PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 11:29

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 13:00

Så hög sparränta kan du få just nuOm du till exempel har 50 000 kr som du vill kunna ha snabb tillgång till får du i dag högst ränta hos norska Instabank (1,0 procent) tätt följt av Qliro, PRA Spar och Nordax som alla ger 0,95 procent. Därefter hittar vi SevenDay Bank och Avida Finans på 0,90 procent och Svea Ekonomi på 0,85 procent. Men om du binder ditt kapital kan du få högre ränta än så. Redan vid tre månaders bindningstid kan du få 1,05 procent hos Nordiska och Bluestep. Den högsta sexmånadersräntan finns också hos Bluestep (1,15 procent).
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Instabank, Qliro, PRA Spar, Nordax, SevenDay Bank, Avida Finans, Svea Ekonomi, Nordiska, Bluestep, Erik Penser Bank, Marginalen, Hoists, Gustavsson, Annonshär, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: hög , sparräntakan du , , justnu
DI - 05 jun 18 kl. 21:10

Här får du bäst sparränta på kontot just nu

Den som vill öka säkerhetsmarginalerna inför sommaren bör välja nischbanker och undvika storbankerna. All sparränta över noll är positivt, även om räntorna är blygsamma..

PrivataAffärer - 26 feb 19 kl. 04:00

Här får du högst sparränta just nu

Om du till exempel vill sätta in 50 000 kr på ett konto utan bindningstid och med fria uttag får du just nu högst ränta hos Nordax Bank och PRA Spar som båda ger 0,95 procent. Något mindre (0,90 procent) får du hos Sevenday Bank och Avida Finans medan du får 0,85 procent hos Svea Ekonomi och GCC Capital. Vill du ha högre sparränta än så måste du vara villig att avvara pengarna under en längre period.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 07:23

Här får du högst sparränta just nu

Om du har 100 000 kr att sätta in på ett vanligt sparkonto utan bindningstid får du just nu högst ränta hos Nordax (0,85 procent). Värt att notera är dock att Nordax kräver minst 100 000 kr på kontot för att ge denna ränta. Hos GCC Capital får du 0,75 procent utan kapitalkrav och bindningstid.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 07:05

Här får du högst sparränta just nu

Svenskarna fortsätter att spara på konton med usel ränta. SCB:s senaste finansmarknadsstatistik visar att hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton var 0,07 procent i september. Den låga genomsnittsräntan tyder på att storbankerna fortfarande dominerar svenskarnas kontosparande.

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 13:00

Nykomlingen som ger högst sparränta just nu

Om du har 50 000 kr som du vill parkera på ett sparkonto utan uttagsrestriktioner eller bindningstid så får du just nu högst ränta hos norska Instabank som numera också riktar sig till svenska kunder. Instabank ger 1,0 procent från första kronan upp till 1 miljon kr. Därefter minskas räntan till 0,5 procent på belopp mellan 1 till 2 miljoner kr och 0,2 procent på belopp mellan 2 och 5 miljoner.

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 06:58

Så usel sparränta har svenskarna

Enligt statistik från SCB satte svenskarna in 53 miljarder kr på vanliga sparkonton under det andra kvartalet i år. Men samtidigt visar siffror att avkastningen på sparkonton i det närmaste är obefintlig. Enligt SCB:s finansmarknadsstatistik var hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton i augusti endast 0,07 procent.

PrivataAffärer - 22 jun 15 kl. 05:30

Här får du över 1 procents sparränta

Trots Riksbankens minusränta så går det faktiskt att få sparräntor över 1 procent. Här är listan med  de bästa sparkontona just nu....

PrivataAffärer - 03 nov 16 kl. 07:16

Här får du högst sparränta just nu

Den som vill ha någon ränta överhuvudtaget på sitt konto gör bäst i att undvika storbankerna. Genom att i stället välja någon mindre bank eller kreditmarknadsbolag kan du få upp till 2,5 procents ränta med insättningsgaranti just nu. Men är du....

DI - 20 jan 19 kl. 22:06

Lista: Bankerna som höjer – här får du bäst sparränta

För den som söker en riskfri placering är bankkontot just nu bättre än en räntefond. Två nischbanker har skruvat upp sparräntan sedan Riksbanken höjde styrräntan. Men hos storbankerna är den fortfarande noll..

PrivataAffärer - 16 mar 15 kl. 06:30

Här får du högst sparränta just nu

Det finns absolut ingen anledning att nöja dig med noll procents ränta på ditt sparkonto. Här är listan med de bästa kontona just nu....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SHB: Dröjer länge innan euron kostar under 10 kr

Christina Nyman är något konfunderad över kronans utveckling och säger i Handelsbankens marknadsbrev Makrosvepet, att ”det är mycket vi inte förstår om kronan”. Däremot ser hon ett skäl till kronans svaghet i Riksbankens agerande. – En viktig förklaring är Riksbankens låga styrränta.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Riksbanken: Risk för boprisfall

”Detta kan leda till att priserna faller ytterligare”, fortsätter centralbanken som samtidigt konstaterar att en viss återhämtning av bostadspriserna skett efter fallet under hösten 2017. Prisfallet för snart två år sedan har samtidigt ”påverkat bostadsbyggandet, som har dämpats 2018 och 2019”. ”Utbudet av nyproduktion väntas dock fortsätta att vara högt allt eftersom tidigare påbörjade bostäder färdigställs”, skriver Riksbanken vidare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Läkemedelsjätte lägger bud på Nuevolution

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 610 miljoner kr och rekommenderas enhälligt av Nuevolutions styrelse. – Vi har genomfört en omfattande analys för att säkerställa att vi agerar i företagets och aktieägarnas bästa intresse. I ljuset av den höga premien och åtagandena från de tre största aktieägarna att acceptera erbjudandet är vår slutsats att erbjudandet är skäligt och vi står enhälligt bakom beslutet att rekommendera budet på 32,50 kr per aktie, säger Nuevolutions styrelseordförande Stig Løkke Pedersen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Storägare vill köpa ut Oriflame från börsen

Budet motsvarar en premie om 34,8 procent i förhållande till stängningskursen tisdagen den 21 maj och en premie om 31,9 procent i förhållande till den volymvägda snittkursen under de tio senaste handelsdagarna. Budet kommer inte att höjas, skriver familjen af Jochnick och betonar att bolaget efter ett sådant uttalande inte kan höja budet enligt de så kallade take over-reglerna som gäller på Stockholmsbörsen. ”Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

USA överväger svartlistning av fler kinesiska bolag

Det ska röra sig om bolag som Hikvision och Zhejiang Dahua Technology som ska hindras att använda amerikanska komponenter samt mjukvara. USA-presidenten Donald Trumps administration uppges vara oroad över bolagens roll i förtryckande av minoriteter samt att bolagen kameror med ansiktsigenkänning kan användas vid spionage. Bloombergs uppgifter är samstämmiga med vad New York Times rapporterat vilket fått aktierna för Hikvision och Dahua att tappa 4 till 5 procent under onsdagens Asienhandel.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Garanterna fick ta 20 procent av emissionen

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades på tisdagskvällen. Bolaget tillförs cirka 176 miljoner kronor före transaktionskostnader. Aktier motsvarande 76,9 procent av emissionen tecknades med stöd av teckningsrätter och cirka 2,9 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Pledpharma tog in 91 miljoner

Teckningskursen för aktierna i emissionen fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Priset landade på 18:70 kronor per aktie, vilket var samma som stängningskursen på tisdagen. Förhandsbeskedet var att bolaget skulle emittera upp till just 4.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

THQ Nordic klart över förväntan

THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 619 miljoner kronor för det femte kvartalet (januari-mars) i det förlängda brutna räkenskapsåret 2018/2019. Enligt Bloomberg News samanställning av tre analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 448 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

SBAB: Kan vara lönsamt att binda boräntan

Det är i SBAB:s senaste Boräntenytt som bankens chefsekonom Robert Boije spår att ett fortsatt svagt inflationstryck i kombination med en mycket låg real jämviktsränta gör att både tremånadersräntan och de längre bundna boräntorna förblir låga och bara ökar svagt framöver. – Vår bedömning är att tremånadersräntan stiger till 1,9 procent till januari 2021 för att därefter stiga till 2,5 procent till januari 2023. Femårsräntan spås stiga till 2,4 respektive 3,1 procent till samma tidpunkter, säger Robert Boije.

PrivataAffärer - Igår: 09:37

Nyemissionen i Ossdsign övertecknades

Läs också: Ossdsign en lottsedel för risktagare Ossdsign får omkring 2.000 nya ägare. Bolaget tillförs 151 miljoner kronor före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.