PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 19 May, 12:27

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:01

Swedbank: Det blir någon form av handelsavtalDet är i morgonens upplaga av Swedbanks fokusportfölj som banken andas viss optimism. ”Handelskonflikten har eskalerat senaste tiden men vårt huvudscenario är att det kommer någon form av avtal som gör att marknaden kan lyfta bort mer risk relaterat till detta. Fed har gjort en tydlig kommunikationsförändring gällande kommande räntehöjningar vilket innebär att det inte blir fler räntehöjningar om ekonomin inte är stark nog”, skriver Swedbank. Sammantaget innebär det att Swedbank har en fortsatt tro på börsen. ”Vi ser fortsatt potential för aktier men ökad turbulens på marknaderna gör att vi rekommenderar en någorlunda balanserad portfölj.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Swedbank, IG, Erik Hansén, OMXS30, RSI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SwedbankDet blir någon , formav , handelsavtal
PrivataAffärer - 14 jan 19 kl. 13:00

Swedbank: Börsen kan överraska på uppsidan

Swedbank konstaterar att svagare ekonomisk statistik och tuffa jämförelsetal för vinsterna 2019 skapar en massiv motvind för optimism just nu. ”Havererar den globala tillväxten, exempelvis som ett resultat av ett eskalerande handelskrig eller för snabba räntehöjningar, har sannolikt aktiemarknaden en lång tuff period framför sig. Vi ser dock inte ett sådant scenario framför oss”, skriver Swedbanks aktiestrateg Mattias Isakson i ”Strategi & Allokering”.

PrivataAffärer - 21 mar 19 kl. 04:00

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

SmålandsPosten - 29 okt 14 kl. 00:34

Tvistlösning centralt i handelsavtal

Delar av den politiska vänstern driver just nu en osaklig kampanj mot det förestående frihandelsavtalet mellan USA och EU. Då man har svårt att få gehör för kritik mot frihandeln som sådan siktar man i stället på den delen av avtalet som handlar om hur tvister ska lösas. Debatten handlar om vad som ofta beskrivs med förkortningen ISDS, Investor-State Dispute Settlements, vilket betecknar en form av skiljedomsförfarande som tagits fram av bland andra världshandelsorganisationen och FN.

Cornucopia - 18 mar 17 kl. 12:08

Swedbank slår in öppna dörrar - högre ränta höjer BR-avgifterna

Swedbank slår in öppna dörrar i en publicerad beräkning och påtalar att bostadsrättsföreningarnas avgifter kommer stiga tillsammans med räntan. Man konstaterar också att om räntan går från 2% till 5% dubblas boendekostnaden (duh!).

YLE - 19 nov 14 kl. 11:32

Handelsavtal med Kanada - risker också för Finland

EU:s frihandelsavtal med Kanada kan innebära stora risker för bland annat Finland, varnar en färsk internationell rapport. Medan förhandlingarna om ett avtal mellan EU och USA stampar på stället har EU i all stillhet jobbat fram ett stort transatlantiskt frihandelsavtal med Kanada. Efter fem år av förhandlingar publicerades äntligen i september Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) med Kanada.

Cornucopia - 12 aug 15 kl. 20:21

Swedbank effektiv på att stoppa kontokortsbedrägerier

Under min signeringsturné i Öresundsregionen fick jag företagskortet skimmat, med 100% sannolikhet i en parkeringsautomat. Swedbank har dock mycket effektiva rutiner för att spärra kort vid försök till obehörig användning och jag led ingen skada.

Företagskortet har ingen kredit, utan är ett renodlat betalkort mot konto, och är via Swedbank Sjuhärad, som med all sannolikhet använder Swedbank för tjänsten eftersom utskickat brev kom från just Swedbank.

Cornucopia - 14 apr 15 kl. 20:00

Swedbank: All your högre inkomst are belongs to us!

Swedbank har släppt en boindexrapport, som visar på dyrare boende. Men man menar att stockholmarnas hela högre medelinkomster ska gå till Swedbank i form av räntor på dyrare boende. All your högre inkomst are belongs to us!

DI - 30 maj 16 kl. 18:57

Städningen i Swedbank inte färdig

Det är allt annat än förtroendeingivande att Swedbanks nya vd Birgitte Bonnesen envisas med att det inte skulle vara fastighetsskandalen, där Swedbanks högsta direktörer gjorde stora privata affärer med bankens egna kunder, som ligger bakom de stora förändringarna i bankens ledning. Nu har sammanlagt fem personer i bankens koncernledning med någon form av koppling till fastighetsaffärerna plus styrelseordförande Anders Sundström fått sparken eller avgått inom loppet av sex månader. På måndagen meddelade Swedbank att Jonas Eriksson slutar.

BT - 27 jan 11 kl. 16:07

Swedbank sponsrar Dalsjöfors med en halv miljon kronor

Dalsjöfors har äntligen hittat en huvudsponsor inför sin första allsvenska säsong. Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Swedbank går gemensamt in med en halv miljon kronor. ?

Cornucopia - 18 jul 18 kl. 16:52

Skuldbubblan: Bankernas utlåning till hushållen - Swedbank störst

Nedan hittar ni en graf över bankernas och finansinstituetens utlåning till de svenska hushållen, sorterat i storleksordning. Swedbank är förstås den största utlånaren till hushållen och bolånekollektivet, tätt följd av Handelsbanken.
Svenska bankers och finansinstituts utlåning till hushållen maj 2018 (MSEK).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:48

”Ingen anledning till oro för Vings resenärer”

Under fredagsmorgonen kraschade Thomas Cook-aktien med 30 procent. Vings resenärer i Sverige behöver dock inte oroa sig, enligt Fredrik Henriksson. – Det ser olika ut i olika delar av världen, och vi i Norden har levererat bra de senaste åren.

PrivataAffärer - Igår: 14:54

Trump skjuter på införandet av biltullar

Dröjer minst ett halvår.

PrivataAffärer - Igår: 14:20

Stefan Persson fortsätter tanka H&M-aktier

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.  .

PrivataAffärer - Igår: 13:45

Thomas Cooks aktie kraschar efter nollad riktkurs

Thomas Cook, som bland annat äger den svenska reseoperatören Ving, har under en längre tid befunnit sig i kris, en kris som fördjupades i och med torsdagens kvartalsrapport. Under fredagsmorgonen, där Citis analytiker sågat en nedskrivning som gjort skuldsättningen lika stor som börsvärdet och Easyjet avfärdat antaganden om ett utköp av Thomas Cooks flygdel med 105 plan, kraschade aktien med 30 procent. En försäljning av flygdelen är avgörande för bolaget, som har en kreditfacilitet om 300 miljoner pund innestående vid ett lyckat genomförande.

PrivataAffärer - Igår: 13:27

Bolagen som Blecher är mest imponerad av

”Mest imponerade är vi av Dometic, Epiroc och Volvo som trots fallande organisk tillväxt respektive svaga order levererar höga marginaler”, skriver han i ett månadsbrev. I ett allmänt börsutvecklingsresonemang betecknar han vinsthemtagningar och inflation som de första hoten mot en god utveckling. ”Flera av våra lågt skuldsatta bolag – Atrium, Holmen och Skanska för att nämna några – har därtill mycket realtillgångar i kombination med låg skuldsättning.

PrivataAffärer - Igår: 13:03

Köptips från Erik Penser

”Den låga värderingen samt exponeringen mot flertalet starka makrotrender gör att vi initierar en köprekommendation”, skriver Erik Penser. Edgeware, som utvecklar lösningar för att göra videostreaming mer bandbreddseffektivt, befinner sig i ett mycket intressant skede både operationellt och finansiellt, enligt banken. ”På rätt väg” ”Operationellt är bolaget på rätt väg då den nya vd:n (Karl Thedéen, reds anm) har lyckats med kostnadsbesparingar vilka leder till ett sjunkande opex”, skriver Erik Penser.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Trading Direkt: Bostadsmarknaden & teknisk analys

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: SSAB, Boliden, Autoliv, Swedbank, Nordea, Engelska skolan, CLX, Fingerprint, Besqab Tobbe Rosén tekniska analyser: Aktier: Swedbank, SCAB, Getinge, Volvo, Sandvik, Index: OMXS30, S&P 500, DAX Valutor: USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK Råvaror: Guld, Brent (råolja), Koppar Tittarönskemål: NEL, Deutsche Bank, Magnolia, LUMI, JLT, CLX, OPUS, Fortnox, Organoclick, Savosolar, Dustin, Eniro, SAAB, Adidas  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:22

Hernhag: Fem småbolag för långsiktiga

Anders: Hej Marcus, kan du nämna några bra aktier på Mid och Small Caps för att behålla minst i fem år?
Marcus: Hej! Beijer Alma när vi ser en botten i den här konjunkturavmattningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Extrema prisskillnader på MC-försäkringar

Prisexempel på MC-försäkring för 50-årig man i storstad: Honda CB 600 Halvförsäkring: 4 836 - 13 639 kr
Helförsäkring:  9 512 - 27 500 kr Kawasaki Z750 R Halvförsäkring: 4 488 - 13 106 kr
Helförsäkring: 8 268 - 21 250 kr Suzuki GSX 600 Halvförsäkring: 3 180 - 6 100 kr
Helförsäkring: 4 236 - 8 928 kr Jämförelsesajten Compricer har tagit fram siffror på hur mycket det kostar att f

PrivataAffärer - I förrgår: 09:54

Analys: Positiv utdelningsöverraskning att vänta från SEB

Det skriver Deutsche Bank som, vilket Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen, har höjt rekommendationen för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs om 106 kr (103). ”Kärnprimärkapitalbufferten om 250 baspunkter torde fortsätta att stödja en hög utdelningsandel. Vi räknar med en utdelning per aktie om 6,75, 6,95 samt 7,35 kr för åren 2019 till 2021, vilket implicerar utdelningsandelar om 75 till 78 procent samt en direktavkastning på 7,5 till 8,2 procent”, skriver Deutsche Bank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.