Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 20 May, 08:26

Affärsvärlden - 14 maj 19 kl. 11:32

Ingves: Svensk bostadsmarknad fungerar inte alls braDen svenska bostadspolitiken "fungerar inte alls bra". Den gynnar vissa grupper, som är inne på marknaden, medan många andra lämnas utanför. Makrotillsynen kan inte lösa dessa grundläggande problem. Det sade riksbankschef Stefan Ingves vid ett anförande vid DI Bank på tisdagen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Stefan Ingves, DI Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IngvesSvensk , bostadsmarknad, fungerarinte , alls, bra
NSD - 15 jun 17 kl. 19:34

Ingves: Bostadmarknaden fungerar inte

Det blev Luleå tack vare midnattsljuset för Baselkommitténs möte, ett som kan bli riksbankschefen Stefan Ingves sista..

SVT - 03 sep 15 kl. 17:46

Ingves: Många hushåll riskerar fara illa

Riksbankschefen Stefan Ingves använde ett mycket skarpt tonläge mot politikerna gällande svenskarnas ökande bolån i dag, när beskedet gavs att den rekordlåga minusräntan ligger kvar. – Vår bostadsmarknad fungerar illa , det är ett hot mot svensk ekonomi på sikt, sa Stefan Ingves till SVT. Ju mer man lånar ju större risk har man i hela systemet och det är inte bra..

YLE - 11 jul 17 kl. 06:29

Stefan Ingves: Kristinestad är mitt Mumindalen

Riksbankschefen Stefan Ingves är närpesbon som bland annat räddat Indonesiens ekonomi och skrivit på alla pengar i hela Sverige. I sitt sommarprat berättar han om alla de långa resorna som lett honom till den posten, med start från utbytesåren i Michigan,USA, där Ingves gick High School. - Tänk om någon hade sagt, nej, du får inte söka dig fram här i världen.

YLE - 11 jul 17 kl. 06:29

Stefan Ingves: Kristinestad är min egen mumindal

Riksbankschefen Stefan Ingves är Närpesbon som bland annat räddat Indonesiens ekonomi och skrivit på alla pengar i hela Sverige. I sitt sommarprat berättar han om alla de långa resorna som lett honom till den posten, med start från utbytesåren i Michigan,USA, där Ingves gick high school. - Tänk om någon hade sagt, nej, du får inte söka dig fram här i världen.

Ekonomistas - 03 jan 14 kl. 11:30

Problem på bostadsmarknaden ingen ursäkt för Ingves att missa inflationsmålet

I en stort upplagd intervju i DN den 3 januari oroar sig riksbankschefen Stefan Ingves som vanligt för hushållens skulder och föreslår en bred kommission för att reformera bostadsmarknaden. För Riksbankens del menar Stefan Ingves att en bättre fungerande bostadsmarknad skulle ta bort ett bekymmer som i dag lägger börda på penningpolitiken. Då ökar utrymmet att ännu tydligare inrikta räntebesluten på att ”i någorlunda närtid” nå inflationsmålet, menar han.

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 07:26

Ingves: Sverige mer sårbart nu än under finanskrisen

”Det vill till att vi balanserar detta och att man på den politiska sidan förr eller senare är villig att vidta de åtgärder som behövs, så att skulderna inte ökar så mycket och så att vi får en fungerande bostadsmarknad”, säger Stefan Ingves. Han säger också att en arbetsmarknad där matchningen är ett stort problem. Och skolan, ”som måste hålla en utbildningsnivå som är sådan att vi kan stå oss i konkurrensen”.

YA - 8 timmar sedan

Här är alla artister på sommarens allsångskvällar

I sommar beger sig allsången i Skurup ut på turné vid två tillfällen. Dessutom gästas kvällarna av både en musikalartist och en tv-känd utomjording..

Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

DN - 27 jun 17 kl. 06:00

Stefan Ingves: ”Vi måste ta kostnaden nu för att undvika en bolånekrasch”

• Riksbankschef Stefan Ingves skärper tonen mot hur politikerna sköter svenskarnas allt större bolåneskulder. Svensk bostadsmarknad tillhör det som oroar honom mest i hela världen. ”I Sverige blir det bypolitik av det hela”, säger han.

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 11:47

Ingves utspel om räntor får hård kritik

Riksbankschefen Stefan Ingves utspel om att svenska folket med hjälp av lagstiftning borde tvingas att binda sina bolåneräntor kritiseras nu hårt, skriver DI. Michael Skytt, bolånechef på Nordea säger i en kommentar att en sådan lagstiftning inte är nödvändig och Tor Borg, analyschef hos fastighetskonsultbolaget JLL, säger att han inte tror att förslaget är genomtänkt. Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar säger så här: ”De här utspelen från Stefan Ingves tydliggör vilket behov vi har av en större överenskommelse om bostadsmarknaden.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Anna Bennet miljonköper i Arjo

Anna Bennet, dotter till storägaren Carl Bennet, köpte i fredags 52.000 aktier i medicinteknikföretaget Arjo..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Japans tillväxt över förväntan

Japans bruttonationalprodukt steg 0,5 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal, motsvarande en uppgång med 2,1 procent i beräknad årstakt, enligt preliminär statistik..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

DI: Pyrande missnöje på Handelsbanken efter Oktogonen-beslut

Handelsbankens styrelsebeslut att stoppa utbetalning för 2018 till vinstandelsstiftelsen Oktogonen har lett till ett utbrett missnöje och interna protester. Det uppmärksammar Dagens Industri efter "samstämmiga uppgifter" till tidningen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tesla föll på Wall Street

De ledande börserna i New York pendlade mellan plus och minus under fredagen och stängde till slut ned, efter rapporter att handelssamtalen mellan USA och Kina har avstannat..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

DI: Nedsida på över 20 procent i investmentbolaget - sälj

Det är dags att sälja aktien i investmentbolaget Bure. Det är slutsatsen i Dagens Industris analys under vinjetten Veckans Aktie..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Skingsley: Klarar inflationsmålet även om kronan stärks

Det stämmer inte att inflationsmålet får omvandlingstrycket för industrin att försvinna. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley i SVT:s Agenda på söndagen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Så påverkas fondmarknaden av USA:s politiska debatt och ett positivt börskvartal

Efter ett bra börskvartal med goda vinster och bra omsättning uppfattas hälso- och sjukvårdsfonderna som mer defensiva bland riskhungriga investerare. Se och lyssna på Henrik Mitelman intervju med Henrik Rhenman i Rhenman & Partners senaste förvaltarintervju..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Resan mot ett fossilfritt Sverige: Betongytimpregnering

Betong finns överallt i vår infrastruktur och våra byggnader och står för väldigt stora värden och viktiga funktioner. För att ta tillvara på betongen på ett hållbart och bra sätt har livslängden en nyckelroll..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:10

Kina-kommentarer väntas tynga USA-börserna

Terminerna för de ledande amerikanska börserna pekade nedåt inför fredagens öppning efter att kommentarer från Kina grumlat förhoppningarna om fortsatta handelssamtal..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:02

Pundet faller efter avbrutna brexitsamtal

Det brittiska pundet har fallit till den lägsta nivån på fem månader efter det att sex veckors fruktlösa brexitsamtal avbrutits mellan premiärminister Theresa Mays konservativa parti och det oppositionella Labour-partiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.