Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 26 May, 21:08

Dagens Media - 14 maj 19 kl. 14:16

Momentum för fristående byråerDe fristående mediebyråerna växer. Scream är alltjämt ohotat störst, men Ad On slår till med en fördubbling av omsättningen..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Ad On

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Momentumför , fristående, byråer
Ekonomistas - 28 feb 18 kl. 07:50

De fristående skolornas betygssättning

Skolverket släppte i veckan en rapport som berättar att elever från kommunala gymnasieskolor generellt presterar bättre än elever från fristående skolor under första året på högskolan. Då de kommunala gymnasisterna i snitt har lägre gymnasiebetyg är detta en indikation på att betygssättningen är generösare på fristående gymnasier. Resultatet är helt i linje med Björn Hinnerichs och min studie som finner att fristående gymnasier rättar de nationella proven generösare än kommunala.

SVT Debatt - 21 mar 14 kl. 13:55

Fristående förskolor är bättre på allt

FÖRSKOLAN På punkt efter punkt uppvisar fristående förskolor bättre resultat än kommunala. Dessutom finns det inget vinstuttag att tala om. Att barn får knäckebröd och vatten är ett enskilt fall som inte säger någonting generellt.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 10:00

Fristående förskolor ska börja nätverka

Sjöbo Förskolecheferna Jessica Bonning från förskolan Nyfiken och Annika Johansson, Filurens förskola vill skapa ett eget nätverk för fristående förskolor.
I kväll har de sitt första möte i Folkets park.Mötet kommer vara riktat till alla som jobbar på fristående förskolor inom kommunen.

BT - 17 jun 12 kl. 08:01

Fristående grundskolor drar ifrån

De fristående grundskolorna i Borås drar ifrån de kommunala när det gäller både meritvärde och andelen som får fortsätta till gymnasiet.
13,5 procent av eleverna i de kommunala skolorna är inte behöriga. BT kan i dag presentera den färska statistiken över elevernas slutbetyg som de fick vid förra veckans avslutningar.

Nyhetsverket - 25 mar 14 kl. 13:01

LÄgre lÄrartÄthet i fristÅende grundskolor Än kommunala

LÄGRE LÄRARTÄTHET I FRISTÅENDE GRUNDSKOLOR ÄN KOMMUNALA Vänsterpartiet Storstockholm släpper idag en rapport i DN Stockholm som visar att lärartätheten är drygt tio procent lägre i de fristående grundskolorna jämfört med kommunala. I hela 22 av länets 26 kommuner går det fler elever per lärare i fristående grundskolor jämfört med kommunala. – Vi är många föräldrar som känner oro för hur våra barn har det i skolan.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 05:30

Vill underlätta för fristående gymnasier

Lund Utbildningsnämndens ordförande Rasmus Törnblom (M) vill göra det lättare för fristående gymnasieskolor att etablera sig och expandera i Lund.Hans initiativ tas upp vid onsdagens sammanträde med nämnden då även flera ansökningar om utökningar vid befintliga friskolor ska behandlas.
Rasmus Törnblom pekar på att Lund är Skånes största gymnasiekommun sett till antalet platser och program.

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 06:49

Ask avvisar fristående polisutredare


Det blir bäst om en särskild avdelning inom polisen utreder brottsmisstänkta poliser, anser justitieminister Beatrice Ask.Ask avvisar därmed förslaget om att ge uppdraget till ett fristående organ, när Rikspolisstyrelsen och de 21 distrikten blir en enda myndighet 2015, uppger Sveriges Radios Ekot. Kompetensen att utreda finns hos polisen, anser hon.

Kristianstadsbladet - 01 nov 13 kl. 13:09

Fristående antidopningsbyrå införs


En fristående antidopningsverksamhet är på väg att införas i Sverige, skriver Expressen. Redan 2008 föreslog regeringen, efter en utredning, att den antidopningsverksamhet som i dag finns hos Riksidrottsförbundet (RF) skulle ligga i ett eget bolag. - Vi har diskuterat det här ordentligt med kulturdepartementet och jag hoppas att vi efter ett möte i Riksidrottsstyrelsen i december ska komma fram med ett förslag att gå vidare med, säger Göran Larsson, administrativ chef på RF, till TT.

SmålandsPosten - 10 dec 13 kl. 06:22

Rottne får ny fristående förskola

Det blir ny cykelväg, men först 2016. 30 nya villa-tomter planeras. Och från kommunens sida inga nyheter på förskolefronten – däremot startar den fristående Rottne förskola till årsskiftet.

IDG - 09 apr 15 kl. 11:37

Facebook Messenger som fristående sajt - och Macprogram


Igår släppte Facebook en fristående sajt för Messenger, och en dag senare har en utvecklare tagit fram ett fristående Macprogram..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - Igår: 08:00

Morten Flamand: ”Inhousetrenden är ingen mediebyrådödare”

HELGLÄSNING. Med erfarenhet från både Tui och techjätten Google tillträder Morten Flamand som vd för mediebyrån Mediacom. I Dagens Media berättar han hur de dansk rötterna skiner igenom i ledarskapet och vad han tar med sig från annonsörssidan..

Dagens Media - I förrgår: 14:56

Upprop mot mediernas mätkaos

Bristande transparens och avsaknad av gemensam mätvaluta. Nu uppmanar Martina Göransson, medlem i både Sveriges Annonsörers expertteam och MKRB, annonsörerna att ställa hårdare krav..

Dagens Media - I förrgår: 14:56

”Vi kräver ett tillförlitligt kvitto på våra investeringar”

Bristande transparens och avsaknad av gemensam mätvaluta, nu uppmanar Martina Göransson, medlem i både Sveriges Annonsörers expertteam och MKRB, annonsörerna att ställa hårdare krav..

Dagens Media - I förrgår: 13:18

Fejkad video på ”full” politiker spreds på Facebook

En manipulerad video på den amerikanska politikern Nancy Pelosi spreds under onsdagen och torsdagen på sociala medier. Nu granskas videon av Facebook..

Dagens Media - I förrgår: 11:31

”GDPR – ett svårtolkat födelsedagsbarn”

I helgen fyller GDPR ett år och IAB:s vd Charlotte Thür konstaterar att det är ett svårtolkat litet födelsedagsbarn..

Dagens Media - I förrgår: 10:19

”Bra att SVT kliver in i debatten”

REPLIK. Min bedömning om att EU-valet hamnat i strykklass jämfört med både musikunderhållningen och hockeyn kvarstår, skriver Jan Scherman som svar till SVT..

Dagens Media - I förrgår: 09:14

MMS: Så många har C More och Viaplay

Över hälften av svenskarna har Netflix medan de svenska tv-husens streamingtjänster når betydligt färre, enligt MMS senaste rapport..

Dagens Media - I förrgår: 08:16

Ny programmatic-chef på Group M

Sofia Larsson lämnar PHD för att återvända till Group M..

Dagens Media - I förrgår: 07:54

Facebook stoppade 2 miljarder falska konton

2,2 miljarder falska konton upptäcktes under årets första tre månader..

Dagens Media - 23 maj 19 kl. 16:27

De dömer i Inhouse 2019

Här är juryn som ska bedöma inhouseavdelningarnas kampanjbidrag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.