Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 25 May, 00:54

Cornucopia - 14 maj 19 kl. 10:38

Försvarsberedningen: Kraftiga reduceringar av svenskt yrkesförsvar och stående förbandFörsvarsberedningens rapport förordar ett värnpliktsbaserat volymförsvar, och vad som ser ut som kraftig reducering av svenska yrkesförband. Det blir alltså en återgång till forna tiders oprövade amatörbaserade värnpliktsförsvar, men med ett fåtal mindre förband med yrkespersonal.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Kreml

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedningen, Kraftiga, reduceringarav , svenskt, yrkesförsvaroch , stående, förband
Cornucopia - 10 maj 19 kl. 11:36

Försvarsberedningen spricker - S vill ej finansiera försvaret

Veckan innan Försvarsberedningen skulle redovisa sitt resultat och tänkt svenskt försvar det kommande decenniet, så spricker nu beredningen efter att M, KD, C och L hoppar av. Anledningen är att S vill ha ett pappersförsvar som ser fint ut på pappret, men inte finansiera det hela i verkligheten.
Vill inte finansiera ett upprustat svenskt förvar, men gärna ha värnpliktiga på pappret.

Cornucopia - 21 dec 17 kl. 14:01

Lång tid innan svenskt totalförsvar återupprättats - nästan 20 år efter Georgienkriget

Gårdagens presentation från försvarsberedningen kring återupprättat totalförsvar är fagra ord, men stannar just vid ord. Åtgärderna ska först påbörjas år 2021, givet finansiering, och inte vara fullt genomförda förrän 2025. Då har det gått 17 år sedan "det kaukasiska lackumstestet" gav utslag när Ryssland anföll Georgien under olympiska spelen 2008.

Cornucopia - 14 maj 19 kl. 12:00

Försvarsberedningen: Territoriella förband ska skydda transportvägar till Norge och Nato - och Gotland

Fem territoriella skyttebataljoner ska utbildas och sättas upp på två nya regementsorter i Mellansverige eller Norrland enligt försvarsberedningen. Specifikt angiven uppgift är att "skydda de västliga förbindelserna [...] till Osloområdet samt [...

Alliansfritt Sverige - 15 maj 14 kl. 09:51

Försvarsberedningen: Det här har hänt

Försvarsberedningen består av riksdagsledamöter och har till uppgift fastställa försvarets behov. Traditionellt har man alltid försökt nå så bred enighet som möjligt så att försvaret inte drabbas av plötsliga förändringar vid regeringsskifte. Den här gången är det lite annorlunda.

Cornucopia - 22 dec 18 kl. 13:38

Försvarsberedningen överens: Fyra brigader i armén

Enligt mediauppgifter ska en majoritet av försvarsberedningen nu vara överens om att armén ska expanderas till fyra brigader i nästa försvarsbeslut. Huruvida man också är beredda att anslå de medel som krävs för att inte bara göra detta på pappret framgår inte. Fyra brigader plus stridsgruppen på Gotland bör vara tillräckligt för att möta dimensionerande hot på marken, givet beslutsförmåga från rikets ledning.

Cornucopia - 20 dec 17 kl. 09:52

Försvarsberedningen: Totalförsvar ska återupptas - kostar 4 miljarder om året

Försvarsberedningens ordförande Björn von Sydow har nu presenterat försvarsberedningens delbetänkande Motståndskraft. Svenskt totalförsvar ska återupptas och kommer kosta 4.2 miljarder kronor varje år framåt slutet av försvarsperioden 2021 - 2025.

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 10:10

Försvarsberedningen: 27% risk att Sverige utsätts för väpnat militärt angrepp

Bloggläsarnas dom har fallit. Utifrån försvarsberedningens formulering "väpnat angrepp kan inte uteslutas" är det nu fastställt att detta innebär en risk om 27% att Sverige angrips militärt, dvs av Ryssland som är den enda militära fiende vi har i vårt närområde.
Läsarnas bedömda sannolikhet för olika uttryck.

Cornucopia - 16 aug 17 kl. 10:43

Försvarsbeslutet 2015 nu fullt finansierat - 8.6 miljarder till svenskt försvar

Försvarsgruppens fyra partier är nu med en bred 70%-ig riksdagsmajoritet överens om svenskt försvars finansiering till och med 2020. 8.6 miljarder tillförs, varav 2.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 12:26

Försvarsberedningen ett fiasko: ”Oansvarigt”

Socialdemokraterna krävde reservationer kring prislappen på att förstärka det svenska försvaret. Nu lämnar alla de fyra borgerliga partierna försvarsberedningen. Det rapporteras brett i svensk media.

Sydsvenskan - 23 apr 14 kl. 05:30

Alliansens försvar: svenskt stål

Sveriges försvar ska stärkas med svenska Jas-plan och Kockumsritade ubåtar – som kan gå på export. Så vill regeringen trygga rikets säkerhet.Alliansens utspel har påskyndats av två faktorer: Rysslands aggression mot Ukraina och det svenska valet i september.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: 65% av läsarna bryr sig inte vad andra män tycker om dem, i synnerhet inte Horace

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor eller grafer, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.

Dags för lite härligt fredagsmys.

Cornucopia - 11 timmar sedan

EU-valet: M, SD stora vinnarna i opinionen - SD, KD, C och V vinnare i mandat

På söndag är det tydligen val till EU-parlamentet och efter veckans partidebatt framstår M, SD och V som de stora vinnarna enligt SVT/SR/Novus opinionsundersökning. Sett till mandat är vinnaren främst SD och småpartierna KD, C, och V. Stora förlorarna är MP, L och FI.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Första elbilen för runt 200 000:-

Den första elbilen för runt 200 000:- SEK från Volkswagen-gruppen har nu presenterats. Handlade det om en V70-stor kombi, med dragkrok och 100 mils räckvidd?
Bil.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Årets sämsta börsdag

Tydligen var torsdagen årets sämsta börsdag, åtminstone för storbolagsindexet OMSX30. Börsen stängde på -2.16%.

Cornucopia - Igår: 17:39

Oscar Properties betalning för Gasklockan skjuts fram till sista oktober

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har fått skjutit fram betalningen för marken till projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. 591 MSEK ska nu betalas till Stockholms stad först 31:a oktober istället för som tidigare 3:e juni.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - Igår: 15:38

Ja, tack, hellre nya fängelset här än i Svedala

I Svedala har en folkkär kändis och SD gjort gemensam sak av att protestera mot uppförandet av ett av de nödvändiga nya fängelserna i Sverige. Jag tycker vi låter Svedalaborna slippa en trygg och säker stor statlig arbetsgivare, som höjer säkerheten på orten, och istället förlägger fängelset till min egen hemby.
Smälterydanstalten.

Cornucopia - Igår: 14:49

Rättelse: BTH Bygg AB har beviljats företagsrekonstruktion

I gårdagens inlägg stod det felaktiga uppgifter om BTH Bygg AB. Korrigering infördes redan igår, men på begäran av bolagets jurist införs här en rättelse.

BTH Bygg AB har ansökt och beviljats företagsrekonstruktion under ledning av Ackordcentralens VD och inget annat..

Cornucopia - Igår: 11:06

Bankomatuttag kan komma avgiftsbeläggas

Bankernas kamp mot kontanterna fortsätter. Bankomats VD säger nu till SvD att om inte staten tar över kommer det införas avgifter på kontantuttag i bankomaterna. Och som bekant har bankerna allt mer slutat erbjuda kontantuttag över disk.

Cornucopia - Igår: 10:01

Horaceindex - hur mycket imponerar du på andra män?

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor, Gyldene Freden eller enkäter på Internet, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.
En ledamot i det finaste som finns i Sverige, Svenska Akademien, har i dagarna släppt en bok, som fått medial uppmärksamhet och inte helt insmickrande recensioner.

Cornucopia - Igår: 08:12

Busslinjer i Kalmar län dras in - bränslet för dyrt

Länstrafiken i Kalmar län drar in ett stort antal busslinjer på grund av de för höga bränslepriserna. Regeringens tanke att man ska åka kollektivt genom att inte längre ha råd att köra bil, verkar alltså slå rätt hårt mot just kollektivtrafiken. Men man kan väl ta tunnelbanan i Kalmar, det fungerar ju på Södermalm?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.