DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 11:57

DI - 14 maj 19 kl. 17:18

Mystiska attacker ökar risken för oljekris: ”Mycket farlig situation”För andra dagen i rad attackerades Saudiarabiens oljeinfrastruktur när drönare slog till mot pumpstationer utmed den öst-västliga pipelinen till hamnstaden Yanbu al-Bahr.  Enligt råvarustrategen Martin Jansson är utvecklingen alarmerande och oroväckande för oljemarknaden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saudiarabiens, Yanbu, bahr, Martin Jansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mystiska, attacker, ökar, riskenför , oljekrisMycket , farlig, situation
YLE - 06 feb 17 kl. 10:45

Svensk studie: Snus ökar risken för typ 2-diabetes

Användning av snus ökar markant risken för att insjukna i typ 2-diabetes, visar forskning vid Karolinska Institutet i samarbete med universiteten i Umeå och Lund i Sverige. Den som använder en snusdosa eller mer per dag löper 70 procent större risk för att insjukna i diabetes-2. Riskökningen är jämförbar med att röka en hel ask cigarretter per dag.

YLE - 01 aug 16 kl. 13:07

HU: Latent tandinflammation ökar risken för hjärtsjukdomar

Ny forskning vid Helsingfors universitet visar att latenta tandinflammationer ökar risken för hjärtsjukdomar. Minst en fjärdedel av alla finländare har minst en inflammation i tandens rotspets. Sådana inflammationer kan vara symptomfria, men de ökar risken för kranskärlssjukdom.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie.
Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

BT - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie. Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

YLE - 07 jun 13 kl. 04:28

Fattigdom och marginalisering ökar risken för HIV

Fattigdom och marginalisering ökar risken att drabbas av HIV. För de smittade ökar också risken för marginalisering ytterligare. Det framgår ur en rapport vid världshälsoorganisationen WHO, Världsbanken och en högskola i London.

DN - 06 dec 13 kl. 21:30

Cannabisanvändning ökar risken för schizofreni

Att röka cannabis ökar risken för en mängd olika fysiska och psykiska sjukdomar och skador, både under och efter cannabisruset. Långvarig användning av cannabis kan även leda till kroniska psykoser och ökar risken för att utveckla schizofreni..

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 11:01

Ny studie: Bacon ökar risken för demensLukta som bacon

Njuter du av en klassisk brittisk frukost med stekt bacon och ägg? Tyvärr, nu visar en ny studie att stekt bacon ökar risken för att drabbas av Alzheimers.Kan ge tillbaka minneAtt steka eller grilla mat skapar en blandning av kemikalier och det är vad som gör att risken för demens ökar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nattjobb ökar risken för bröstcancer

SVERIGE. En ny studie, gjord vid Karolinska Institutet, visar att nattarbete ökar risken för bröstcancer, rapporterar TV4.
– Man ska inte tro att det är jättefarligt, men det är en tydlig ökning utav risken med 74 procent, säger Torbjörn Åkerstedt, professor Karolinska institutet.

Sydsvenskan - 07 mar 16 kl. 09:18

Infektion ökar risken för cp

En infektion hos den gravida modern eller hos det nyfödda barnet ökar risken för att barnet utvecklar cerebral pares, cp, enligt en ny avhandling vid Sahlgrenska akademin.Det gäller dock inte alla infektioner.— Nej, och de vi har tittat på specifikt är urinvägsinfektion, njurbäckeninflammation hos modern, och sedan när barnet får en infektion väldigt tidigt i livet, säger doktoranden Kristina Ahlin, som skrivit avhandlingen.

Kristianstadsbladet - 20 mar 19 kl. 04:31

Cannabis ökar risken för psykos

Användning av cannabis ökar risken för att utveckla psykiska sjukdomar som schizofreni och paranoia. Det visar en stor internationell studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften The Lancet. Ju starkare cannabis, desto mer ökar risken att drabbas av psykisk sjukdom, speciellt vid dagligt bruk.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Body Shop-ägaren uppges förvärva Oriflame-konkurrent för 20 miljarder

Brasilianska Natura Cosméticos förvärvar Orflame-konkurrenten Avon Products för omkring 20 miljarder kronor. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor som uppger att affären är tänkt att presenteras på onsdagen. .

DI - 2 minuter sedan

Klassiska ståljätten försatt i rekonstruktion

British Steel har på onsdagen försatts i rekonstruktion, sedan samtalen mellan den brittiska regeringen och bolagets ägare Greybull brutit samman. Det rapporterar tidningen Independent och BBC..

DI - 5 minuter sedan

1) Inbjudan G&W Småbolagsfrukost, 2-3) teckningserbjudande Lumito och Acosense, 4) Save-the-date G&W Stockholm Open event

1) G&W Småbolagsfrukost tisdag 28 maj G&W Småbolagsfrukost är ett samarbete mellan G&W Fondkommission och Financial Hearings. Bolagen presenterar sin verksamhet och därefter följer en frågestund ledd av journalist Johan Widmark. Det är ett perfekt tillfälle för investerare, media och analytiker att träffa bolagen och det finns även möjlighet att arrangera kortare enskilda möten med bolagen under dagen..

DI - 15 minuter sedan

Fastighetskoncernen Index löser obligationslån

PRESSMEDDELANDE                                                                           22 maj 2019 Index Invest International AB (publ) löser idag sitt utestående obligationslån ISIN: SE0005797537 SEK 500,000,000 Senior Secured Callable Floating Rate Bonds.

DI - 15 minuter sedan

Svenska hushåll och banker - största hoten enligt Ingves

Hushållens skulder är fortsatt det största hotet mot den svenska ekonomin. Men bankernas låga andel eget kapital oroar också. Det skriver Riksbanken i en ny rapport om den finansiella stabiliteten..

DI - 30 minuter sedan

John Mattson till börsen – teckningskursen spikad till 90 kronor

Fastighetsbolaget John Mattson, som äger omkring 2.200 hyresrätter på Lidingö utanför Stockholm, kliver in på Stockholmsbörsen. Teckningskursen ligger på 90 kronor per aktie och första handelsdag väntas bli den 5 juni.

DI - 45 minuter sedan

Skyttedal: “Viktigast att stå emot protektionismen”

Kristdemokraterna vill bredda EU:s klimatarbete men slår samtidigt fast att den gröna omställningen måste gå hand i hand med ökad tillväxt. Toppkandidaten Sara Skyttedal säger bestämt nej till nya EU-skatter på miljöområdet..

DI - 45 minuter sedan

Svagare pund på politisk osäkerhet

Kronan har stärkts några öre på onsdagen samtidigt som dollarn handlas sidledes och Europaräntorna sjunker någon punkt. Pundet tappar efter nya turer kring brexit..

DI - 1 timme sedan

Storbanken: Veoneers miljardinjektion räcker inte

Bilsäkerhetsföretaget Veoneers planerade kapitalinjektion på sammanlagt 500 miljoner dollar, cirka 4,8 miljarder kronor, kanske inte är tillräckligt stor. Trycket på branschen ökar, skattemässiga oklarheter kring avknoppningen kvarstår och bolaget är i konflikt med samriskbolagspartnern Nissin Kogyo inom bromssystem..

DI - 1 timme sedan

Storbanken: Stopp i Kina skulle sänka Apples resultat med 29 procent

Apples resultat kan krympa med 29 procent om Kina skulle införa ett försäljningsförbud för bolagets produkter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.