DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 04:37

DI - 14 maj 19 kl. 09:25

ECB-ledamot: Euroområdet avviker inte från centralbankens prognoserEkonomin i euroområdet har inte avvikit från ECB:s prognoser vilket innebär att det inte finns någon anledning att ändra den penningpolitiska hållningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB-ledamot, Euroområdet, avvikerinte från , centralbankens, prognoser
DI - 19 apr 17 kl. 17:00

ECB-ledamot flaggar för höjda prognoser

Det finns eventuellt en uppsiderisk för Europeiska centralbankens ekonomiska prognoser avseende euroområdet för årets första och andra kvartal..

DI - 14 sep 17 kl. 06:13

ECB-ledamot: Måste hålla fast vid stimulanser

ECB måste vara tålmodiga med att hålla fast vid stimulanserna för euroområdet när den ekonomiska tillväxten misslyckas med att lyfta konsumentpriserna. Det sade Peter Praet, ledamot av ECB:s direktion, på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News..

DI - 25 aug 15 kl. 14:23

ECB: Kinas devalvering ingen stor faktor för euroområdet

Kinas devalvering av yuanen är inte någon "stor faktor" för euroområdet. Det sade Vitor Constancio, ledamot i ECB:s direktion, till reportrar på tisdagen enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 24 sep 12 kl. 07:45

ECB-ledamot tvivlar på räntesänkning

Tillväxten i euroområdet väntas vara svag under 2012 och 2013, men att det inte är säkert att ECB behöver sänka styrräntorna ytterligare eftersom förtroendet för euroområdets ekonomiska utsikter har förbättrats och inflationen är fortsatt hög..

DI - 21 mar 16 kl. 09:00

ECB-ledamot: Inflationen fortsatt alltför låg

Inflationen i euroområdet är alltför låg. Euroområdet befinner sig för närvarande inte i deflation, men det finns ett deflationistiskt tryck..

Affärsvärlden - 18 feb 14 kl. 12:30

ECB-ledamot tror på överraskande hög tillväxt

Den ekonomiska tillväxten i euroområdet kan komma att överraska positivt de kommande åren, enligt ECB-ledamoten Peter Praet..

DI - 10 dec 14 kl. 07:08

ECB-ledamot varnar för negativ inflation

Sjunkande oljepris kan få inflationen i euroområdet att bli negativ och ECB har kanske inte lyxen att se förbi oljepriset effekter på inflationen..

Affärsvärlden - 15 jun 16 kl. 17:16

ECB-ledamot: Inga bubbeltecken

Vitor Constancio, vice ordförande för ECB, säger på onsdagen att han inte ser några tecken på någon instabilitet eller överdriven prisutveckling på tillgångar i euroområdet. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Ekonomistas - 18 nov 13 kl. 08:57

Penningpolitiken i Sverige jämfört med den i euroområdet, Storbritannien och USA

Är penningpolitiken i Sverige expansiv (stimulerar ekonomin och inflationen) eller kontraktiv (bromsar ekonomin och inflationen)? Riksbanken hävdar att den är expansiv, eftersom styrräntan, nu på 1 procent, är historiskt låg. Men en historisk jämförelse är knappast relevant, eftersom vi sedan 90-talet har haft en global trend mot lägre räntor.

HBL - 29 nov 13 kl. 15:04

Deflationsoron skingrades i euroområdet

Inflationsökning i november skingrar oro för deflation i eurozonen.Inflationen i euroområdet ökade till 0,9 procent i november, uppger EU:s statistikmyndighet Eurostat. I oktober låg den på 0,7 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Fondbolag sågar hållbarhetsbetyg: Kommer för lättvindigt undan

Ratingföretags breda betygsättning av börsbolags hållbarhet leder fel.  Till exempel kommer banker för lättvindigt undan när det gäller hållbarhetsbetyg, enligt fondbolaget Enter..

DI - 5 timmar sedan

Nederländsk minister avgår efter kritik

Nederländernas migrationsminister Mark Harbers har avgått efter en kritikstorm i parlamentet mot missvisande statistik om brott begångna av asylsökande. .

DI - 6 timmar sedan

FN:s varning: Konflikten i Libyen kan vara början på långt och blodigt krig

Om inte vapentillförseln till Libyen stoppas riskerar konflikten i landet att vara "bara början av ett långt och blodigt krig", varnar FN:s sändebud Ghassan Salame inför FN:s säkerhetsråd. Samtidigt rapporteras striderna kring huvudstaden Tripoli ha förvärrats..

DI - 6 timmar sedan

Efter börssuccén: Spänd väntan på Sandviks nya siffror

I slutet av april skulle Sandvik ha presenterat sina nya finansiella mål. Men så blev det aldrig. I stället kommer de troligtvis att presenteras på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors på onsdag.

DI - 6 timmar sedan

Rekylen på Wall Street håller i sig – teknikaktier studsar

Wall Street har fortsatt att gå starkt under tisdagen efter att börsen rekylerat upp. S&P 500 är upp 0,8 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 7 timmar sedan

Svala reaktioner på Theresa Mays brexitförslag

Under ett tal på tisdagen uppmanade Theresa May parlamentet att rösta för hennes utträdesförslag och öppnade för en omröstning om en andra folkomröstning. Reaktionerna på premiärministerns utspel har dock varit minst sagt svala..

DI - 7 timmar sedan

Börsbolagen vräker ner kallduschar över spararna

Börsbolagens jakt på pengar blir allt vildare. För börsen som marknad är det ett styrketecken. Men för aktiespararna blir det allt tätare mellan kallsuparna..

DI - 7 timmar sedan

Ny storblankare i Episurf – men smäll för blankarna i JM

En ny storblankare har klivit in i Episurf Medical för första gången sedan 2014. Även i Getinge och JM syns nya blankningspositioner – men storblankarna tar smällar i JM..

DI - 8 timmar sedan

Bokningsras för charterbolagen – ”ett unikt fyndläge”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki.

DI - 9 timmar sedan

Här är förutsättningarna för fortsatt drift av Ringhals

DEBATT. Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar som i förlängningen drabbar svensk elproduktion och klimatet, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist, aktuell med boken Klimatnyckeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.