PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 23:11

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:36

Så hög var inflationen i aprilEnligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I mars var KPI-inflationen 1,9 procent. KPIF (KPI med fast ränta) steg 0,6 procent i april jämfört med föregående månad, och steg 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var 0,7 respektive 2,1 procent. I mars var KPIF-inflationen 1,8 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Infront Datas, KPI, KPIF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: hög var , inflationeni , april
PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 15:04

Prognos: KPIF-inflationen sjunker till 1,8 procent i mars

I februari sjönk KPIF-inflationen till 1,9 procent, från 2,0 procent i januari, vilket var 0,1 procentenheter lägre än vad som väntades enligt Infront Datas enkät och 0,5 procentenheter Riksbankens prognosbana. Nu spås KPIF, enligt snittet i Infront Datas enkät, ha stigit 0,1 procent mellan februari och mars, och ha stigit med 1,8 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. KPIF-inflationen exklusive energi, som är det mått som kanske är viktigast för Riksbanken för närvarande, låg stilla på 1,4 procent i februari jämfört med i januari.

Ekonomistas - 03 mar 14 kl. 09:35

Riksbankens måluppfyllelsen ser inte bättre ut med KPIF- och KPIX-inflationen

[English translation.] Riksbankens inflationsmål är 2 procent för KPI-inflationen. Genomsnittlig inflation sedan 1995, då inflationsmålet började gälla, är bara 1,4 procent.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 11 kl. 08:25

Inflationen dämpas i Kina

Inflationen i Kina uppmättes till 5,3 procent i april, vilket kan jämföras med inflationen på 5,4 procent i mars. Trots nedgången ligger inflationen väsentligt högre än den kinesiska centralbankens mål på 3 procent och även högre än väntat. Livsmedelspriserna i Kina steg med 11,5 procent i april jämfört med året före, medan priserna på övriga konsumentvaror steg med 2,7 procent..

VA - 10 jun 11 kl. 08:06

"Inflationen ett problem"

10 juni De asiatiska aktierna pendlade mellan vinst och förlust på fredagsmorgonen efter att rapporter visat att USA:s handelsunderskott oväntat minskade i april. "Vi är komfortabla med värderingarna och vi ser inte en recession eller dubbeldipp i USA. Investerare kommer vara fortsatt försiktiga tills vi ser en klarare bild rörande skuldkrisen i Europa och den amerikanska ekonomins inbromsning.

SR - 12 maj 15 kl. 09:49

Inflationen vände till negativa siffror

Inflationen vände återigen ner till negativa siffror i april. Nya siffror från Statistiska centralbyrån visar att konsumentpriserna i april var 0,2 procent lägre än i april förra året..

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april


Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent.Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket ytterligare väntas öka oron för läget i världens näst största ekonomi.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april


Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent.Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket ytterligare väntas öka oron för läget i världens näst största ekonomi.

SvD - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april

Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent..

ÖstersundsPosten - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april

Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent..

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 14 kl. 04:22

Lägre inflation i Kina i april

Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent. Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket ytterligare väntas öka oron för läget i världens näst största ekonomi..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nordea: Därför är EU-valet relevant för finansmarknaderna

Valet gäller 751 platser, varav 73 till Storbritannien som deltar trots att de ska lämna EU. När (om) de lämnat kommer parlamentet att bestå av 705 ledamöter. ”Det nya parlamentet väntas bli än mer fragmenterat, vilket kommer att göra beslutsfattandet svårare.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Lax för miljarder har dött i norsk algblomning

Hittills bedöms sju miljoner laxar ha dött som följd av algblomningen i Ofotfjorden i Nordland och Astafjorden i Troms. Personal hos fiskodlarna i området arbetar intensivt med att flytta på resterande laxar innan de nås av algerna. Norska Fiskeridirektoratet fick på onsdagsförmiddagen en rapport om eskalerande dödlighet vid Mortenlaks anläggning i Ofotfjordens utlopp.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Jurist: Oskäligt att inte veta tid för tillträde

”I tidpunkten för upplåtelse ingår rätten till tillträde i nära anslutning”, anser hon. Enligt en dom från Stockholms tingsrätt på tisdagen har ett par inte rätt att dra sig ut ett förhandsavtal som tecknats för en lägenhet i SSM:s projekt West Side Solna. Detta då upplåtelseavtalet inte ansågs ha försenats, medan det i förhandsavtalet inte angetts någon tidpunkt för själva tillträdet mer än att datumet för tillträdet skulle meddelas senast sex månader före bostaden står färdig.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Så ger du bort värdepapper i present

Under rubriken ”Ge bort en gåva som växer” skriver Handelsbankens placeringsexpert Cecilia Meijer i bankens kundbrev Fokus Placeringar om att ge bort värdepapper i doppresent, konfirmationspresent eller studentpresent. Det finns olika saker att tänka på när värdepapperssparande sker i fondkonton, depåer, ISK eller kapitalförsäkringar. Är mottagaren omyndig måste vårdnadshavarna skriva under för att kontot eller depån ska kunna skapas.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

John Mattson värderas till 3 miljarder inför noteringen

Priset per aktie i erbjudandet är 90 kronor, vilket motsvarar ett sammanlagt värde om 3.030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson. Erbjudandet omfattar 14,5 miljoner aktier som erbjuds av huvudägaren AB Borudan Ett som är familjeägt av Kerstin Skarne, dotter till John Mattson.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Analys: 500 miljoner nya dollar räcker inte för Veoneer

Det hävdar Deutsche Bank, som läst bolagets rapportering till amerikanska myndigheter (”S1 filing”) och som upprepar sin säljrekommendation för aktien. ”Baserat på S1-rapporten ser vi tydligare tecken på att de 500 miljoner dollarna inte kommer att vara nog. Vi tror att detta innebär att nytt kapital kan krävas nästa år”, skriver bankens analytiker.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nordea: Danske ny favorit i ny nordisk banksektoranalys

”Vi anser att risken för ytterligare negativa nyheter nu bör vara begränsad. Vi upprepar vår köprekommendation och lyfter samtidigt fram Danske Bank som ny favorit i sektorn med en riktkurs på 160 danska kronor”, fortsätter Nordea som samtidigt medger att utvecklingen i Danske Bank under det gångna året har varit sämre än Nordeas förväntan. Nordea pekar på att penningtvättsproblemen har visat sig ”vara mycket större än vad vi kunde förutse”.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

En aktie att köpa

Kempens värdering innefattar marknaden för blodförgiftning (sepsis), men har inte tagit hänsyn till potential inom bland annat luftvägs- och urinvägsinfektioner. Q-Lineas diagnostiska test Astar är ett automatiserat system för att hitta den optimala antibiotikabehandlingen. Kempen spår en lansering av Astar i Europa i april 2020 följt av 2021 i USA.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SHB: Dröjer länge innan euron kostar under 10 kr

Christina Nyman är något konfunderad över kronans utveckling och säger i Handelsbankens marknadsbrev Makrosvepet, att ”det är mycket vi inte förstår om kronan”. Däremot ser hon ett skäl till kronans svaghet i Riksbankens agerande. – En viktig förklaring är Riksbankens låga styrränta.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Riksbanken: Risk för boprisfall

”Detta kan leda till att priserna faller ytterligare”, fortsätter centralbanken som samtidigt konstaterar att en viss återhämtning av bostadspriserna skett efter fallet under hösten 2017. Prisfallet för snart två år sedan har samtidigt ”påverkat bostadsbyggandet, som har dämpats 2018 och 2019”. ”Utbudet av nyproduktion väntas dock fortsätta att vara högt allt eftersom tidigare påbörjade bostäder färdigställs”, skriver Riksbanken vidare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.