DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 23:11

DI - 14 maj 19 kl. 09:46

Antalet sysselsatta ökade med 69.000 under första kvartalet jämfört med i fjolAntalet sysselsatta personer i åldern 15-74 år ökade med 69.000 personer mellan det första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. Det visar SCB:s arbetskraftsundersökning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet sysselsatta, ökademed , 69.000under första kvartalet jämfört , med i fjol
DI - 15 aug 17 kl. 08:57

Sms-specialist ökade omsättningen med 72 procent

SMS-specialisten Jojka ökade omsättningen med 72 procent till 1,01 miljoner kronor i juli, jämfört med 0,58 miljoner kronor samma månad i fjol. .

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 17 kl. 14:10

Större försäljning av liftkortförsäljningen i år jämfört med i fjol

De svenska skidanläggningarna har en bra säsong. Enligt branschorganisationen SLAO ökade försäljningen av skipass med 10 procent jämfört med i fjol..

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 14:10

Större försäljning av liftkort i år jämfört med i fjol

De svenska skidanläggningarna har en bra säsong. Enligt branschorganisationen SLAO ökade försäljningen av skipass med 10 procent jämfört med i fjol..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 06:00

Eslövs centrumhandel ökade sjätte mest i fjol

ESLÖV Enligt en rapport från Fastighetsägarna var handeln i Eslövs centrum riktigt på gång mellan 2016 och 2017, med den då sjätte bästa omsättningsökningen i Sverige.Restauranger och kaféer ingick också i undersökningen som heter Cityklimatet.
Eslöv hade under mätperioden en omsättningsökning på 4,1 procent medan riksgenomsnittet var 2,4 procent.

YLE - 29 mar 17 kl. 08:14

Finlayson ökade omsättningen med hälften - satsade på tyger med värderingar

Textilföretaget Finlayson gör ett gott resultat och har ökat sin omsättning med 53 procent sedan i fjol. Enligt företaget beror framgången på en helhetsförnyelse med satsning på tydliga företagsvärderingar. Finlayson som tillverkar textilier för hem hade år 2016 en omsättning på 35,1 miljoner euro.

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 09:30

Volvo levererade färre lastbilar i maj i år jämfört med i fjol

Volvokoncernen levererade 19 734 lastbilar under maj, vilket är en minskning med tre procent jämfört med samma månad i fjol, skriver Volvo i ett pressmeddelande. I Europa minskade leveranserna med 17 procent, främst på grund av finanskrisen som påverkar efterfrågan av lastbilar negativt. I Nordamerika ökade leveranserna med 31 procent.

DI - 07 maj 18 kl. 09:00

Redsense Medicals ökade intäkterna med 164 procent

First North-bolaget Redsense Medicals intäkter ökade med 164 procent under det första kvartalet 2018, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Jämfört med föregående kvartal blev ökningen 168 procent..

DI - 18 jul 18 kl. 08:19

Det rullar för SBAB ökar intäkter jämfört med i fjol

Statligt ägda bolånebolaget SBAB redovisar ökade intäkter och högre resultat i andra kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. Räntenettot uppgick till 850 miljoner kronor (777)..

DI - 09 jan 19 kl. 07:27

Prospekteringsbolaget TGS ökade intäkterna med 20 procent

Det norska prospekteringsbolaget TGS levererar tillväxt på drygt 20 procent för fjolårets sista kvartal. Trots det lever bolaget inte upp till analytikernas förväntningar men aktien har startat 2019 starkt..

YLE - 24 jan 17 kl. 10:01

OP höjer prognosen rejält - räknar med högkonjunktur

Den ekonomiska tillväxten i Finland gick allt snabbare i slutet av förra året, bedömer finanskoncernen OP. Banken räknar med att tillväxten i fjol uppgick till 1,7 procent. Ännu i november räknade man med en uppgång på 1,2 procent.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Högern i Europa tappar – men blir störst

Den samlade Europahögern tappar rejält, men lär ändå bli största enskilda partigrupp i EU-valet. Nu väntar ovissa förhandlingar om politik och toppjobb, med de starkt växande gröna som "kungamakare" i Bryssel..

DI - just nu

Ökad splittring i EU-parlamentet

De två största blocken i EU-parlamentet, konservativa EPP och socialdemokratiska S&D, har som väntat backat i EU-valen. Men deras röster har snarare gått mot mitten än till högerextrema partier..

DI - 5 minuter sedan

L precis över spärren – M näst största parti

Liberalerna klarar sig kvar i parlamentet och får 4,1 procent enligt den preliminära rösträkningen..

DI - 15 minuter sedan

MP optimistiska trots svag prognos

De gröna går starkt framåt i Europa ändå är resultatet för Miljöpartiet svagare och de ser ut att tappa två mandat i EU. ”Var tionde svensk vill ha mer progressiv klimatpolitik”, säger Alice Bah Kuhnke till Dagens Industri om resultatet..

DI - 15 minuter sedan

De gröna visar musklerna i Finland

Miljöpartiet De gröna är det finländska EU-valets raket. Partiet ökade kraftigt och lär knipa två av Finlands 13 mandat i Bryssel. Även högerpopulistiska Sannfinländarna går framåt något men störst parti blir konservativa Samlingspartiet..

DI - 30 minuter sedan

Forssmed: ”En väldigt konstig valrörelse för oss”

Efter att SVT:s preliminära siffror presenterats ser KD ut att ha nåt sitt mål på två mandat. Trots möjlig framgång kan resultatet ha påverkats av sista veckans svarta KD-rubriker. ”Det tjänar ingenting till att spekulera om det”, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed till Di.

DI - 30 minuter sedan

Fi ser ut att förlora sitt mandat: ”Vi förlorar inte vår kraft”

Feministiskt initiativ skrällde i förra EU-valet och partiets representant Soraya Post kunde ta plats i Bryssel. Fem år senare har partiet gått kräftgång i opinionen och ser nu ut att förlora sitt enda mandat..

DI - 30 minuter sedan

Karlsson (SD): ”Glädjande att väljarna ser till sakfrågor i stället för skandaler”

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson var nöjd efter att den första vallokalsundersökningen hade presenterats. ”Jag trodde att vi skulle ligga runt 13–14 procent”, säger han efter att ha anlänt till partiets valvaka..

DI - 45 minuter sedan

Tomas Tobé om Valu: ”Ett enormt revanschval för Moderaterna”

Moderaterna ser ut att göra ett historiskt starkt val enligt SVT:s vallokalundersökning. .

DI - 1 timme sedan

V står still – skyller på granskning: ”Inte bara orättvist utan helt felaktigt”

Vänsterpartiet ser ut att landa på samma valresultat som förra EU-valet. Partisekreterare Aron Etzler menar att man kunde ha växt – om inte toppnamnet Malin Björks traktamenten hade granskats. ”Det känns inte bara orättvist utan helt felaktigt”, säger Aron Etzler..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.