Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 May, 09:52

Dagens PS - 14 maj 19 kl. 13:31

Tänk på kaffe – fokusera bättreEnligt forskare kan endast en tanke på kaffe förbättra fokuset hos människor. Det skriver Quartz. De personer som redan hade en mental koppling mellan kaffe och en känsla av pigghet och fokus reagerade positivt på att bli påminda om kaffe. Folk från länder där kaffe inte dricks i samma utsträckning hade nästan ingen reaktion alls. Artikelförfattaren noterar dock att studie var relativt liten, och att resultatet ännu inte kunna reproduceras av ett annat forskarteam.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Quartz, Tänk, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänk, kaffe, fokuserabättre
YLE - 13 jul 14 kl. 06:00

Två koppar kaffe: Cikoriasurr och matcha latte

Möjligheten att träffas över en kopp kaffe i ett offentligt rum har funnits här sedan år 1773 då det första kaffehuset öppnades i Helsingfors. Riktigt alltid har det inte funnits äkta vara i kopparna ens på caféer - till kaffevännernas stora förtvivlan.
Kaffe på Strömsövillans veranda Bild: YLE/Strömsö
Också numera kan det vara utmanande att gå på café, men det beror på att det är svårt att välja bland alla sorter.

Nyheter 24 - 17 maj 12 kl. 14:42

Drick kaffe - lev längre: här är alla våra rön om drycken


Älskar du också kaffe? Visste du då om att det är bra för hjärtat, tar bort hudcancer, kan ge dig mindre barn och minskar risken för demens? "Drick kaffe så lever du längre".

YLE - 23 jun 17 kl. 07:21

Därför smakar ditt kaffe konstigt - 7 vanliga fel kaffedrickare gör

Finländare föredrar allt oftare mörkrostat kaffe medan trenden i övriga världen går mot ljusare rost. Kaffe kan innehålla tusen aromer och så här får du bäst fram dem. Smakar ditt kaffe beskt beror det sannolikt på att: 1.

News55 - 02 mar 18 kl. 11:36

Här är sex myter om kaffe du alltid trott på

I Sverige började man dricka kaffe vid slutet av 1600-talet, men drycken har sitt ursprung i Etiopien där det började avnjutas för två tusen år sedan. Det var på 1800-talet som kaffekonsumerandet verkligen tog fart, främst på grund av de stora plantagerna i det då koloniserade Afrika och Sydamerika. Idag dricks det ungefär tio kilo kaffe per svensk och år – samtidigt finns det en hel del myter kring dess egenskaper.

News55 - 02 mar 18 kl. 11:36

Här är sex myter om kaffe du alltid trott på

I Sverige började man dricka kaffe vid slutet av 1600-talet, men drycken har sitt ursprung i Etiopien där det började avnjutas för två tusen år sedan. Det var på 1800-talet som kaffekonsumerandet verkligen tog fart, främst på grund av de stora plantagerna i det då koloniserade Afrika och Sydamerika. Idag dricks det ungefär tio kilo kaffe per svensk och år – samtidigt finns det en hel del myter kring dess egenskaper.

YLE - 10 okt 14 kl. 16:00

Kaffeexperten som inte visste något om kaffe

Svante Hampf är kaffexperten som inte visste så mycket om kaffe då han inledde sin karriär. I dag är han delägare till ett av de inhemska större kafferosterierna. -Det är trevligt att ha ett rosteri i Finland eftersom vi dricker så mycket kaffe här.

YLE - 01 apr 15 kl. 15:56

Konsten att dricka kaffe och kaffe i konsten

Att samlas och umgås kring en kaffekopp har folk gjort ända sedan den heta drycken blev vanlig i vårt land. Och vi gör det så gärna att vi toppar världsstatisktiken för kaffekonsumtion. På senare år har intresset för kaffe vuxit, och bjuds du på kaffe idag kan det hända att du får någon helt annan version än vanligt bryggkaffe.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför skyddar kaffe mot cancer

Nyheter24 har tidigare skrivit om de positiva effekter kaffe ger, inte minst mot cancer. Forskning visar att kaffe har en skyddande effekt mot flera olika cancerformer, inte minst bröstcancer och nu vet man varför.Till TT berättar Ann Rosendahl, forskare på Lunds universitet och medförfattare till rapporten om hur det fungerar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svårt att fokusera? Släpp kaffekoppen och kolla på gräs istället

Dricker du för mycket kaffe? Då kan du kolla på gräs istället. Forskare menar att bara genom att titta ut genomfönstret på naturen under 40 sekunder, ökar din koncentration.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför smakar kaffe gott för vuxna och äckligt för barn

Den där första koppen på kaffe lockar verkligen, precis som koppen på maten och till tre-fikat. Men minns du första gången du smakade drycken kanske det inte var så gott, och barn som bjuds på en tår brukar knappast tjuta av glädje. Trots det blir det en dryck som många älskar i vuxen ålder.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:57

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - Igår: 14:48

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - Igår: 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - Igår: 12:25

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - Igår: 12:27

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - Igår: 11:33

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - Igår: 10:46

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - Igår: 10:17

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.