23 mar 18 kl. 11:53

Skivrecension: Courtney Marie Andrews lyser trots sitt band

Efter sitt lysande förra album har Courtney Marie Andrews valt att låta bandet ta mer plats, vilket inte är så lyckat, men hennes egen begåvning är stor nog att kompensera för det. .

DN - 25 mar 19 kl. 21:00

Skivrecension: Lambchop kan fortfarande viska bara för dig

Där förra albumet innebar en stor omdaning av Lambchops sound är det här mer förvaltande, men vår tids snällaste countrysoulröst förvrängs även denna gång av en elektronisk box..

DN - 05 apr 19 kl. 21:00

Skivrecension: Khalid rör sig lillgammalt i de stora frågorna

Likt andra unga popsensationer lägger Texaskillen Khalid stor tyngd vid att skildra sin egen ungdom. Fluffigt, lätt och stilsäkert – men också lite väl återhållsamt..

Cornucopia - 23 nov 17 kl. 16:59

Den demografiska utvecklingen och utmaningar i Stor-Göteborg

Igår höll jag ett anförande på Fastighetsvärldens konferens Bostadsdagen i Göteborg, med fokus på den demografiska utvecklingen i Stor-Göteborg. En åldrande befolkning och inflyttning från utlandet driver behovet av bostäder, medan mängden småbarn knappt ökar alls och ungdomar i behov av en förstabostad minskar rejält.
Nettoinflyttning Göteborgs kommun 1968-2016.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 14:36

Stor har orden i blodet

Släkten kryllar av författare och han har rappat sedan unga år. Efter några år av intensivt festande är Stor tillbaka med nya albumet "Shere Khan XIII".
I barndomshemmet trängs tusentals böcker.

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Magnus Säll väljer fyra sorters turkisk nypsykedelia

Den turkiska psykedeliska rocken från 1960- och 70-talen blev hajpad för några år sedan. Nu har deras efterföljare kommit. Sångerskan Gaye Su Akyol, som själv har deltagit i protesterna mot Erdogan, har sagt att alla nya artister är den enda goda effekten av den politiska situationen i landet..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Nu kan Ison & Fille fortsätta hur länge som helst

Efter att både ha nått över mållinjen och gjort ett ärevarv visar Ison & Filles nya album att de ändå fortsätter att utvecklas, som vuxnare artister men med många yngre gäster..

DN - Igår: 12:28

Temperaturen höjs i Cannes

Hur ska det gå i Cannes i kväll? Tar Pedor Almodóvar hem Guldpalmen?.

DN - I förrgår: 06:12

”Jag måste få vara jag, inte en story”

Laleh har bott i L A i fem år och kan inte tänka sig att flytta hem. Hon har ett uppdrag: att ­bevisa att det inte bara är män som kan ­skriva hits och producera musik. Nu ­väntar fyra månader i Sverige och en jätteturné.

DN - I förrgår: 23:52

Jenny Colgan: Romanser är vanligare i folks liv än mord

Jenny Colgan skriver feel good-böcker om Skottland och Cornwall, brödbakning, lugn och ro. Själv bor hon i ett slott och hatar det skotska klimatet. Lotta Olsson har mött en författare som uppfostrat sin familj att hålla tyst när hon redigerar..

DN - I förrgår: 21:00

Skivrecension: Morrissey söker det missförstådda på ”California son”

När den politiskt problematiske Morrissey nu ger ut en skiva med protestsånger tycks det ofta handla om att ha allt emot sig, men framför allt hörs det hur hemma han är i tårdrypande orkesterschlager..

DN - I förrgår: 14:46

Stjärtar, stjärtar, och åter stjärtar i kontroversiell film

Cannes. Både en av skådespelarna och flera besökare lämnade visningen när den kontroversiella regissören Abdellatif Kechiches nya film premiärvisades. Den består mest av bilder på unga kvinnors bakdelar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.