DI > Ekonomi

Monday, 20 May, 08:56

DI - 14 maj 19 kl. 11:21

Ingves om kronförstärkningen: ”Det är också helt okej”Med aprilinflationen i linje med förväntningarna ser bankanalytikerna få skäl att byta fot i prognoserna om nästa räntehöjning. Riksbankschefen Stefan Ingves välkomnar inflationsbeskedet – och tisdagens kronförstärkning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stefan Ingves

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingvesom , kronförstärkningenDet är också , helt, okej
DI - 14 mar 17 kl. 17:19

Riksbanken: Kronförstärkningen är bekymmersamt

De tendenser till kronförstärkning som syntes omedelbart efter förmiddagens svenska inflationsutfall för februari är lite bekymmersamt i ett läge när Riksbanken inte riktigt får fart på den underliggande inflationen..

PrivataAffärer - 12 jan 18 kl. 11:00

Valutaexperten: Kronförstärkningen tar paus

Sedan mitten av december har kronan stärkts mot både euron och dollarn. Men räkna inte med fortsatt kronförstärkning just nu, råder Carl Hammer, chefsstrateg, valuta på SEB....

Affärsvärlden - 11 feb 16 kl. 17:03

Kronförstärkningen kom av sig något

Torsdagen präglades av kraftig riskaversion på de finansiella marknaderna, där euron och den japanska yenen förstärktes mot dollarn och pundet. Den svenska kronan tappade markant efter att Riksbanken meddelat en större reporäntesänkning än väntat men effekten avtog successivt. Kronan avslutade dagen på starkare nivåer än såväl euron som dollarn, i jämförelse med onsdagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 18 sep 12 kl. 10:36

RB: Kronförstärkning gick snabbare än väntat

Att förstärkningen av kronans växelkurs hade gått snabbare än vad Riksbanken tidigare räknat med beror sannolikt på en kombination av positiva ekonomiska överraskningar i Sverige parallellt med negativa överraskningar i omvärlden, särskilt euroområdet. Det sade vice Riksbankschefen Per Jansson vid det penningpolitiska mötet den 5 september, enligt protokollet som publicerades på tisdagen..

DI - 06 mar 15 kl. 14:11

Jansson: "Kronförstärkning en besvikelse"

Förstärkningen av kronans växelkurs är en stor besvikelse, en starkare krona ökar behovet för Riksbanken att agera..

Affärsvärlden - 10 jun 15 kl. 11:45

Kronförstärkningen mattas av

De svenska obligationsräntorna har under onsdagsförmiddagen stigit markant, i linje med utvecklingen för räntemarknaden i omvärlden. Den tyska tioåriga obligationsräntan noteras nu över 1,00 procent, för första gången i år..

DI - 11 apr 19 kl. 11:42

Kronförstärkningen försvann efter utebliven inflationsbesvikelse

Det blev ingen inflationsbesvikelse i mars. Siffran bjöd dock inte heller på några tydliga nyheter som förändrar bilden för Riksbanken enligt analytiker. ”Att vara tvärsäker i det här läget tycker jag skulle vara oseriöst”, säger Swedbanks chefsekonom Anna Breman..

Realtid - 30 dec 15 kl. 14:31

Nordea: oväntat utspel av Ingves

Nordeas chefsanalytiker Martin Enlund är förvånad över att riksbankschefen kände sig tvungen att kommentera kronförstärkningen..

Cornucopia - 28 feb 18 kl. 16:01

Riksbanken och Ingves vill ha lagskydd för kontanter

Riksbankschefen Stefan Ingves skriver på DN Debatt att möjligheten att använda kontanter bör skyddas via lagstiftning, inte bara för att de allt mer dominerande elektroniska betalningslösningarna med kort och Swish är privata, utan också av beredskapsskäl då kontanter inte är lika sårbara vid samhällsstörningar.
Kontanter. Arkivbild.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 06:00

Norsk räntehöjning fick svenska kronan att rusa

Enligt Bloomberg News anser Cecilia Skingsley att det fortfarande är för tidigt att höja räntan, men att om den ekonomiska utvecklingen fortgår som förväntat kan Riksbanken ”komma ur perioden med negativ ränta nästa år”. Det uttalandet fick kronan att rusa mot både dollarn och euron mitt på torsdagen.  Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen kostade 1 euro 10,32 kr.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Scandi Standard återköper 150.000 egna aktier

Kycklingbolaget Scandi Standards styrelse har beslutat att bolaget ska kunna förvärva högst 150.000 egna aktier på börsen. .

DI - 10 minuter sedan

Hoylu får order från Procter & Gamble

Hoylu, ett bolag inom digitala samarbetslösningar, har fått en ny order från Procter & Gamble i USA. Ordern kommer levereras under andra kvartalet och har ett värde på 0,5 miljoner dollar bestående av produkter och mjukvaruintäkter. .

DI - 10 minuter sedan

Svag minusöppning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en stillsam start på börsveckan. USA-börserna tappade mark under den avslutande timmens handel på fredagskvällen efter att börshandeln i Stockholm stängt för helgen. Börserna i Asien utvecklades åt skilda håll där börserna i Kina backade medan Tokyobörsen handlades något högre..

DI - 15 minuter sedan

Asarina Pharma ökar förlusten i första kvartalet

Det kvinnohälsoinriktade bioteknikbolaget Asarina Pharma, som avser behandla extrem PMS, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2019 på -9,4 miljoner kronor (-5,1). .

DI - 15 minuter sedan

Nordea höjer Nokia till köp – här är dagens rekar

Nordea skruvar upp rekommendationen för finländska Nokia till köp och höjer riktkursen för teknikhandelskoncernen Addtech..

DI - 15 minuter sedan

Eniro säljer söktjänst för 120 miljoner

Eniro har tecknat avtal om att sälja Proff, en söktjänst för företagsinformation, till finska Asiakastieto Group. Köpeskillingen uppgår till 120 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. I måndagens program gästas Di:s Anna Ekelund av Georg Norberg, förvaltare på Case, samt Martin Nilsson, förvaltare på Catella..

DI - 30 minuter sedan

Storägare har köpt aktier för 1,7 miljoner i Hanza

Gerald Engström har i fredags köpt 100.000 aktier i kontraktstillverkaren Hanza Holding där han är största ägare och vice ordförande. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 30 minuter sedan

Positivt resultat för Ranplan – omsättningsmål inom räckhåll

Ranplan, som handlas på First North sedan juni 2018 och som levererar planeringsverktyg för trådlösa inomhusnätverk, hade under första kvartalet 2019 intäkter på 12,8 miljoner kronor (6,7) och en bruttomarginal på 99,3 procent (100,0)..

DI - 30 minuter sedan

Di och Norrsken skapar svenskt Davos för Impact-företag

Sverige står i centrum för en ny rörelse inom socialt hållbart företagande. Nu gör stiftelsen Norrsken och Di gemensam sak och lanserar ett samarbete kring konferensen Impact Week i september i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.