DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 07:31

DI - 14 maj 19 kl. 18:31

Våga blicka bakåt, IngvesRiksbanken har skjutit räntehöjningarna på framtiden trots att inflationen är i linje med målet. Det är synd.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våga, blicka, bakåt, Ingves
YLE - 16 dec 16 kl. 07:56

Läror från näringslivet nyckel till framgång för IFK Mariehamn?

IFK Mariehamn vann fotbollsligan främst för att de spelade fotboll bättre än sina motståndare, men även ett från företagsvärlden hämtat koncept för gruppdynamik kan ha haft sitt finger med i spelet. Det är de åländska företagsledarna Anders Ingves och Thomas Lundberg som i dagarna kommer ut med en bok med titeln ”Vi kallar det vinnarskap”. I boken berättar männen om det arbetet man under flera år lagt ner på att förvandla IFK Mariehamn från ett lag som oftast slåss om förnyat kontrakt till en maktfaktor inom finländsk fotboll.

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 14 kl. 11:10

Bättre på pappret - sämre på planen

Arkivfoto: Tomas Nyberg
TFF har sju poäng efter sex omgångar. Förra säsongen tog TFF tio poäng på de sex första matcherna. På pappret är laget starkare, men det har inte märkts på planen.

YLE - 20 mar 15 kl. 04:30

Bussbolag applåderar Umeås beslut

Umeå kommun fortsätter bevilja dispens för de smutsigare turistbussarna från Finland året ut. Det underlättar för oss under högsäsong, säger Kenneth Svanbäck på Ingves & Svanbäck AB. Det fanns inget politiskt beslut om att de smutsigare turistbussarna från Finland inte längre skulle kunna besöka Umeå centrum från och med årsskiftet 2014/2015.

Sydsvenskan - 16 feb 11 kl. 00:03

Djupt i kristallkulan

Riksbankens räntebeslut kritiserades redan innan det presenterats.
Skogsbolaget SCA:s VD Jan Johansson hävdade i Svenska Dagbladet igår att räntepolitiken styrs av ?en eventuell bostadsbubbla i Stockholm?

SvD - 23 mar 15 kl. 21:43

Vi ser att inflationen börjat vända uppåt

I dag träffas riksdagens finansutskott för sin årliga utfrågning av Riksbanken om den förda penningpolitiken. Det är ett bra tillfälle att reflektera över utvecklingen de senaste åren, men också att blicka framåt, skriver riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick..

Nyan - 12 sep 16 kl. 10:02

Åklagare jobbar vidare med Paf-mål

– Det kan vara frågan om ett fortsatt brott och då räknas preskriptionen inte enbart från en viss tidpunkt.

Det säger statsåklagare Tom Laitinen som åtalsprövar Paf-målet som bäst.
Drygt tre månader har gått sedan Tom Laitinen, med tidigare erfarenhet av att driva stora mål, fick i uppdrag av riksåklagare Matti Nissinen att ta över åtalsprövningen i målet där Paf och förra vd:n Anders Ingves misstänks för penningtvättsbrott i samband med den stora förskingringshärvan som uppdagades genom en polisanmälan i oktober 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Zetadisplays storägare tankar aktier för 3,1 miljoner

Zetadisplays storägare och styrelseledamot Anders Pettersson har via sitt bolag Ningamma ökat innehavet i bolaget med sammanlagt 140.016 aktier för totalt drygt 3,1 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Essity investerar 400 miljoner i tysk fiberanläggning

Hygienbolaget Essity investerar 400 miljoner kronor i en integrerad anläggning för produktion av pappersmassa från alternativ fiber i form av växtbaserade restprodukter från jordbruket..

DI - 45 minuter sedan

Veoneers miljardinjektion utökas

Bilsäkerhetsföretaget Veoneers riktade miljardemission av aktier och konvertibler som meddelades i måndags utökas med åtminstone 100 miljoner dollar..

DI - 45 minuter sedan

Räntor & valutor: Starkare dollar och lägre amerikanska räntor

Amerikanska räntor sjönk någon punkt efter svensk stängning på onsdagen samtidigt som dollarn har stärkts något. .

DI - 1 timme sedan

Klart: Ikea slår upp portarna i Mexiko

Nu står det klart att Ikea öppnar sin första affär i Mexiko under hösten nästa år..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Nedåt på Asienbörserna – handelshoppet falnar

Asienbörserna handlas ner under torsdagen efter att hoppet om en snabb lösning på handelskriget mellan USA och Kina falnat något..

DI - 1 timme sedan

Ny rapport: Elnätet räcker inte till för behovet

Dagens elnät räcker inte för att klara framtidens elbehov. Det hävdar Energiföretagen i en ny rapport. Energimarknadsinspektionen håller med om att omställningen till fossilfritt innebär utmaningar men varnar för osäkra prognoser..

DI - 1 timme sedan

Bidragsfusk för mer än 650 miljoner avslöjat

Bidragsfusk för mer än 650 miljoner kronor har avslöjats genom ett samarbete mellan Försäkringskassan och Skatteverket. Bara under fjolåret upptäcktes fusk för nästan 100 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Tomma klassrum pressar AF-leverantörer: ”Det är förödande”

Stora besparingar på Arbetsförmedlingen slår hårt mot underleverantörerna. Lernias vd Anders Uddfors är en av dem som tvingas säga upp personal före sommaren. ”Fler bolag kommer att gå under”, säger han.

DI - 1 timme sedan

USA: Nästa tullomgång minst en månad bort

Det är minst en månad kvar innan USA implementerar de föreslagna tullarna på kinesiska varor till ett värde om 300 miljoner dollar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.