PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 11:35

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 10:53

Ingves: Det är väl bra
Läs också: Så hög var inflationen i april Vad gäller att kronan stärktes efter statistiken sade han: ”Det är också helt okej”. Kronan återhämtar sig något i förmiddagens handel efter att SCB rapporterat stigande KPIF-inflation i april. Svenska räntor noterar dock endast obetydliga rörelser. SCB rapporterade att KPIF-inflationen steg till 2,0 procent i april, från 1,8 procent i mars. Det var
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SCB, KPIF, Riksbankens, Infront Datas, Reuters, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IngvesDet är , väl, bra
Aftonbladet - 02 mar 18 kl. 19:31

Peter Ingves: ”Har två bra segerchanser”

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

Skånskan - 27 nov 18 kl. 21:54

Trippel till Peter Ingves

TRAV Finländaren Peter Ingves hade lekstuga på Jägersro. Han vann tre lopp och en kusk i form ska alltid passas noga.Den 58-årige catchdrivern, som håller till i Halmstad, har en rad intressanta uppsittningar i veckan.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 15:17

Krönika: Slåss Ingves mot väderkvarnar?

Nu var det dags för en lite mer ”hökaktig” hållning från Sveriges Riksbank trodde man. General Stefan Ingves tar uppenbarligen snacket om globalt valutakrig på fullt allvar och inte bara det – han tänker dessutom gå segrande ur detta. Vi vet ju alla hur det gått för svenskar som krigat mot stormakter förr.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:19

Ingves tog en dansk dubbel

TRAV Peter Ingves körde två hästar åt danske John Friis på Jägersrotravet i går – och vann med båda. En inom V4:an och en inom V5-spelet.Ingves inledde med Bella Höjgård i V4-2, en riktig rensare på streckspelet.

BT - 18 nov 14 kl. 14:35

Ingves: Liten effekt av nya krav

Finansinspektionens förslag på skärpta amorteringsregler kommer att ha mycket liten effekt, bedömer Riksbanken. Stefan Ingves efterlyste återigen fler åtgärder mot lånefesten när han besökte riksdagen.Vid utfrågningen i finansutskottet på tisdagen underströk både riksbankschefen Stefan Ingves och vice riksbankschefen Per Jansson att amorteringskraven som Finansinspektionen aviserat inte kommer att räcka för att dämpa hushållens skuldökning.

VA - 16 aug 11 kl. 14:49

Ingves föga överraskad

16 augusti Det sade Riksbankschef Stefan Ingves till journalister på tisdagen, efter ett möte i riksdagens finansutskott. Han tillade att man måste komma ihåg att andra mycket stora ekonomier samtidigt fortsätter att växa mycket kraftigt. "Man ska ju ändå hålla isär diskussioner om världstillväxten och vad som sker i ett enskilt land som Grekland, i en ekonomisk mening är Grekland en mycket liten del av världsekonomin", sade Stefan Ingves.

Ekonomistas - 24 mar 14 kl. 08:52

Ingves om låg inflation och ökad skuldbörda: ”Inflationstakten inte någon särskilt utmärkande fråga”

[English translation] Att låg inflation och deflation ökar skuldbördan är välkänt för många. Under rubriken ”The spectre of eurozone deflation” skriver exempelvis Martin Wolf nyligen i Financial Times: ”While falling prices would improve competitiveness, they would raise the real burden of private and public debt. This might well create another round of financial stresses.

BT - 11 nov 14 kl. 16:46

Ingves: Bra, men inte tillräckligt

Riksgäldens generaldirektör Hans Lindblad, som också sitter med i Finansiella stabilitetsrådet, välkomnar Finansinspektionens (FI) förslag om amorteringskrav på bolån. Men riksbankschefen vill ha mer. Rikbankschefen Stefan Ingves tycker att det är bra att Finansinspektionen lagt förslag om tuffare amorteringskrav.

Sydsvenskan - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Nordea: Danske ny favorit i ny nordisk banksektoranalys

”Vi anser att risken för ytterligare negativa nyheter nu bör vara begränsad. Vi upprepar vår köprekommendation och lyfter samtidigt fram Danske Bank som ny favorit i sektorn med en riktkurs på 160 danska kronor”, fortsätter Nordea som samtidigt medger att utvecklingen i Danske Bank under det gångna året har varit sämre än Nordeas förväntan. Nordea pekar på att penningtvättsproblemen har visat sig ”vara mycket större än vad vi kunde förutse”.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

En aktie att köpa

Kempens värdering innefattar marknaden för blodförgiftning (sepsis), men har inte tagit hänsyn till potential inom bland annat luftvägs- och urinvägsinfektioner. Q-Lineas diagnostiska test Astar är ett automatiserat system för att hitta den optimala antibiotikabehandlingen. Kempen spår en lansering av Astar i Europa i april 2020 följt av 2021 i USA.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SHB: Dröjer länge innan euron kostar under 10 kr

Christina Nyman är något konfunderad över kronans utveckling och säger i Handelsbankens marknadsbrev Makrosvepet, att ”det är mycket vi inte förstår om kronan”. Däremot ser hon ett skäl till kronans svaghet i Riksbankens agerande. – En viktig förklaring är Riksbankens låga styrränta.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Riksbanken: Risk för boprisfall

”Detta kan leda till att priserna faller ytterligare”, fortsätter centralbanken som samtidigt konstaterar att en viss återhämtning av bostadspriserna skett efter fallet under hösten 2017. Prisfallet för snart två år sedan har samtidigt ”påverkat bostadsbyggandet, som har dämpats 2018 och 2019”. ”Utbudet av nyproduktion väntas dock fortsätta att vara högt allt eftersom tidigare påbörjade bostäder färdigställs”, skriver Riksbanken vidare.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Läkemedelsjätte lägger bud på Nuevolution

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 610 miljoner kr och rekommenderas enhälligt av Nuevolutions styrelse. – Vi har genomfört en omfattande analys för att säkerställa att vi agerar i företagets och aktieägarnas bästa intresse. I ljuset av den höga premien och åtagandena från de tre största aktieägarna att acceptera erbjudandet är vår slutsats att erbjudandet är skäligt och vi står enhälligt bakom beslutet att rekommendera budet på 32,50 kr per aktie, säger Nuevolutions styrelseordförande Stig Løkke Pedersen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Storägare vill köpa ut Oriflame från börsen

Budet motsvarar en premie om 34,8 procent i förhållande till stängningskursen tisdagen den 21 maj och en premie om 31,9 procent i förhållande till den volymvägda snittkursen under de tio senaste handelsdagarna. Budet kommer inte att höjas, skriver familjen af Jochnick och betonar att bolaget efter ett sådant uttalande inte kan höja budet enligt de så kallade take over-reglerna som gäller på Stockholmsbörsen. ”Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

USA överväger svartlistning av fler kinesiska bolag

Det ska röra sig om bolag som Hikvision och Zhejiang Dahua Technology som ska hindras att använda amerikanska komponenter samt mjukvara. USA-presidenten Donald Trumps administration uppges vara oroad över bolagens roll i förtryckande av minoriteter samt att bolagen kameror med ansiktsigenkänning kan användas vid spionage. Bloombergs uppgifter är samstämmiga med vad New York Times rapporterat vilket fått aktierna för Hikvision och Dahua att tappa 4 till 5 procent under onsdagens Asienhandel.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Garanterna fick ta 20 procent av emissionen

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades på tisdagskvällen. Bolaget tillförs cirka 176 miljoner kronor före transaktionskostnader. Aktier motsvarande 76,9 procent av emissionen tecknades med stöd av teckningsrätter och cirka 2,9 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Pledpharma tog in 91 miljoner

Teckningskursen för aktierna i emissionen fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Priset landade på 18:70 kronor per aktie, vilket var samma som stängningskursen på tisdagen. Förhandsbeskedet var att bolaget skulle emittera upp till just 4.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

THQ Nordic klart över förväntan

THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 619 miljoner kronor för det femte kvartalet (januari-mars) i det förlängda brutna räkenskapsåret 2018/2019. Enligt Bloomberg News samanställning av tre analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 448 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.