DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 18:01

DI - 14 maj 19 kl. 09:30

Inflationen i linje med förväntningarna i aprilInflationen mätt som KPIF landade på 2 procent i april. Analytikerkåren hade räknat med 2 procent och Riksbanken med 2,1 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KPIF, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inflationeni , linjemed , förväntningarnai , april
Dagens PS - 23 feb 18 kl. 09:37

Inflationen oroar Riksbanken

Flera ledamöter i Riksbanken uttryckte vid förra mötet oro för inflationsutvecklingen framöver och betonade att nedåtriskerna förtjänar särskilt stor uppmärksamhet när man ska avgöra vid vilken tidpunkt och i vilken hastighet det är lämpligt att börja höja reporäntan. Det framgår av protokollet från det senaste penningpolitiska mötet den 13 februari, då reporäntan behölls oförändrad på -0,50 procent. Trots att inflationsprognosen reviderades ned något för det närmaste året behölls Riksbankens prognos för reporäntan oförändrad vid mötet.

DI - 02 okt 18 kl. 10:23

Riksbanken: Inflationen nu vid målet

Inflationen och inflationsförväntningarna i Sverige är nu båda vid Riksbankens mål på 2 procent.  Det sade vice riksbankschef Henry Ohlsson vid Medlingsinstitutets konferens om de samhällsekonomiska förutsättningarna för lönebildningen på tisdagen..

Affärsvärlden - 14 maj 19 kl. 09:36

Inflationen i linje med förväntningarna

Konsumentpriserna steg 0,7 procent i april jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,1 procent..

DI - 12 dec 18 kl. 09:31

Inflationen i linje med förväntningarna

Inflationen räknat i KPI landade på 2 procent i november, i linje med analytikerna förväntningar enligt SME Direkt. Inflationen rensat för energi, KPIF ex energi, landade på 1,4 procent, något lägre än väntat. Kronan försvagats något på beskedet..

DI - 11 apr 19 kl. 09:30

Inflationen i linje med förväntningarna i mars

KPIF-inflationen uppgick till 1,8 procent i mars. Det var i linje med marknadens förväntningar..

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 15:11

USA-inflationen på väntad nivå

USA:s konsumentpriser steg med 0,2 procent i oktober jämfört med månaden före, enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement. Inflationsnivån låg därmed i linje med förväntningarna.Den så kallade kärninflationen, exklusive energi och livsmedel, låg också på 0,2 procent.

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 15:11

USA-inflationen på väntad nivå

USA:s konsumentpriser steg med 0,2 procent i oktober jämfört med månaden före, enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement. Inflationsnivån låg därmed i linje med förväntningarna.Den så kallade kärninflationen, exklusive energi och livsmedel, låg också på 0,2 procent.

Affärsvärlden - 11 apr 19 kl. 11:18

Inflationen i linje med förväntningarna

Konsumentpriserna steg 0,2 procent i mars jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 1,9 procent..

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:36

Så hög var inflationen i april

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I mars var KPI-inflationen 1,9 procent. KPIF (KPI med fast ränta) steg 0,6 procent i april jämfört med föregående månad, och steg 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 15:04

Prognos: KPIF-inflationen sjunker till 1,8 procent i mars

I februari sjönk KPIF-inflationen till 1,9 procent, från 2,0 procent i januari, vilket var 0,1 procentenheter lägre än vad som väntades enligt Infront Datas enkät och 0,5 procentenheter Riksbankens prognosbana. Nu spås KPIF, enligt snittet i Infront Datas enkät, ha stigit 0,1 procent mellan februari och mars, och ha stigit med 1,8 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. KPIF-inflationen exklusive energi, som är det mått som kanske är viktigast för Riksbanken för närvarande, låg stilla på 1,4 procent i februari jämfört med i januari.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Här är knäckfrågorna som EU måste lösa

Medborgarna har snart sagt sitt. När den intrikata striden om topposter är avklarad väntar en gigantisk arbetsuppgift på EU:s institutioner.  Här är knäckfrågorna på några av EU:s viktigaste områden.

DI - 30 minuter sedan

Trump inte oroad över Nordkoreas robottest: ”Avfyrade några småvapen”

USA:s president Donald Trump oroas inte över Nordkoreas färska robottester. Han delar också den totalitära statens beskrivning av demokraten och presidentaspiranten Joe Biden som en "dåre" med låg IQ..

DI - 1 timme sedan

Undersökning: Svenska företag vill ha EU-skatt

Sex av tio svenska företag vill se en gemensam skattepolitik inom EU. Men det lär dröja. Få länder är beredda att släppa vetorätten..

DI - 1 timme sedan

Vill C och L ha det så här?

Den nu avslutade EU-valrörelsen var den första som helt och fullt utspelades i det som kallas det nya politiska landskapet. Socialdemokraterna satte spelplanen direkt och utlyste valet till en folkomröstning om högerpopulismen och att valet stod mellan demokrati och extremism. De nya JÖ-partierna svansade lydigt efter..

DI - 1 timme sedan

Iran: Vi avvärjer alla försök till krig

Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif. ”Vi avvärjer just nu alla (amerikanska) försök till krig mot Iran, vare sig det är ekonomiskt eller militärt”, sade han vid en presskonferens med sin irakiske kollega på söndagen..

DI - 2 timmar sedan

Smutsigt drama: Stater dopar utsläppen med 50.000 miljarder kronor

Klimatkrisen är vår tids mest brännande fråga och ett rimligt första steg vore att stater slutade att subventionera användningen av fossila bränslen.  Enligt IMF uppgår direkta och indirekta subventioner till 6,5 procent av global BNP, eller hisnande 50.000 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

GDPR-experten ifrågasätter S massutskick: ”Jag är förbluffad”

Socialdemokraterna skickade på söndagen ut sms till drygt en halv miljon svenskar med en uppmaning att rösta på partiet i EU-valet. Åtgärden förvånar en av Sveriges ledande experter på dataskyddsförordningen GDPR, vars tioåriga dotter var en av dem som fick sms:et.  ”Jag är tveksam till det här upplägget.

DI - 3 timmar sedan

”Tommy is for everybody” – mannen bakom succémärkets comeback

Hur gör man ett urvattnat modevarumärke hett igen? Digitala innovationer, kändissamarbeten och skrotade flaggskeppsbutiker är några av de åtgärder som Tommy Hilfigers vd Daniel Grieder tagit till..

DI - 4 timmar sedan

Vallokal utrymd i Uddevalla

En vallokal i Uddevalla har utrymts efter det att ett okänt föremål hittats i lokalen, skriver Bohusläningen..

DI - 4 timmar sedan

Miss – Vänsterpartiets valsedlar saknades

När de mest morgonpigga väljarna i Ovanåker skulle rösta till EU-valet morse saknades valsedlar till Vänsterpartiet. Förklaringen till missen uppges vara den mänskliga faktorn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.