Realtid > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:10

Realtid - 14 maj 19 kl. 11:55

Kronkurs skapar osäkert investeringsklimatRiksbankens ambition att stabilisera inflationen och inflationsförväntningarna vid 2 procent har fått till konsekvens att kronans värde har fyllts med allt större osäkerhet. Och osäkerhet är inget som driver investeringar, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids, Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronkurs, skapar, osäkert, investeringsklimat
SvD - 09 okt 15 kl. 17:35

Statsvetare: "KD skapar osäkert politisk läge"

Kristdemokraterna beslutade på rikstinget i Västerås att partiet ska överge decemberöverenskommelsen. Ett besked som kan stå partiet och Alliansen dyrt längre fram, enligt statsvetarprofessorn Jonas Hinnfors. – Detta var oväntat med anledning av det osäkra läge som nu uppstår, säger han till SvD..

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 09:17

Hästnäringen skapar många arbetstillfällen

?Folkpartiet i Kronobergs län vill lyfta hästnäringens­ betydelse för en levande svensk landsbygd.
Med drygt 360?

BT - 18 dec 14 kl. 14:07

"Skapar fler problem än det löser"

Falco Güldenpfennig, gruppledare för Kristdemokraterna i Borås, är tveksam till formuleringarna i partiledaren Göran Hägglunds uppmärksammade debattartikel. – Jag känner igen de här frågeställningarna från samhället, men inom politiken hos oss känns det nytt, säger Güldenpfennig.
Göran Hägglund, partiledare för Kristdemokraterna, har i en uppmärksammad debattartikel i Dagens Nyheter, presenterat ett antal olika förslag för att förändra flyktingmottagandet i landet.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 09:08

Så skapar du säkrare lösenord till alla dina konton

Trots att 74 procent uppger att de vet hur man skapar starka lösenord pekar en ny undersökning på att vi inte lever efter det. Lösenorden innehåller för få tecken och dessutom återanvänder många samma lösenord för flera olika tjänster. Det visar en ny rapport från Internetstiftelsen i Sverige, IIS.

BT - 11 okt 12 kl. 17:33

Skott skapar oro på Kristineberg

Kvinnan och hennes barn låg och sov då en kula plötsligt gick rakt genom köksfönstret. Nu känner hon sig otrygg och vill inte längre bo kvar i lägenheten på Kristineberg. För några veckor sedan råkade en annan kvinna i samma område ut för en liknande händelse.

BT - 11 okt 12 kl. 17:33

Skottlossningar skapar oro på Kristineberg: "Jag vill inte bo kvar"

Kvinnan och hennes barn låg och sov då en kula plötsligt gick rakt genom köksfönstret. Nu känner hon sig otrygg och vill inte längre bo kvar i lägenheten på Kristineberg. För några veckor sedan råkade en annan kvinna i samma område ut för en liknande händelse.

YLE - 28 maj 13 kl. 16:05

"Skakig ekonomi syns säkert i Svenska Teaterns repertoar"

Dramaturg Marina Meinander tror att Svenska Teaterns ekonomiskt trängda läge kommer att synas på något sätt i den kommande repertoaren. Teaterns förlust förra året på 1,4 miljoner euro betyder enligt teaterstyrelsen och teaterchef Johan Storgård att verksamheten fortsätter normalt men med vissa åtstramningar, bland annat färre frilanspersonal. Meinander, som just nu är tjänstledig från Svenska Teatern men som jobbat på teatern länge, tror att sparkraven sätter stopp på spiralen av allt större produktioner.

Entreprenör24 - 22 jan 14 kl. 11:10

Så skapar du ett säkert lösenord

Det sämsta datalösenordet är korat, men hur gör du för att att skydda dina datahemligheter. Se till att skilja dig från mängden och hitta på ett bättre lösenord än det vanligaste.  Tidigare har lösenordet ”password” varit det vanligast förekommande dåliga lösenordet på internet.

Uppsalanyheter.se - 07 jun 14 kl. 18:08

Gusk vann säkert trots en man mindre

Herrtvåan: Gusk hade inga problem med att besegra Karlberg i dagens möte på Gamlis IP, trots en man utvisad och med reservmålvakten inbytt som utespelare i andra.Gusk hade inga problem med att besegra Karlberg i dagens möte på Gamlis IP, trots en man utvisad och med reservmålvakten inbytt som utespelare i andra.   Gusk tog ledningen med 1-0 i den sjunde minuten genom Mikael Mellberg och var det klart bättre laget på Gamlis IP, men i den 39:e minuten tvingas man släppa in kvitteringen 1-1 på straff sedan Jesper Nyholm "räddat" ett givet mål med handen på mållinjen.

Kristianstadsbladet - 14 sep 14 kl. 20:40

Osäkert läge pressar kronan


Den svenska kronan försvagades redan i fredags inför valet. - Utlänningarna sålde kronor i fredags. Man ville inte sitta med den sortens risk i portföljerna, säger Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

HD fastställer fängelsedom för tidigare advokat

Högsta domstolen väljer att inte meddela prövningstillstånd i bedrägerimålet där bland annat advokaten Thomas Lindwall dömts till fyra år och fyra månaders fängelse..

Realtid - 1 timme sedan

Lagförslaget om betalningstider riskerar leda till problem

Landets småföretagare tvingas idag att agera bank åt storbolagen på grund av orimligt långa betalningstider. Det drabbar inte bara företagarna utan berör också tusentals arbetstillfällen, skriver idag Prioritet Finans vd Nils Wiberg på Realtids debattsida..

Realtid - Igår: 06:00

Så blev en skoltrött DJ fastighetsbolags-vd

På 90-talet var Pål Ahlsén en skoltrött DJ som hoppade av skolan.I dag är han vd för Sveriges största noterade fastighetsbolag. Realtid har tagit reda på hur det gick till..

Realtid - Igår: 07:22

Realtids satsning fungerar

Realtids satsning på ambitiös journalistik fungerar, Sovjetnostalgi och Lundbergs tjänstemannastyre. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:15

#svagakronan drar fortfarande

Få har väl missat Realtids temavecka #svagakronan. Den avslutades i måndags och ett flertal av artiklarna från serien ingår i listan över de tio mest lästa artiklarna på Realtid den gågna veckan. Det gör också två artiklar om missnöjet inom Handelsbanken..

Realtid - I förrgår: 16:55

“Gamla strukturer och omedvetna fördomar måste vädras ut”

Justitiapriset 2019 har tilldelats advokatbyrån Cederquist. “Från ett företagsekonomiskt perspektiv är det en no brainer att sätta jämställdhet högt på ledningens agenda”, säger Tone Myhre-Jensen, Managing Partner på Cederquist..

Realtid - I förrgår: 16:11

Tobias Lennér begär utträde ur Prime Livings styrelse

Tobias Lennér har begärt utträde ur Prime Livings styrelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen. .

Realtid - I förrgår: 15:45

Arctic Securities sålde SBB-aktier för 200 miljoner

Arctic Securities har under fredagen mäklat en post på 15 miljoner aktier i fastighetsbolaget SBB..

Realtid - I förrgår: 15:00

Domen som dödade storyn om bostadsmarknaden

Bostadsutvecklaren SSM:s framgång i tingsrätten mot ett antal köpare som ville komma ur sina förhandsupplåtelser var en rejäl pyrrhusseger. Förhandsköpen är att betrakta döda, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Realtid - I förrgår: 14:53

Spiltan-fond åker ut från fondtorget

Pensionsmyndigheten slänger ut Spiltans Globalfond Investmentbolag. Anledningen är att den saknar tre års historik. Många fler fondförvaltares fonder riskerar samma öde – men Pensionsmyndighetens kvarnar mal långsamt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.