DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 08:04

DI - 14 maj 19 kl. 15:55

Sverige måste samla sig kring ett starkare försvarEtt isande allvar bryter igenom i Försvarsberedningens rapport i kapitlet om Sveriges säkerhetspolitiska läge. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Försvarsberedningens, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigemåste , samlasig kring ett , starkare, försvar
Sydöstran - 03 nov 18 kl. 16:00

Ungdomar kräver ett starkare försvar

Sverige idag har gjort sina unga oroliga. Detta på grund av landets näst intill obefintliga försvar. Anledningen till detta kan ses på olika sätt.

DI - 03 jan 17 kl. 05:22

KD debatterar för starkare försvar

Sverige måste uppdatera 2015 års försvarsbeslut för att bli bättre rustade att möta ett ryskt angrepp. Det skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för KD, i ett debattinlägg i DN..

Västerbottens Folkblad - 15 jan 17 kl. 20:00

Starkare försvar kräver högre skatt

Allianspartierna gör det ena utspelet efter det andra om att öka resurserna till försvaret. Men de berättar aldrig hur de tänker finansiera sina satsningar. Det skriver Rune Berglind.

Kristianstadsbladet - 06 feb 17 kl. 03:00

Gemensam alliansbudget ger starkare försvar och fler poliser

Sverige behöver politik som löser samhällsproblemen..

Expressen - 10 dec 15 kl. 14:08

Sverige ska planera totalförsvar på nytt

Sverige kommer att återuppta planeringen av ett totalförsvar efter drygt 20 års uppehåll, uppger SvD..

Alliansfritt Sverige - 05 feb 13 kl. 16:31

Schultes försvar avsevärt starkare än Sveriges

FAKTAKOLL. Asså, det här är ju lite genant. Daniel Swedin har granskat riksdagsledamoten Fredrik Schultes koll på den svenska försvarsmakten efter att den senare klagat på alla överdrifter i försvarsdebatten.

Cornucopia - 26 okt 16 kl. 08:33

Nya ryska korvetter till Östersjön visar på Aftonbladets okunskap inom försvar

Det som varit känt sedan flera dagar - att Ryssland omgrupperar två kryssningsrobotbeväpnade korvetter till Österjön - upptäcktes igår av Aftonbladet, som trummar ut sina bästa försökt till rysskräck. Allt man visar är dock att Aftonbladet har stora kunskapsluckor inom försvar, då Sverige redan låg inom räckvidd för Kalibr-kryssningsrobotar hos Norra flottan, utan möjlighet att bita tillbaka. Grupperingen av två Bujan-korvetter i Östersjön är snarare riktat mot resten av våra allierade i EU - Väst- och Centraleuropa.

Sydsvenskan - 03 jul 17 kl. 20:00

Löfven på trygghetsturné: Sverige behöver ett starkare försvar

Statsministern avvisar tanken på att stoppa fortsatta avvisningar till Afghanistan..

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 17 kl. 20:00

Löfven på trygghetsturné: Sverige behöver ett starkare försvar

Statsministern avvisar tanken på att stoppa fortsatta avvisningar till Afghanistan..

Alliansfritt Sverige - 13 maj 14 kl. 12:54

Alliansen väljer valtaktik framför rikets försvar

Försvar måste skötas blocköverskridande. Det går inte att lägga om den långsiktiga försvarspolitiken varje gång man byter regering. Därför har vi försvarsberedningen, som består av riksdagsledamöter från alla partier.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Swedish Stirling väljer Nasdaq

Swedish Stirling AB avser att ansöka om att noteras på en reglerad marknad under första halvåret 2020. Styrelsen beslut är att ansöka om notering på Nasdaq Stockholm Main Market. .

DI - 4 minuter sedan

C: Dags för europeisk Mueller-utredning

DEBATT. Nu är det viktigt att EU stärker sin motståndskraft mot påverkansförsök och ser till att granska extern finansiering av europeiska partier. Därför bör initiativ tas till en omfattande utredning likt den Robert Mueller genomfört i USA, för att syna kopplingar till den ryska staten inom EU, skriver Fredrick Federley, EU-parlamentariker (C)..

DI - 15 minuter sedan

Efter vinstsuccén: Norska oljefonden slopar investeringar i cannabis

Den norska oljefonden väljer att slopa investeringar i cannabis efter kritik. Det rapporterar norska Dagens Näringsliv (DN)..

DI - 15 minuter sedan

Sköldpaddan Lundberg bäddar för megaaffär

Lundbergs kommer av allt att döma redovisa en god värdeökning för första kvartalet i tisdagens kvartalsrapport. Frågan är vad investmentbolaget gör på lång sikt. En fusion med Industrivärden vore det mest logiska..

DI - 15 minuter sedan

Bekräftat: Fiat Chrysler föreslår fusion med Renault

Den italiensk-amerikanska biltillverkaren Fiat Chrysler meddelade på måndagen att bolaget föreslår en fusion med den franska biltillverkaren Renault. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Skanska tar order på 305 miljoner

Byggjätten Skanska ska bygga två flerbostadshus och ett kontorshus i Kungsbacka. Ordervärdet uppgår till 305 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Boules styrelseordförande har köpt aktier i bolaget för 1,5 miljoner

Boules styrelseordförande Peter von Ehrenheim köpte i fredags 15.000 aktier i medicinteknikbolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 45 minuter sedan

Bitcoin rusar till den högsta nivån på ett år

Kryptovalutan bitcoin rusade med så mycket som 10 procent under natten till måndagen. Sedan årsskiftet har bitcoin nu rusat omkring 135 procent. .

DI - 1 timme sedan

Euron stabil efter EU-valet

Euron är stabil efter söndagens EU-val. De stora traditionella partierna, kristdemokrater och socialdemokrater blev förlorare och tappade sin delade majoritet, men framgångar för liberaler och gröna gjorde att EU-vänliga partier kontrollerar omkring två tredjedelar av mandaten, trots högerpopulisternas framgång..

DI - 1 timme sedan

EQT lägger indikativt bud på australiensiskt telekombolag

Det australiensiska telekombolaget Vocus meddelade på måndagen att bolaget mottagit ett indikativt icke bindande bud från det svenska riskkapitalbolaget EQT:s infrastrukturfond. Det framgår av ett pressmeddelande.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.