Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 May, 10:52

Nyan - 14 maj 19 kl. 21:00

De åländska rösterna kan bli avgörandeDet kan tyckas oinspirerande att engagera sig i ett val mellan två huvudkandidater som inte kommer att bli invalda.
Men i valspurten mellan Anton Nilsson och Camilla Gunell utspelar sig en större kamp där de åländska rösterna kan få stor betydelse. I dag börjar förhandsröstningen till Europaparlamentsvalet. Finland kämpar om sammanlagt 13 platser i Europaparlamentet. Finland har som bekant ett fjortonde mandat att vänta, föutsatt att britterna lyckas lösa den gordiska knut som brexit har blivit för det nationella parlamentet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Anton Nilsson, Camilla Gunell, Europaparlamentsvalet, Europaparlamentet, EU, Politicos, Sannfinländarna, Socialdemokraterna, Miapetra Kumpula-Natri, Eero Heinäluoma, SFP, Nils Torvalds, Åland, Finland, Kumpula-Natri, Socialdemokraternas, Timo Harakka, Harakkas, Gunell, Torvalds, SDP, Nilsson, Lundberg, Gestrin, Lundbergs, TEXT, Orre, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De åländska, rösternakan bli , avgörande
HBL - 28 nov 13 kl. 20:52

"Konsumenterna avgörande för lantbrukets framtid"

HELSINGFORS. Stödet till de finländska lantbrukarna fortsätter att minska, mest utsatta är svin- och fjäderfägårdarna.För att hjälpa upp situationen måste producenterna få ett bättre pris för sina produkter, säger Svenska lantbrukarcentralens ordförande Holger Falck, och påpekar att också konsumenternas köpbeteende är avgörande för näringsgrenen.

YLE - 08 nov 16 kl. 17:29

Sjölund en av allsvenskans bästa: ”Varit direkt avgörande”

Det blev inget nytt allsvenskt guld för Daniel Sjölund, men i en rankning anses han vara IFK Norrköpings bäste spelare. ”Passningsspelet blir fattigt på gränsen till utblottat utan den metodiske ålänningen.” Allsvenskan avslutades i söndags.

NT - 20 jul 12 kl. 13:10

Avgörande test för Klüft i Kourtane

Carolina Klüft har plågats av en smalbensskada under sommaren. Bland annat missade hon friidrotts-EM i Helsingfors i månadsskiftet juni/juli. Klüft är anmäld till OS i London, men skadeläget har gjort hennes medverkan osäker.

YLE - 06 okt 13 kl. 14:14

Urpilainen: Centralt avtal avgörande för Finland

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) kräver att arbetsmarknadsparterna gör allt de kan för att få tillstånd en central lösning på arbetsmarknaden. Enligt Urpilainen är ett centralt avtal helt avgörande för den finländska ekonomins framtid - det skapar 20 000 nya arbetstillfällen och förbättrar exportindustrins konkurrenskraft. Alltför strikta ståndpunkter vid förhandlingsbordet är enligt Urpilainen ett hot mot Finlands gemensamma bästa.

YLE - 25 aug 14 kl. 07:13

Avgörande vecka för Butchers

Den här veckan spelar Borgålaget Butchers herrlag flera avgörande matcher i Lönnligan i amerikansk fotboll. Måndagen den 25 augusti möter Butchers Roosters i Helsingfors. Lördagen den 30 augusti möter Butchers Vandalaget TAFT på Centralplan i Borgå.

Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 16:32

Länken över Fehmarn Bält blir avgörande för tåg ut i Europa

Anika Agebjörn bad om förenklingar för all som vill resa tåg i Europa (Åsikter 25/2). SJ har som mål att fler ska välja tåget, även internationellt. Via SJ:s hemsida kan man enkelt köpa ett brett utbud av enskilda, internationella biljetter samt alla InterRail-pass.

Sydsvenskan - 19 mar 16 kl. 15:22

Luleå tvingade fram avgörande final

Fyra finländska mål lyfte Luleå som tvingade fram en direkt avgörande SM-final i ishockey mot Linköping.
Michelle Karvinen sköt två av målen när Luleå vann den andra finalen med 5—3..

Blekinge Läns tidning - 19 mar 16 kl. 15:21

Luleå tvingade fram avgörande final

Fyra finländska mål lyfte Luleå som tvingade fram en direkt avgörande SM-final i ishockey mot Linköping. Michelle Karvinen sköt två av målen när Luleå vann den andra finalen med 5-3.(TT).

DN - 19 mar 16 kl. 15:25

Luleå tvingade fram avgörande final


Fyra finländska mål lyfte Luleå som tvingade fram en direkt avgörande SM-final i ishockey mot Linköping.Michelle Karvinen sköt två av målen när Luleå vann den andra finalen med 5–3..

Sydöstran - 19 mar 16 kl. 15:21

Luleå tvingade fram avgörande final

Fyra finländska mål lyfte Luleå som tvingade fram en direkt avgörande SM-final i ishockey mot Linköping. Michelle Karvinen sköt två av målen när Luleå vann den andra finalen med 5-3.(TT).

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Gudingens hiss anpassas

Hissen ombord på skärgårdsfärjan Gudingen anpassas nu för rörelsehindrade. Därför kan hissen för tillfället enbart användas i undantagsfall. ”Vänligen meddela besättningen om du är rörelsehindrad så ordnar de att hissen kan köras.

Nyan - 1 timme sedan

Nilsson och Finland vann

Anton Nilsson ser ut att bli ålänningarnas favorit i söndagens EU-val. .

Nyan - 2 timmar sedan

Bygglov för Dennis i Sittkoff

Dennis Jansson bekräftar att de har fått bygglov för sin planerade ombyggnad av Sittkoffgallerian. – Vi håller på att skära upp ett antal hål i väggarna mot söder, och planerar innergården, säger Dennis Jansson. – Vi berättar mer i sinom tid, men vi jobbar på att bli klara till sommaren.

Nyan - 4 timmar sedan

Tandläkare Rustner nöjd med Paf-ersättning

Tandläkaren Erik Rustner och krögaren Stig Grönlund är två drabbade företagare som under många år kämpat för att få ersättning för det brott där de förlorade cirka en kvarts miljon euro var. .

Nyan - 16 timmar sedan

Moderat motion om träbyggande

Mariehamnsmoderaterna med Peter Enberg som förste undertecknare motionerar om att ”stadsstyrelsen tar fram en strategi kring offentligt byggande i trä och för att locka med det privata inför olika ”bonusar” i till exempel ökade våningar, e-tal och liknande fördelar om det byggs i trä.” Man framhåller att det med trä går att bygga högt, det klarar alla brandkrav, det är ett hållbart alternativ, och att råvaran finns på Åland. – Det kunde på sikt skapas ett trähuskluster med nya företag och utbildningar på Åland, vi skulle skapa ett nytt ben att stå på.

Nyan - 17 timmar sedan

Ingen ändring om lärarbehörigheten

I april lämnade Harry Jansson (C) in en skriftlig fråga om behörigheten och kompensationskravet för svenskutbildade lärare till lagtinget. Han ville veta vad landskapets beslut att senarelägga tillämpningen av den så kallade ”anpassningsperioden” skulle betyda konkret för lärarna. Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) svarade i lagtinget i går.

Nyan - Igår: 13:21

”Bra om företag ägs av ålänningar”

– Det är en bra situation om åländska företag ägs av ålänningar. .

Nyan - Igår: 15:32

Villkorligt för knarkbrott

Tingsrätten behandlade i fredags tio åtalspunkter fördelade på fem svarande. En kvinna dömdes till ett års villkorligt fängelse. .

Nyan - Igår: 16:23

Stora framgångar för MGF på hemmaplan

GYMNASTIK. För andra året i rad har Mariehamns gymnastikförening (MGF) arrangerat en internationell tävling på klubbnivå – Åland Invitational.
Resultatmässigt blev det stor succé, speciellt i den svåraste klassen där samtliga mångkampsmedaljörer representerade hemmaföreningen.

Nyan - Igår: 16:32

Ekhalie in i startelvan – så startar IFK

FOTBOLL. I kväll spelar IFK Mariehamn borta mot Ilves. I startelvan hittar vi mittfältaren Amos Ekhalie, som därmed står redo att göra sin tredje ligamatch från start den här säsongen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.