DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 15:17

DI - 14 maj 19 kl. 17:53

Resultat från pilotstudie publiceras i tidskriften Burns OpenArtikeln “The use of Epiprotect, an advanced wound dressing, to heal pediatric patients with burns: a pilot study” har accepterats för publikation i tidskriften Burns Open. Studien som genomförts på två brännskadecenter i Rom rapporterar resultaten från en utvärdering av enzymatiskt avlägsnande av brännskadad vävnad i kombination med Epiprotect på patienter under 10 års ålder..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Burns Open, Epiprotect, Rom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resultatfrån , pilotstudie, publicerasi , tidskriften, Burns, Open
Dagens Medicin - I förrgår: 13:11

Inte bara positiva resultat som publiceras

En betydande andel av studier som publicerats i en av de tyngre vetenskapliga tidskrifterna har ett resultat som inte stöder forskarnas hypotes. Slutsatsen går på tvärs med en vanlig uppfattning om att dessa resultat inte blir publika..

Ekonomistas - 03 mar 15 kl. 06:30

Varning för signifikanta resultat!

Tidskriften Basic and Applied Social Psychology beslutade nyligen att förbjuda p-värden i publicerade artiklar. Det finns mycket att säga om denna ganska drastiska åtgärd, men det står helt klart att det finns problem med att fokusera alltför mycket på p-värden. Särskilt problematiska är p-värden när den statistiska styrkan (power) är låg i kombination med publiceringsbias, d.

Dagens Medicin - 05 aug 16 kl. 09:03

Lovande resultat i arbete med vaccin mot zika

I jakten på vaccin mot zikaviruset har forskare från Brasilien nu hittat resultat som har visat sig lovande i försök på rhesusapor, rapporterar AFP. Studien publiceras i tidskriften Science..

Nyan - 16 nov 16 kl. 08:22

Sämre resultat för Viking Line

Ett sämre resultat än i fjol, det räknar styrelsen för Viking Line med enligt den delårsrapport som publiceras idag.

Viking line-koncernens omsättning uppgick till 397,3 miljoner euro under perioden 1 januari – 30 september i år, en minskning med över fem miljoner jämfört med samma period ifjol. Övriga rörelseintäkter var 2 miljoner euro.

Dagens Medicin - 04 apr 19 kl. 13:21

Blandat resultat för ablation i stor studie

I den största studien hittills på området var det sett till hårda effektparametrar inte bättre att kateterabladera förmaksflimmer patienter jämfört med att ge dem läkemedelsbehandling. Men det fanns fördelar sett till livskvalitet, enligt resultaten som nu publiceras i tidskriften Jama..

UNT - 02 maj 12 kl. 20:37

Omstridd forskning publiceras

Tidskriften Nature publicerar nu en av de två kontroversiella artiklar om fågelinfluensaviruset som den amerikanska regeringen tidigare stoppade. Artikeln publiceras i sin helhet - trots risken för bioterrorism..

DI - 08 jan 18 kl. 08:30

Placebostudie av tinnitusplåstret Antinitus publiceras i ledande vetenskaplig tidskrift- svensk innovation kan lindra öronsus för miljontals människor

Den medicintekniska produkten Antinitus bryter ny mark inom behandling och forskning inom tinnitusområdet. Idag den 8 januari publiceras resultaten från Sensoris kliniska placebostudie av plåstret Antinitus i den vetenskapliga tidskriften The International Tinnitus Journal. Resultaten visar på statistiskt säkerställd och kliniskt signifikant lindring av tinnitus med Antinitus..

DI - 21 mar 18 kl. 08:00

Resultaten från Hansa Medicals första fas II-studie med IdeS publiceras av American Journal of Transplantation

Hansa Medical AB (Nasdaq Stockholm: HMED), ett biopharmabolag som utvecklar innovativa immunmodulerande enzymer, meddelade i dag att de kliniska resultaten av Hansa Medicals första fas II-studie (ClinicalTrials.gov Identifier: NCT02224820) med läkemedelskandidaten IdeS (INN: Imlifidase) publiceras idag av den månatliga expertgranskade medicinska tidskriften American Journal of Transplantation (AJT) som ges ut av American Society of Transplant Surgeons och American Society of Transplantation..

Kristianstadsbladet - 03 aug 18 kl. 13:18

Outgiven novell av Hemingway publiceras

En tidigare outgiven novell av Ernest Hemingway ska publiceras för första gången - mer än 60 år efter att den skrevs, rapporterar CNN. Verket heter "A room on the garden side" och ska gå i tryck i ett nummer av den skönlitterära tidskriften The Strand Magazine.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 18 kl. 13:18

Outgiven novell av Hemingway publiceras

En tidigare outgiven novell av Ernest Hemingway ska publiceras för första gången – mer än 60 år efter att den skrevs, rapporterar CNN. Verket heter "A room on the garden side" och ska gå i tryck i ett nummer av den skönlitterära tidskriften The Strand M.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mäklare: Bankerna bromsar bomarknaden

Andelen mäklare som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan minskar, men det är fortsatt närmare 4 av 10 som tycker att det blivit svårare. Det främsta skälet som de anger för detta är en mer restriktiv kreditgivning från bankerna..

DI - 15 minuter sedan

Wall Street ser ut att öppna på plus

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500. USA:s president Donald Trump sade sent på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för samtalen mellan Kina och USA..

DI - 30 minuter sedan

Pengaregn för Mikael Ymer efter kvalificering till Franska öppna

På söndag inleds huvudturneringen i Franska öppna mästerskapen i tennis, Roland Garros. Prispengarna i årets turnering har höjts med 8 procent till motsvarande 460 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Maersk: Trumps Twitter inte det enda som räknas

Vd för världens största shippingbolag har lärt sig att inte ringa i larmklockan varje gång USA:s president Donald Trump twittrar om höjda tullar. Det framgick vid fredagens presentation av Maersks kvartalssiffror..

DI - 45 minuter sedan

Misstänkt förhörd om smällarattack

En person har blivit förhörd efter att en smällare kastats mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bil i Mariestad..

DI - 1 timme sedan

Attendos Finlandschef har sålt aktier för ytterligare 59,8 miljoner

Attendos finanschef Pertti Karjalainen har under de senaste dagarna sålt ytterligare 1,2 miljoner aktier i bolaget för totalt 59,8 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. .

DI - 1 timme sedan

Från tak till skrivbord - Danske Bank odlar grönt under stjärnorna

Närodlade örter och grönsaker är nu verklighet för restaurangen på Danske Banks huvudkontor i Stockholm. Att kompostera matavfall är ett tydligt sätt att minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö och tak är ofta outnyttjade områden i stadsmiljöer som har stor potential för stadsodling. Med sina stora ytor och sitt perfekta solläge är taket optimalt för att få grödorna att gro..

DI - 1 timme sedan

Atlas Copco förvärvar italiensk kylutrustningstillverkare

Verkstadsbolaget Atlas Copco förvärvar italienska Eurochiller för en hemlig summa. Det förvärvade bolaget hade under 2018 intäkter på omkring 267 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Pundet faller på May-besked

Brittiska premiärministern Theresa Mays tillkännagivande att hon lämnar sin post satte pundet i gungning. Den brittiska valutan föll mot dollarn, men fallet blev inte fullt så stort som befarat då marknaden redan räknat med Mays besked..

DI - 1 timme sedan

Börsbolag saknar policy mot sexuell exploatering

De flesta börsbolag har inte någon policy mot sexuell exploatering och endast vart femte bolag har tydliga riktlinjer i sin uppförandekod eller resepolicy om förbud mot sexköp vid tjänsteresor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.