Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 23 May, 07:36

Cornucopia - 14 maj 19 kl. 12:00

Försvarsberedningen: Territoriella förband ska skydda transportvägar till Norge och Nato - och GotlandFem territoriella skyttebataljoner ska utbildas och sättas upp på två nya regementsorter i Mellansverige eller Norrland enligt försvarsberedningen. Specifikt angiven uppgift är att "skydda de västliga förbindelserna [...
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Norge, Nato, Gotland, Mellansverige, Norrland, Osloområdet, Trondheim, Sverige, Försvarsberedningen, Svealand, Jämtlands, Natolandet Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedningen, Territoriella, förbandska , skydda, transportvägartill , Norgeoch , Nato och Gotland
Cornucopia - 14 maj 19 kl. 10:38

Försvarsberedningen: Kraftiga reduceringar av svenskt yrkesförsvar och stående förband

Försvarsberedningens rapport förordar ett värnpliktsbaserat volymförsvar, och vad som ser ut som kraftig reducering av svenska yrkesförband. Det blir alltså en återgång till forna tiders oprövade amatörbaserade värnpliktsförsvar, men med ett fåtal mindre förband med yrkespersonal. Prioritet blir inte yrkesskicklighet utan att få bra siffror på pappret och snygga spelkort.

BT - 02 mar 14 kl. 11:13

Ukraina kallar in alla reservförband

Ukraina kallar in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. USA:s president Barack Obama anklagar Ryssland för brott mot internationell rätt. Ukrainas nya regering varnar för krig.

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 14 kl. 06:00

Försvarsberedningen vill utveckla hemvärnet

Dagens utbildningstid räcker inte till för att överbringa tillräcklig kunskap och färdighet för att en rekryt fullt ut ska kunna bemanna en befattning i dagens moderna hemvärnsförband, skriver Bengt Fransson..

Cornucopia - 24 apr 15 kl. 10:38

Mycket Midsommargryning i försvarspropositionen

Regeringens försvarsproposition låter bitvis som en uppradning av ett antal av de åtgärder som Sverige och svenska försvaret vidtagit i min roman Midsommargryning, speciellt när man tänker på att romanen utspelar sig år 2023. Bland annat gäller detta luftvärn, flygbaser, stridsvagnar, mekaniserade granatkastare, kryssningsrobotar till JAS 39E och även offensiv cyberkrigförmåga.

Ett urval av hur verkligheten upprepar dikten följer nedan.

BT - 02 mar 14 kl. 14:15

"Vi står på randen till katastrof"

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk vädjar till det internationella samfundet att hjälpa Ukraina som är i katastrofläge. Landet har kallat in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. - Om president Putin vill vara presidenten som startade krig mellan två intilliggande, vänskapligt sinnade länder, mellan Ukraina och Ryssland, så har han strax målet inom räckhåll.

BT - 13 jan 14 kl. 17:36

S-angrepp mot försvarspolitiken

S-ledaren Stefan Löfven går till hårt angrepp mot regeringens försvars- och säkerhetspolitik. Men det skulle inte bli en helomvändning med en S-ledd regering. Stefan Löfven höll sitt tyngsta tal hittills om säkerhets- och försvarspolitik på Folk och försvars konferens i Sälen.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 11:30

Gästinlägg: Socialdemokraternas försvarspolitiska inriktning mot 2025?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Sebastian Merlöv (S).

Debatten kring den framtida försvars- och säkerhetspolitiken börjar just nu komma upp i varv och man kan ta del av hur olika experter och politiska partier föreslår i vilken väg man ska gå.
Pansarpatina.

Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Oavsett regering är försvaret en vinnare

Det svenska försvaret får mer pengar – oavsett vem som vinner valet.Efter Rysslands aggression mot Ukraina vill alla partier lätta på plånboken – utom Miljöpartiet.I går talade både statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och V-ledaren Jonas Sjöstedt om att stärka militären.

Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Olle Lönnaeus: Oavsett regering är försvaret en vinnare

Det svenska försvaret får mer pengar – oavsett vem som vinner valet. Efter Rysslands aggression mot Ukraina vill alla partier lätta på plånboken – utom Miljöpartiet. I går talade både statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och V-ledaren Jonas Sjöstedt om att stärka militären.

Sydsvenskan - 16 mar 14 kl. 00:45

En kall fläkt från 68

Krisen i Ukraina och på ryskockuperade Krim fortsätter. Idag genomförs en folkomröstning om halvöns nationella tillhörighet. Utgången är given, eftersom rysktalande utgör en majoritet.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Sommarvatten till växthuset och odlingarna

Har fått sommarvatten inkopplat till växthuset och mitt i odlingarna. Bevattning av grödorna kommer nu bli rejält mycket enklare och effektivare, och tidsvinsten kommer vara avsevärd.Kran för sommarvattnet på växthusets norrgavel.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Två stora byggkonkurser i Stockholm

Två byggbolag i Stockholm har gått i konkurs denna vecka. Utifrån antalet anställda 2017 berörs 146 plus 91 personer. Konkursen i Q-Gruppen drabbar även den så kallade bostadsutvecklaren Tobin, då bolaget byggde två av Tobins projekt som nu riskerar försenas och få fördyrningar.

Cornucopia - 20 timmar sedan

EU antar regler mot självkörande bilar - få effekter på Tesla

EU har antagit de nya internationella reglerna mot självkörande bilar - UN/ECE R79, som är en ordentlig spik i kistan för alla som tror att förarlösa bilar ska finnas inom en överskådlig framtid. Konsekvenserna på Teslas autopilot är dock minimala efter tvp timmars testkörning med den nya begränsade programvaran - autopiloten har rent av blivit bättre på svenska småvägar och landsvägar. Däremot visar det på omöjligheten i förarlösa satsningar som Googles Waymo.

Cornucopia - 23 timmar sedan

SBAB tar inte längre emot flytt av bolån

Detta inlägg innehåller reklam längst ner.

Statliga bolåneinstitutet SBAB tar inte längre emot flytt av bolån från andra banker. Man har helt enkelt för många ansökningar om bolån, och har därför dragit i handbromsen för de som inte ska ha ett nytt lån, utan redan har lån via en annan bank.

Cornucopia - I förrgår: 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars.

Cornucopia - I förrgår: 07:22

Kronan faller vidare

Trots börsnedgångar i USA och oro över eskalerande handelskrig fortsatte svenska kronan att försvagas mot den amerikanska dollarn.15-minuterschart USDSEK.Det verkar inte finnas någon hejd alls på nedgången för svenska kronan, som fortsatte att försvagas igår och nu under natten och morgonen.

Cornucopia - Igår: 11:43

Stockholms stad i skuldfest - vill höja skuldtaket

Stockholms stad befinner sig i en skuldfest. Kommunen uppges av SvD vara nära att slå i sitt skuldtak på 60 GSEK och vill nu höja det till 75 GSEK, samt sälja av fastigheter. Detta trots att vi haft högkonjunktur och bostadsfest, där kommunen kunnat dryga ut kassan genom att sälja mark och byggrätter till bostadsexploatering.

Cornucopia - Igår: 13:37

Lägenhetspriser i Stockholm ner 19% i euro

Den som hade tänkt att sälja av sin lägenhet i Stockholm och flytta utomlands finner att Valueguards lägenhetsprisindex för Stockholm har fallit 19% sedan toppen mätt i euro, mot 9% i SEK. Mätt i köpkraft utomlands har stockholmarna tagit en ordentlig smäll.Stockholms lägenhetsprisindex i euro 200601-201904.

Cornucopia - Igår: 15:16

SSM-BRF vann över bostadsköpare - hade inte angett inflyttningsdatum - köp ej ofärdig nyuproduktion

Den SSM-kontrollerade bostadsrättsföreningen West Side Solna vann mot två av föreningens lägenhetsköpare, som fyra år efter ursprungligt kontrakt från 2015 fortfarande inte fått flytta in i någon lägenhet. Starkt bidragande är att SSM inte angivit något inflyttningsdatum, eller snarare skrivit att datumet också kan vara senare. Köparna ska nu betala 548 625 i rättegångskostnader, och har fortfarande inte fått någon lägenhet.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Replik från Göteborg Energi om ohållbar fjärrvärme

Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn replikerade i en kommentar på tidigare blogginlägg i bolaget. I sedvanlig ordning publiceras hela repliken i ett blogginlägg för bättre spridning.
Fossilgasdrivna kraftvärmeverket Rosenlundsverket till vänster, rökpelaren vid horisonten är från Rya Fossilgaskraftvärmeverk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.