PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 01:39

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 12:01

SHB: Köpläge i Hexagon efter falletSHB ser en långsiktig potential för både tillväxt och högre marginaler, inte minst i nu rådande marknadsläge, och med tanke på att bolaget har en bred spridning av sina intäktskällor, både geografiskt och i olika industrisegment. Trots att efterfrågan på konsumentelektronik mattats något i Kina ökade den organiska omsättningen i landet ändå med 3 procent. SHB tror att avmattningen är tillfällig och den starka efterfrågan inom bygg, infrastruktur, flyg och fordonsindustrin väger upp. En av slutsatserna i bankens analys är att Hexagon är väl positionerat för att dra nytta av viktiga megatrender globalt. Det gäller till exempel urbaniseringen, intelligenta digitala produktionssystem och självkörande fordon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SHB, Hexagon, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SHB, Köplägei , Hexagonefter , fallet
Affärsvärlden - 31 jan 11 kl. 09:38

SHB tror på Hexagon

Hexagon-aktien är köpvärd, enligt Handelsbanken Capital Markets..

DI - 08 aug 11 kl. 07:25

Hexagon: SHB sänker riktkursen

Handelsbanken sänker riktkursen på mätteknikbolaget Hexagon till 125 kronor efter rapporten, från tidigare 170 kronor..

DI - 31 okt 11 kl. 07:29

Hexagon: SHB höjer riktkursen

Handelsbanken har höjt sin riktkurs för mätteknikbolaget Hexagon till 90 kronor, från tidigare 80 kronor..

DI - 27 jan 12 kl. 10:25

Hexagon: SHB höjer riktkursen

Handelsbanken justerar upp riktkursen för mätteknikbolaget Hexagon till 100 kronor, från tidigare 90 kronor. Rekommendationen minska kvarstår dock..

DI - 30 okt 17 kl. 09:20

SHB sänker Hexagon

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Hexagon till minska från öka..

Affärsvärlden - 30 okt 17 kl. 09:33

Analytikerna oense om Hexagon

Såväl SHB som Deutsche Bank sänker sina rekommendationer för aktien. Samtidigt höjer tre banker sina riktkurser för mätteknikbolaget..

DI - 06 dec 18 kl. 07:56

Rekar: SHB ger fastighetsråd, Morgan Stanley ser över fordonssektorn

Handelsbanken har gått igenom Stockholmsbörsens fastighetssektor och överger flera av sina tidigare rekommendationer, medan Morgan Stanley identifierar mörka moln bland svenska fordonsaktier. I morgonens rekommendationsflöde syns även exempelvis Barclays onådiga sänkning av Hexagon..

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 10:57

HSB skeptisk kring fallet i svensk arbetslöshet

(Foto: TT) Arbetslösheten sjönk enligt SCB:s undersökning till 6,3 procent i februari från 7,0 procent månaden innan. Säsongsrensat sjönk arbetslöshetsnivån till 5,9 procent. Det kan jämföras med analytikerkonsensus på 7,0 respektive 6,5 procent.

DI - 24 sep 18 kl. 18:55

”Metoo”-härva på SHB – försöktes tystas ned av ledningen

Ett antal kvinnliga assistenter på Handelsbanken har utsatts för kränkningar av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Fallet, som uppdagades i spåren av metoo-rörelsen, har varit känt i bankens högsta ledning men har tystats ner, enligt källor till Di..

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 08:17

SHB: Magra år stundar för Sverige

Handelsbanken spår att Sveriges BNP ökar 1,5 procent i år, 1,3 procent nästa år och 1,1 procent 2021. I föregående prognos, i januari, spåddes en BNP-tillväxt på 1,5 procent i år och 1,8 procent nästa år. ”Vi räknar med att den svenska konjunkturen mattas av tydligt i år och att magrare år väntar.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Nyemissionen i Ossdsign övertecknades

Läs också: Ossdsign en lottsedel för risktagare Ossdsign får omkring 2.000 nya ägare. Bolaget tillförs 151 miljoner kronor före emissionskostnader.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är Swedbanks nya aktiefavoriter

Sektorfavoriter innehåller Swedbank / Kepler Cheuvreux favoritaktier i respektive sektor med en placeringshorisont på 12 månader. I veckans uppdatering görs två byten. I sektorn ”IT och telekom” åker Nokia ut och ersätts av Hexagon, en global ledare inom digitala lösningar för mätteknik och arbetsflöden.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Avanza lanserar alternativ till amerikanska ETF:er

Lanseringen av en mängd nya trackers sker i ett samarbete med Morgan Stanley och emittenten Alphabeta. Trackers en typ av instrument som följer en annan tillgång, till exempel ett index, ett tema eller ett specifikt bolag. Trackers har ingen hävstång utan följer den underliggande tillgången både i upp- och nedgång.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Slack höjer ribban – ska ta in 197 miljoner dollar

Slack, som väntas bli nästa techbolag att gå till börsen under 2019, uppgav i april att bolaget siktade på att ta in 100 miljoner dollar. Nu höjs ribban till nära 200 miljoner dollar, framgår av listningsprospekt som lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC. De bolag i techsektorn som gått till börsen hittills i år; bland annat Uber, Lyft och Pinterest, har haft varierande framgång.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Så många ville teckna Vertiseit

Bolaget tillförs 30,0 miljoner kronor före emissionskostnader vilka beräknas uppgå till 4 miljoner kronor. Utöver nyemissionen på 30 miljoner kronor erbjöd ett antal ägare befintliga aktier för maximalt 39 miljoner kronor, alltså ett totalt erbjudande på 69 miljoner kronor. Teckningsanmälningar om 102 miljoner kronor inkom till bolaget från 742 konton, motsvarande en teckningsgrad på 148 procent.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analytiker: Veoneers nyemission en lättnad på kort sikt

”Räcker detta? För tillfället: ja, /…/ men om Veoneer inte tydligt förbättrar sin ‘burn rate’ under 2020 kan bolagets kassa snabbt att vara tillbaka på tidigare nivåer”, skriver RBC Capital Markets i en kommentar. RBC påpekar också att ett alternativ till finansiering hade varit att sälja en del av innehavet i samriskbolaget Zenuity, vilket hade kunnat generera kapital för Veoneer och samtidigt sätta en prislapp på Zenuity.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Rekordhögt utbud av borätter

Hemnet har nu ett rekordutbud av bostadsrätter på grund av att försäljningstiderna har ökat. – Det har byggt upp ett större lager av bostäder. Samtidigt har vi haft en högre byggtakt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SEB: Dags att minska risken i portföljen

– Vi har nu det intressanta läget att prissättningen på aktier och företagsobligationer är klart högre än för ett kvartal sedan, samtidigt som konjunkturoron har mattats av. De relativt höga värderingarna talar dock för att vi även framöver får en period med mer volatilitet, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, Private Banking, i en kommentar kring SEB:s senaste upplaga av Investment Outlook. Årets starka utveckling har gjort att börser och kreditmarknader nu befinner sig på liknande nivåer som innan oktoberturbulensen i fjol.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SAS får inte strejkersättning från Svenskt Näringsliv

SAS har tecknat ett avtal med Svensk Pilotförening för åren 2019-2021. Avtalet är på totalt 4,37 procent i kostnadsnivå för hela treårsperioden. Det är att jämföra med märket för 2017, 2018 och 2019 som låg på totalt 6,5 procent på den svenska arbetsmarknaden.

PrivataAffärer - Igår: 12:58

Amundi: Därför blir det ett handelsavtal

Även om det finns en hel del osäkerheter kvar, och att förhandlingarna fortfarande stöter på nya problem, så blir det ett handelsavtal till slut. De senaste förhandlingsvändorna har handlat om detaljer, och formuleringar, samtidigt som huvuddelen av överenskommelsen är klar. Det konstaterar Vincent Mortier, Amundis CIO för den asiatiska verksamheten, förutom Japan, i en analys på bolagets hemsida.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.