DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 04:37

DI - 14 maj 19 kl. 15:37

Källor: Unicredit har anlitat rådgivare inför bud på CommerzbankItalienska Unicredit har anlitat investmentbanker för att ge rådgivning för ett eventuellt bud på tyska Commerzbank..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Commerzbank, Unicredit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Unicredithar , anlitat, rådgivareinför , bud, Commerzbank
Realtid - 15 maj 19 kl. 11:02

Unicredit anlitar rådgivare för möjligt bud på Commerzbank

Den italienska banken Unicredit har anlitat investmentbanker för ett möjligt bud på tyska Commerzbank, rapporterar Reuters som hänvisar till tre personer med insyn i frågan..

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 09:55

Musk har anlitat rådgivare inför utköp

Morgan Stanley är anlitade som rådgivare specifikt åt Elon Musk, snarare än åt Tesla eller bolagets styrelse. Banken har, tillsammans med Goldman Sachs, lett arbetet i flera av de emissioner Tesla tidigare låtit genomföra. Morgan Stanleys Tesla-analytiker Adam Jonas har länge varit en av aktiens största tillskyndare.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 07:27

Elon Musk har anlitat Morgan Stanley inför köp

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Under tisdagen upphörde banken med sin bevakning av Tesla utan att ange varför, vilket gör att sanningshalten med Bloombergs källor ökar. Morgan Stanley har annars tidigare jobbat med Tesla i form av garant och är själva en av företagets 20 största aktieägare med 0,6 procent av kapitalet.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 07:29

Flera källor: ABB knoppar av Power Grids

ABB har enligt uppgifterna anlitat Credit Suisse och Dyal, en mindre rådgivningsfirma grundad av den före detta Goldman Sachs-medarbetaren Gordon Dyal, gällande en försäljning eller en avknoppning av divisionen. ABB har jobbat med dessa två rådgivare tidigare, men takten i deras arbete gällande Power Grids har nu skruvats upp, skriver Bloomberg. Styrelsen i ABB kommer troligen före årsskiftet ta ett beslut om huruvida en transaktion ska genomföras eller inte.

Affärsvärlden - 02 dec 14 kl. 12:06

CTC Media anlitar finansiell rådgivare

Ryska CTC Media, där MTG är storägare, meddelar att de anlitat UBS som finansiell rådgivare samt KPMG som skatterådgivare. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 14 jun 17 kl. 14:06

Hexagon uppges ha anlitat Goldman Sachs och HSBC

Hexagon har anlitat Goldman Sachs och HSBC som rådgivare för att undersöka och utvärdera intresse för att köpa upp bolaget..

Affärsvärlden - 24 aug 18 kl. 09:47

Musk har anlitat Morgan Stanley inför utköp

Teslas grundare och vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley som rådgivare inför det eventuella utköpet av elbilstillverkaren från börsen. Det uppger en källa med insyn för Bloomberg News..

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 08:11

Jeff Bezos har ny skuggrådgivare

E-handelsjätten Amazons vd Jeff Bezos har valt en ny skuggrådgivare. Bezos har utsett Wei Gao som sin nya tekniska rådgivare. Rollen är viktig och innebär att hon följer med honom på samtliga möten, rapporterar CNBC och hänvisar till källor.

Realtid - 15 maj 17 kl. 08:42

Bekräftad notering: Spotify anlitar tunga rådgivare

Spotify bekräftar en kommande börsnotering i New York och meddelar att bolaget har anlitat Morgan Stanley, Goldman Sachs och Allen & Co som rådgivare..

DI - 30 okt 17 kl. 12:20

Ball rådgivare till Storbritanniens finansminister

Storbritanniens finansminister Philip Hammond har anlitat Steffan Ball som sin nya ekonomiska rådgivare. Ball är idag chefsekonom på investeringsfirman Citadel men har tidigare även arbetat för Federal Reserve i USA och Bank of England..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Fondbolag sågar hållbarhetsbetyg: Kommer för lättvindigt undan

Ratingföretags breda betygsättning av börsbolags hållbarhet leder fel.  Till exempel kommer banker för lättvindigt undan när det gäller hållbarhetsbetyg, enligt fondbolaget Enter..

DI - 5 timmar sedan

Nederländsk minister avgår efter kritik

Nederländernas migrationsminister Mark Harbers har avgått efter en kritikstorm i parlamentet mot missvisande statistik om brott begångna av asylsökande. .

DI - 6 timmar sedan

FN:s varning: Konflikten i Libyen kan vara början på långt och blodigt krig

Om inte vapentillförseln till Libyen stoppas riskerar konflikten i landet att vara "bara början av ett långt och blodigt krig", varnar FN:s sändebud Ghassan Salame inför FN:s säkerhetsråd. Samtidigt rapporteras striderna kring huvudstaden Tripoli ha förvärrats..

DI - 6 timmar sedan

Efter börssuccén: Spänd väntan på Sandviks nya siffror

I slutet av april skulle Sandvik ha presenterat sina nya finansiella mål. Men så blev det aldrig. I stället kommer de troligtvis att presenteras på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors på onsdag.

DI - 6 timmar sedan

Rekylen på Wall Street håller i sig – teknikaktier studsar

Wall Street har fortsatt att gå starkt under tisdagen efter att börsen rekylerat upp. S&P 500 är upp 0,8 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 7 timmar sedan

Svala reaktioner på Theresa Mays brexitförslag

Under ett tal på tisdagen uppmanade Theresa May parlamentet att rösta för hennes utträdesförslag och öppnade för en omröstning om en andra folkomröstning. Reaktionerna på premiärministerns utspel har dock varit minst sagt svala..

DI - 7 timmar sedan

Börsbolagen vräker ner kallduschar över spararna

Börsbolagens jakt på pengar blir allt vildare. För börsen som marknad är det ett styrketecken. Men för aktiespararna blir det allt tätare mellan kallsuparna..

DI - 7 timmar sedan

Ny storblankare i Episurf – men smäll för blankarna i JM

En ny storblankare har klivit in i Episurf Medical för första gången sedan 2014. Även i Getinge och JM syns nya blankningspositioner – men storblankarna tar smällar i JM..

DI - 8 timmar sedan

Bokningsras för charterbolagen – ”ett unikt fyndläge”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki.

DI - 9 timmar sedan

Här är förutsättningarna för fortsatt drift av Ringhals

DEBATT. Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar som i förlängningen drabbar svensk elproduktion och klimatet, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist, aktuell med boken Klimatnyckeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.