PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:04

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:08

Refinansieringskostnader tyngde Opus resultat”Jag är nöjd att kunna rapportera god omsättnings- och rörelseresultattillväxt under första kvartalet”, skriver vd Lothar Geilen i rapportens vd-ord. Bolagets verksamhet i USA och Asien ökade omsättningen med 15 procent jämfört med för ett år sedan. ”Samtliga bilprovningsprogram har presterat väl, och Equipment-as-a-Service (EaaS) har med intäkter på 30 miljoner dollar redan nått målet för 2021 ett par år före utsatt tid”, kommenterar Lothar Geilen. Även för affärsområdet Latinamerika ökade omsättningen, upp 70 procent, i första hand tack vare förvärv, men också till följd av organisk tillväxt i Chile. För bilbesiktningen i Europa har det varit tuffare, efter att nya besiktningsintervall infördes för ett år sedan.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Opus, Lothar Geilen, USA, Asien, Equipment, service, Latinamerika, Chile, Europa, Infront Datas, IFRS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Refinansieringskostnader, tyngde, Opus, resultat
PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 09:17

Engångsposter tyngde Opus

Ebitda-marginalen blev 21,9 procent. Här väntades 20,1 procent. Resultat efter skatt uppgick -15,7 miljoner kr.

DI - 17 aug 18 kl. 08:56

Engångsposter tyngde Opus andra kvartalet

Bilbesiktningsbolaget Opus ebitda-resultat blev 8 procent bättre än väntat i SME Direkts prognossammanställning. Nettoresultatet var dock negativt och därmed väsentligt svagare än väntat..

SvD - 18 nov 16 kl. 08:49

Opus resultat något bättre än väntat

Bilbesiktningsföretaget Opus redovisar ett ebitda-resultat om 86,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016..

DI - 17 aug 18 kl. 08:36

Opus resultat lägre än väntat

Bilbesiktningsföretaget Opus redovisar ett ebitda-resultat om 142 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 13:18

Valutafall påverkade Opus resultat

Bilbesiktningsföretaget Opus, med säte i Göteborg, rapporterade på torsdagen en stark omsättningsökning för tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:48

Världserövring tyngde Marimekkos resultat

Designkedjan Marimekko har för första gången i historien sålt mer utomlands än hemma i Finland. Trots det gick företagets resultat för början av året på minus. Marimekkos vd Mika Ihamuotila tror ändå att internationaliseringen i längden kommer att få bolagets vinst att stiga.

E24 - 27 okt 15 kl. 10:19

Svagt Norge tyngde Lammhults resultat

Lammhults Design Group redovisar ett resultat efter skatt på 4,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015 (4,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:49 kronor (0:54)..

DI - 26 aug 16 kl. 09:57

Högre kostnader tyngde Zenergys resultat

Zenergys andra kvartal var, enligt bolaget självt, fyllt av möjligheter och förhoppningar som delvis inte ännu efterlämnat önskade resultat..

PrivataAffärer - 18 feb 16 kl. 10:02

Svagt resultat sänkte Opus på börsen

Bilprovningföretaget Opus resultat för det fjärde kvartalet kom in väsentligt lägre än marknaden väntat och på Stockholmsbörsen föll aktien i morgonens handel....

DI - 18 feb 16 kl. 10:02

"Skördetid" väntar enligt Opus vd

Bilprovningföretaget Opus resultat för det fjärde kvartalet kom in väsentligt lägre än marknaden väntat och på Stockholmsbörsen föll aktien i morgonens handel..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Hernhag: Att sprida risken till mindre bolag lönar sig

Tittar vi enbart på ett prisindex över Stockholmsbörsen mäter uppgången nu 5,1 procent sedan toppen den 27 april 2015. Inkluderar vi utdelningar som återinvesterats är avkastningen istället 21,9 procent. En förklaring till detta är att de allra största bolagen med bankerna och H&M i spetsen inte gått särskilt bra kursmässigt.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:03

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:01

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - I förrgår: 10:22

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:07

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.