PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 May, 23:31

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 16:27

Analytiker sänker estimat för SwedbankSwedbank har som policy att dela ut 75 procent av nettoresultatet till aktieägarna. För kommande två helår är motsvarande revideringar -4 procent. Efter 14:20 i utdelning för 2018 förväntas en utdelning om mellan 12:51 och 13:61 kronor per aktie för innevarande samt kommande två helår, enligt snittestimaten. Det första kvartalets resultat var bättre än förväntat hjälpt av ett starkt tradingnetto och lägre kreditförluster än förväntat, påpekar KBW i en analys. ”Fokus låg dock på kostnadsförväntningarna där omkring 1 miljard i satsningar på arbetet för att förebygga penningtvätt annonserades.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, KBW, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, sänker, estimatför , Swedbank
Affärsvärlden - 08 aug 12 kl. 10:00

Analytiker sänker UPM-Kymmene

En rad analytiker sänker estimat och riktkurser för den finländska skogsjätten UPM-Kymmene efter tisdagens halvårsrapport..

DI - 03 apr 19 kl. 10:22

Analytiker sänker estimat på Catena Media – aktien fortsätter ner

Catena Media fortsätter att pressas på Stockholmsbörsen efter uppgifterna om att bolaget ska ha försökt skruva ner förväntningarna bland analytiker. I går sänkte en analytiker som följer bolaget sitt vinstestimat med 20 procent för första kvartalet..

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 10:32

Analytiker sänker kullagertillverkare

Ett flertal analytiker sänker sina rekommendationer och riktkurser för bolaget..

DI - 02 jun 17 kl. 12:42

Analytiker sänker Elekta efter rapportmiss

Strålbehandlingsbolaget Elekta får sina estimat sänkta hos analytikerna efter ett fjärde kvartalet som beskrivs som en besvikelse både vad gäller intäkter, marginaler och orderingången. För egen del var Elektas vd Richard Hausmann dock mest missnöjd med orderingången och mer specifikt utvecklingen i USA..

DI - 12 dec 11 kl. 10:16

Analytiker: Omotiverat ras i Swedbank

Storbanken Swedbank faller på börsen under måndagsmorgonen efter helgens rykten om en lettisk kollaps. Men analytiker som di.se talat med menar att det är en överreaktion och att aktien snart kommer att återhämta sig..

DI - 28 apr 11 kl. 08:52

Analytiker: Nordea bättre än Swedbank

Banken Nordeas kvartalsrapport får ett bättre initialt omdöme av analytikerna än konkurrenten Swedbank efter att de bägge bankerna släppt siffror..

SvD - 24 mar 15 kl. 06:05

Analytiker storsänker prognosen för USA:s storbolag

Inför första kvartalets rapportflod i USA gör analytiker nu den största sänkningen på sex år av vinstprognoserna. Anledningen: den starka dollarn. Men för flera svenska storbolag kan dollarrallyt vändas till en fördel..

Expressen - 22 mar 17 kl. 09:25

Analytiker sänker Fingerprint – Aktien fortsätter nedåt

Fingerprint Cards aktie fortsätter att falla på onsdagen efter tisdagens jättekrasch.Flera analytiker har sänkt sina rekommendationer för bolaget..

PrivataAffärer - 10 maj 17 kl. 13:01

Analytiker sänker H&M

Flera analytiker har i dag sänkt rekommendationen för H&M vilket fått aktien att falla....

DI - 08 jan 19 kl. 07:25

Analytiker sänker rekommendationer för Geely efter svaga försäljningsutsikter

Geelys prognos om nolltillväxt 2019 har fått flera analytiker att sänka sina rekommendationer för aktien. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:03

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:01

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - I förrgår: 10:22

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:07

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:02

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.