Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 23 May, 22:50

Dagens PS - 14 maj 19 kl. 12:31

Anders Borg inte rädd: ”Måste va realistisk”Den före detta finansministern tror inte att handelskriget mellan USA och Kina kommer att ha någon avgörande betydelse för världsekonomin. Det säger han vid Dagens Industris bankseminarium på tisdagen. Anders Borg är numera senior rådgivare åt bland annat IMF. Tidigare under dagen kommenterade Kinas handelsminister Wang Yi konflikten, och gav följande reflektion när han talade till media: ”Så länge förhandlingarna är i linje med Kinas riktning mot reformer och öppenhet, utvecklingsbehov och de långsiktiga intressen som delas av båda länderna, så har så väl kinesiska som amerikanska förhandlare kunskap och färdigheter att tillgodose varandras krav och nå en överenskommelse som båda vinner på”, enligt Svd. Den nya tonen är klart mer optimistisk än tidigare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Borg, USA, Kina, Dagens Industris, IMF, Kinas, Wang Yi, Svd, Donald Trump, CNBC, Trump, Anders Borg, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borginte , räddMåste va , realistisk
YLE - 12 apr 17 kl. 09:51

”Guld är en realistisk målsättning” – så här ser Lejonens potentiella OS-lag ut

En Lejontrupp utan NHL-spelare ska åka på medaljjakt till Sydkorea. Hur ser manskapet ut? Yle Sportens Christian Vuojärvi och Anders Nordenswan samt hockeyjournalisten Risto Pakarinen svarar på frågan.

DI - 27 okt 11 kl. 09:48

Analytiker: Räntebanan känns realistisk

"I det här läget när osäkerheten är så stor blir det naturliga och rationella valet att avvakta, att vänta och se. Man behåller ändå den uppåtriktade räntebanan, men flyttar den lite framåt i tiden", säger Tor Borg, ränteanalytiker på SBAB..

E24 - 22 jun 12 kl. 10:13

?Inte säker på att det känns realistisk?

Borg tror inte att 62 miljarder euro räcker för att rädda spanska banker..

YLE - 17 dec 14 kl. 04:00

”Bro till Nagu inte realistisk under nästa årtionde”

Egentliga Finlands NTM-central ställer sig positiv till tanken på en fast vägförbindelse mellan Pargas och Nagu. Trafikchef Matti Vehviläinen tonar ändå ner förväntningarna – pengar saknas och lär inte beviljas inom de närmaste åren. För Matti Vehviläinen är tanken på en fast förbindelse verkligen inget nytt.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nämndens budget ?inte realistisk?

Var omsorgsförvaltningens skenande kostnader oundvikliga? Hade förvaltningschef Anders Hjelm ?inte så fel?

Världen Idag - 07 jul 17 kl. 00:01

Anders Gerdmar: Sverige har tappat den moraliska kompassen. Bara Guds Ord kan vända trenden.

Fundamentet för ett samhälle är vissa regler för umgänget mellan människa och människa, och mellan människa, samhälle och statsmakt. Det avgörande i samhället är människosynen. En judisk-kristen människosyn har en realistisk syn på människan.

Alliansfritt Sverige - 15 apr 13 kl. 07:38

Borgs prognoser stämde inte den här gången heller

FEL. Att ändra sina glädjekalkyler är snart det enda finansminister Anders Borg gör. Så även idag, erfar Sveriges Radio:
I år blir tillväxten marginellt bättre än regeringen trodde i december.

Magazin24 - 08 jan 13 kl. 10:49

Borgs prognosmiss

En debattartikel från riksdagsledamoten Pia Nilsson om Borgs felaktiga tillväxtprognos för 2013. Nu har slutligen verkligheten kommit ikapp Anders Borg. Nyligen tvingades finansministern erkänna att prognoserna i höstens budget var ett luftslott.

TA - 15 sep 12 kl. 16:30

Eurokrisen: Möte i öst, ilska i väst


I Madrid samlades tiotusentals regeringskritiker på lördagen, i sex olikfärgade kolonner som marscherade mot Plaza de Colón i protest mot de nya åtstramningar som utlovats. - Med en pistol kan jag råna en bank. Med en bank kan jag råna ett land, sade en av demonstranterna till tidningen El País.

Alliansfritt Sverige - 27 mar 13 kl. 15:01

Borgs prognoser var sämst i år igen

EKONOMI. I höstas presenterade finansminister Anders Borg (M) en tillväxtprognos som låg rejält över alla andra bedömare. I november hade han redan justerat ner den två gånger efter att ha insett det alla andra vetat hela tiden;   den inte var realistisk.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Sajt med personuppgifter utreds och börsen på rött

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Ramaskri mot ny sajt – avslöjar dina fyra sista
Den kontroversiella sajten Mrkoll låter dig kolla upp vem som helst – och få ut personlig information med bara några klick. Nu ska bolaget bakom sajten utredas.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Här är svenska bolagets revolution: ”Vi är först”

Svenska Mapillary är heta på marknaden. Den Malmö-baserade startupen sysslar med AI och bildanalys, och den nya appen är ett genombrott. Det skriver Di Digital i ett reportage.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Amazon vill läsa av känslor med ny pryl

Den nya enheten skulle innebära en revolution inom hälsa, träning och välmående. Det rapporterar Bloomberg. Enligt deras egen källa jobbar Amazons hårdvarudivision Lab126 tillsammans med röstigenkänningsdivisionen för Alexa, för att skapa en helt ny typ av fitness-armband.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Börsen rasar – kan bli värsta tappet i år

Stockholmsbörsen är strax efter lunch på torsdagen ned kraftigt. Det stora tappet kan bli årets värsta. Det rapporterar Dagens Industri.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Förundersökningar mot SD-topparna inleds

Åklagarmyndigheten har gett besked om förundersökning mot Peter Lundgren om sexuellt ofredande. SD-toppen svarade med att motanmäla Kristina Winberg för förtal. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Svenskarna panik-säljer Huawei-mobiler

Efter USA:s förbud mot telefontillverkaren Huawei är många oroliga för vad som ska hända i resten av världen. Nu säljer svenskarna sina mobiler. Det säger Blocket enligt Sveriges Radio.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Här är Fords nya robot – kan lämna paket vid dörren

Dagens techbrief handlar om Elon Musks tunnelbolag, begränsade sociala medier i Indonesien, och Fords nya leveransrobot. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Internationella betaltjänsten TransferWise nu värd 3,5 miljarder dollar London-baserade bolaget som sysslar med överföring av pengar har tagit in ännu mer riskkapital, och är nu värt motsvarande drygt 33 miljarder kronor, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Borde sajter som Mrkoll vara lagliga?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Den kontroversiella sajten Mrkoll låter dig kolla upp vem som helst – och få ut personlig information med bara några klick.

Dagens PS - 14 timmar sedan

SR: ”Ännu en spik i kistan för Theresa May”

Andrea Leadsom har avgått som minister med ansvar för agendan i det brittiska underhuset. Bakgrunden är att hon inte längre kan stötta premiärministern Theresa Mays brexitförslag, enligt avskedsbrevet. Sveriges Radio rapporterar att Theresa Mays dagar som premiärminister snart är över.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ramaskri mot ny sajt – avslöjar dina fyra sista siffror

Den kontroversiella sajten låter dig kolla upp vem som helst – och få ut personlig information med bara några klick. Nu ska den digitala tjänsten utredas. Det rapporterar Breakit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.