Cornucopia > Ekonomi

Monday, 20 May, 08:53

Cornucopia - 14 maj 19 kl. 09:03

Försvarsberedningen nu publiceradFörsvarsberedningen är nu publicerad på regeringens hemsida. Armén ska omorganiseras till tre mekaniserade brigader, en reducerad motoriserad brigad och en mekaniserad bataljon på Gotland.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gotland, Visbyklassen, Gävleklassen, Västkusten, JAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedningennu , publicerad
Cornucopia - 14 maj 19 kl. 12:00

Försvarsberedningen: Territoriella förband ska skydda transportvägar till Norge och Nato - och Gotland

Fem territoriella skyttebataljoner ska utbildas och sättas upp på två nya regementsorter i Mellansverige eller Norrland enligt försvarsberedningen. Specifikt angiven uppgift är att "skydda de västliga förbindelserna [...] till Osloområdet samt [...

Alliansfritt Sverige - 15 maj 14 kl. 09:51

Försvarsberedningen: Det här har hänt

Försvarsberedningen består av riksdagsledamöter och har till uppgift fastställa försvarets behov. Traditionellt har man alltid försökt nå så bred enighet som möjligt så att försvaret inte drabbas av plötsliga förändringar vid regeringsskifte. Den här gången är det lite annorlunda.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 12:26

Försvarsberedningen ett fiasko: ”Oansvarigt”

Socialdemokraterna krävde reservationer kring prislappen på att förstärka det svenska försvaret. Nu lämnar alla de fyra borgerliga partierna försvarsberedningen. Det rapporteras brett i svensk media.

Cornucopia - 22 dec 18 kl. 13:38

Försvarsberedningen överens: Fyra brigader i armén

Enligt mediauppgifter ska en majoritet av försvarsberedningen nu vara överens om att armén ska expanderas till fyra brigader i nästa försvarsbeslut. Huruvida man också är beredda att anslå de medel som krävs för att inte bara göra detta på pappret framgår inte. Fyra brigader plus stridsgruppen på Gotland bör vara tillräckligt för att möta dimensionerande hot på marken, givet beslutsförmåga från rikets ledning.

Cornucopia - 10 maj 19 kl. 11:36

Försvarsberedningen spricker - S vill ej finansiera försvaret

Veckan innan Försvarsberedningen skulle redovisa sitt resultat och tänkt svenskt försvar det kommande decenniet, så spricker nu beredningen efter att M, KD, C och L hoppar av. Anledningen är att S vill ha ett pappersförsvar som ser fint ut på pappret, men inte finansiera det hela i verkligheten.
Vill inte finansiera ett upprustat svenskt förvar, men gärna ha värnpliktiga på pappret.

Regeringen - 15 maj 14 kl. 08:43

Försvarsberedningen presenterar sin försvarspolitiska rapport

Torsdagen den 15 maj 2014 överlämnar Försvarsberedningen sin försvarspolitiska rapport till försvarsminister Karin Enström.

I rapporten redovisar Försvarsberedningen sin syn på den framtida utvecklingen av Sveriges försvar. Försvarsberedningen är ett samrådsorgan mellan regeringen och riksdagens partier i långsiktiga säkerhets- och försvarspolitiska frågor.

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 08:03

Inte mycket nytt Saab i försvarsberedningen

Försvarsberedningen innehöll inte någon pengaregn över Sveriges primära försvarsindustriaktör Saab. Aktien gick också svagt på en positiv börs under gårdagen.
Dagschart Saab-B.

Regeringen - 12 jul 12 kl. 15:18

Försvarsministern om översvämningar och uppdrag till Försvarsberedningen

På dagens regeringssammanträde beslutade regeringen bland annat om nytt uppdrag till Försvarsberedningen. Försvarsminister Karin Enström berättade även om Myndigheten för samhällsberedskaps (MSB) bedömning av de höga flöden och översmämningar som uppstått i delar av Sverige. Pressmeddelande: Nytt uppdrag till Försvarsberedningen - Cecilia Widegren ny ordförande Försvarsdepartementet, 12 juli 2012.

Newsmill - 28 nov 12 kl. 18:13

Försvarsberedningen öppnar möten

http://www.newsmill.se/trackback/48050Cecilia Widegren (M): Regeringen har givit Försvarsberedningen ett nytt uppdrag.

Regeringen - 27 nov 13 kl. 16:47

Försvarsberedningen håller hearing om militär förmågeutveckling

Försvarsberedningen i dag en offentlig hearing om militär förmågeutveckling. I mars 2014 ska beredningen presentera en försvarspolitisk rapport som tillsammans med den säkerhetspolitiska rapport som presenterades i maj 2013, utgör viktiga underlag inför nästa försvarsbeslut 2015.

Försvarsberedningen

Försvarsdepartementet, 27 november 2013.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Danmark överväger jaktflyg på Grönland - hotas av ny rysk flygbas

Danmark överväger nu att placera ut jaktflyg på den nordliga Thulebasen på Grönland. Detta sedan diktaturen i Kreml placerar ut lufttankningsflyg på en ny flygbas på Nagurskoje-öarna nära Svalbard. Därmed hotas Thulebasen av ryskt flyg, men också det demilitariserade norska Svalbard, där Ryssland kan säga sig ha befolkning och intressen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

SPOILERS för GoT: Läsarnas dom - vem sitter på Järntronen när teveserien är slut

SPOILERS -VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES SISTA SÄSONGEN OCH SISTA AVSNITTET. LÄS VIDARE PÅ EGEN RISK!
Läsarnas dom har nu fallit över vem som kommer sitta på Järntronen när teveserien Game of Thrones tar slut i natt svensk tid.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Ellevio: Stopp för nya elanslutningar i Stockholm redan hösten 2019

Elnätbolaget Ellevio skriver i en debattartikel hos SvD att man sätter stopp för nya elnätsanslutningar i Stockholm redan till hösten, tidigare än väntat på grund av att Stockholm Exergi stänger ett av sina lokala kraftvärmeverk och ökar Sveriges CO2-utsläpp via utländsk kolkraft. Elnätanslutningsstoppet innebär stopp för ny spårbunden kollektivtrafik, nya arbetsplatser och nya bostäder i Stockholm.
Skulle kunna vara en förebild och stänga ner vid högbelastning av elnätet.

Cornucopia - Igår: 16:54

Lägenhetspriserna föll även säsongsmässigt i Göteborg

Liksom i Stockholm föll lägenhetspriserna säsongsmässigt i Göteborg under april månad enligt Valueguards kvalitetsjusterade siffror. Nedgångarna har dock inte pågått i över tre år, som för Stockholm, utan bara i två år.Den fullsatta champagnebubblande takterassen på trendiga Dorsia hotell i Göteborg.

Cornucopia - Igår: 15:17

SPOILERS GoT: Vem sitter på Järntronen när Game of Thrones är slut?

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES
I morgon kväll amerikansk tid sänds sista avsnittet av Game of Thrones. Frågan blir då vem som i slutändan hamnar på Järntronen, vilket efter sista avsnittet är långt ifrån säkert på grund av vissa interna konfliktgrunder mellan de överlevande huvudpersonerna. Då läsarna utmärkt gissat rätt om vilka som skulle dö, så kan säkert läsarna ge svaret på hur det hela slutar.

Cornucopia - Igår: 11:14

Stockholms lägenhetspriser lägre än på tre år

Priserna på lägenheter i Stockholm är alltjämt lägre än de varit för tre år sedan, dvs lägre än i april 2016. Samtidigt varnar experter nu för att det helt enkelt inte finns pengar längre för att köpa lägenheter till dagens priser i Stockholm.
Den pulserande storstadspulsen på trendiga Scandic Continentals skybar på Stockholms centralaste adress.

Cornucopia - I förrgår: 14:27

Fredagsmys: Nu vet vi vart PostNords 10 000-tals försvunna försändelser tar vägen

Dags för lite fredagsmüs igen. Och vad är mysigare än facit på vart alla 10 000-tals försvunna försändelser tagit vägen för PostNord?
I dagarna greps två män för stölder på en sorteringsterminal hos PostNord.

Cornucopia - I förrgår: 13:46

Magdalena Andersson (S) tänker på pensionärerna - chockhöjer skatten

Magdalena Andersson (S) och regeringen har som bekant tänkt extra på pensionärerna, och skyller oviljan att finanisera sin egen försvarsberednings förslag på de stackars pensionärerna. Därför chockhöjer man nu skatten för svenska pensionärer, som flyttat till Portugal för att kunna överleva på sin pension.
Fin tjänstepension du har där, det vore ju synd om något skulle hända med den.

Cornucopia - I förrgår: 12:10

Redo för kriget? Hur ska du laga fönstren?

"Rutor i Botkyrka, Jakobsberg, Solna och Älvsjö krossades. [...] Inne i centrala Stockholm skakade bara fönstren lite lätt.

Cornucopia - I förrgår: 11:02

Dödsfall per kWh för olika energislag

Som vanligt är allmänheten mest rädda för det de inte förstår. Därför är det viktigt att när okunniga ministrar som socialförsäkringsminister Strandhäll (S) går ut och sprider felaktigheter om kärnkraft, påtala att kärnkraft tillsammans med vindkraft är de absolut säkraste energislagen, med minst dödsfall per kWh.
Dödsfall för olika energislag per PWh (petawattimme).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.