VA > Ekonomi

Tuesday, 21 May, 21:10

VA - 14 maj 19 kl. 13:47

Så ska hon stoppa alla ”blodsdiamanter”Elise Lindqvists gör smycken med labbodlade diamanter som bara tar 2–3 veckor att framställa.  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Lindqvists

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska hon , stoppaalla , blodsdiamanter
Nyheter 24 - 02 jan 12 kl. 09:11

Breivik var i Liberia för att köpa blodsdiamanter


Ett vittne berättar om hur massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik åkte till Afrika för att göra snabba pengar - men möttes av en pistol mot tinningen. OSLO. Flera personer som haft kontakt med den norske terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i polisförhör pratat om hans intresse för så kallade blodsdiamanter i Liberia.

Expressen - 02 jan 12 kl. 10:57

Breivik åkte till Afrika för att "köpa blodsdiamanter"

Anders Behring Breivik reste till Liberia 2002. Syftet - enligt Breivik själv - var att träffa en serbisk soldat som "dödat flera muslimer" i krig. Men uppgifter säger nu att han åkte dit - för att köpa blodsdiamanter.

Expressen - 45 minuter sedan

Så vill Tomas Tobé stoppa stöldligorna

Moderaternas toppkandidat i EU-valet, Tomas Tobé, går till val på att stoppa den fria rörligheten för kriminella.Och han medger att det kommer att göra det lite krångligare att resa för laglydiga.– Det kommer att bli vanligare att vi får visa legitimation eller pass när vi reser, säger han..

Supermiljöbloggen - 12 maj 16 kl. 17:48

Starka röster: regeringen kan visst stoppa Vattenfalls brunkolsaffär

Trycket ökar på regeringen att stoppa Vattenfalls planerade brunkolsförsäljning. Regeringen har svarat att de måste ha majoritet i riksdagen för att kunna hindra försäljningen, men allt fler ifrågasätter regeringens syn på frågan. Bland dem finns tidigare toppmiljöpartister, professorer, Moderaterna och nu också Vattenfalls styrelseordförande.

Supermiljöbloggen - 12 maj 16 kl. 18:25

Jurister: regeringen kan visst stoppa Vattenfalls brunkolsaffär

Trycket ökar på regeringen att stoppa Vattenfalls planerade brunkolsförsäljning. Regeringen har svarat att de måste ha majoritet i riksdagen för att kunna hindra försäljningen, men allt fler ifrågasätter regeringens syn på frågan. Bland dem finns tidigare toppmiljöpartister, professorer, Moderaterna och nu också Vattenfalls styrelseordförande.

Cornucopia - 11 jun 15 kl. 09:04

Sverigedemokraterna försökte stoppa kritik mot Ryssland i EU

Sverigedemokraterna har återigen visat att de är Putins kuddbitare, och varifrån partiet får sin finansiering. I EU-parlamentet försökte man igår stoppa kritik mot Putin och Ryssland och motåtgärder mot rysk psyops och propaganda, rapporterar EU-bloggen, inklusive fotobevis.

Partiets ledamöter säger dessutom en sak, och gör sedan en annan när de tror att det inte dokumenteras.

Kristianstadsbladet - 22 dec 12 kl. 15:33

Möjligt stoppa C4 Shopping

Foto: Bosse Nilsson
Det är fullt möjligt att kräva folkomröstning om C4 Shoppings planer för Hammar. Kommunen kan också stoppa projektet, utan att bryta överenskommelsen med exploatörerna.
Som Kristianstadsbladet skrev i gårdagens tidning har handlare, fastighetsägare och Nätverk Kristianstad startat en namninsamling mot C4 Shoppings planer på ett handelscentrum i Hammar.

Kristianstadsbladet - 18 maj 13 kl. 10:30

Pålsson påstås ha velat stoppa böter

Kommundirektör Jan Pålsson anklagas än en gång för att ha agerat för att påverka arbetet på en annan förvaltning. Denna gång ska han ha försökt stoppa p-böter för utställare i samband med Woody-mässan i februari.
Bakgrunden är att flera av utställarna som skulle delta på Woody-mässan använde reserverade p-platser på Yllans parkeringsområde när de skulle lasta av den 7 februari.

BT - 16 sep 13 kl. 22:59

Rödgröna hotar stoppa skattesänkning

Regeringen vill sänka skatten med 15 miljarder kronor för landets löntagare. Men de rödgröna partierna kommer att försöka stoppa en del av skattesänkningarna.Knappt hade regeringen lagt förslaget om ett femte jobbskatteavdrag och höjd gräns för när statlig skatt ska betalas, förrän de rödgröna kom med sitt motdrag.

BT - 17 aug 14 kl. 14:04

Åkesson hotar stoppa vallöften

SD-ledaren Jimmie Åkessons viktigaste mål i valet är att stärka partiets vågmästarroll. Det kan ge honom makt att stoppa flera vallöften som en ny regering vill genomföra. Jimmie Åkesson har inlett en maratonturné och ska besöka nära hundra orter före valdagen.

YLE - 01 dec 15 kl. 05:18

Hemlighetsfull grupp vill stoppa "nazistsvin" med slangbellor

En hemlighetsfull grupp planerar under namnet "Friheten på spel" att med slangbellor förhindra "nazistsvin" från att marschera på självständighetsdagen. Helsingforspolisen har satt in extra resurser och uppger att det inte går för sig att stoppa andra människor från att marschera. Gruppen informerar om evenemanget "Friheten på spel" (på finska "Vapaus Pelissä") på en webbplats och på sociala medier.

Fler nyheter från VA

VA - 17 maj 19 kl. 12:51

Amazon slår ett slag för den digitala mathandeln - investerar 575 miljoner dollar

Amazon leder en finansieringsrunda på 575 miljoner dollar för  den europeiska matleveransjätten Deliveroo.     .

VA - Igår: 13:45

Nu får Sabuni en motståndare

Erik Ullenhag kandiderar till posten som partiledare för Liberalerna.  .

VA - Igår: 14:28

Kina kan strypa tillgången på sällsynta jordartsmetaller - dråpslag för världens IT- och miljöteknikföretag

Kinas president Xi Jinping avlade under måndagen ett besök hos JL MAG Rare-Earth, ett bolag vars verksamhet kan vara en ledtråd till Kinas motdrag i handelskriget med USA. Den kinesiske presidenten Xi Jinpings val att besöka ett bolag med verksamhet inom jordartsmetaller, en händelse som av South....

VA - Igår: 15:01

Glöm allt du har lärt dig om rekrytering – här är nio nya metoder

Sociala medier gör att företag aldrig har rekryterat så många, spenderat så mycket pengar och lyckats så dåligt som nu. Fokusera på intern rekrytering och ställ standardiserade mätbara frågor, rekommenderar experten. .

VA - Igår: 15:48

Går allt sämre för Tesla – aktien är på lägsta nivån sedan december 2016

”Stora osäkerheter om Teslas tillväxtmöjligheter” .

VA - Igår: 16:25

Det får du för en miljon: Ett rum i Stockholm eller fem i Säffle

I Säffle kan en miljon räcka till en stor våning på 354 kvadratmeter. För motsvarande peng i Stockholm får du en liten etta på 15 kvadratmeter. .

VA - Igår: 16:49

Svajigt och hypernervöst på Wall Street

Går bra bara för oljan.  .

VA - Igår: 17:03

Ingvar Kamprads död skapar turbulens - 7500 anställda ska bort

Ett tuff framtid för Ikeas organisation. Men vem bär ansvaret?  .

VA - 12 timmar sedan

Svenska storbolaget tar in 5 nya miljarder för sin satsning på självkörande bilar

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer behöver mer pengar. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.