PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 25 May, 03:42

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 08:33

Allt fler väljer kortaste bolåneräntanSBAB tror att en bidragande orsak är förväntningar på fortsatt låga räntor från Riksbanken. ”Räntebeskeden från Riksbanken föregås av spekulationer. När diskussionen förs så öppet kan människor ta del av informationen och välja bindningstid därefter. Sen finns det också ett stort antal människor som väljer bindningstid mer på bäst erbjudande än på prognoser om räntebanan. Man kan dock tolka det som att en majoritet räknar med fortsatt låga räntor framöver”, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, i en kommentar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Riksbanken, Claudia Wörmann

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, väljer, kortaste, bolåneräntan
DI - 09 apr 17 kl. 09:20

Trendbrott - allt fler binder bolåneräntan

I början av året har den tvååriga bolåneräntan hos SBAB legat under den rörliga räntan. Det är inte första gången det sker, men resultatet är nytt - nu skyndar sig låntagare att binda upp räntan..

VA - 06 dec 18 kl. 08:53

Allt fler binder bolåneräntan

Fler binder bolåneräntan hos SBAB, vilket banken kopplar till den senaste tidens diskussion om stigande räntor. .

DN - 16 nov 18 kl. 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

Expressen - 07 jan 19 kl. 08:24

Efter höjningen: Allt fler väljer att binda boräntan

Andelen som väljer att binda bolåneräntorna fortsätter att öka.Det skriver SBAB i ett pressmeddelande..

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 15:19

Är det dags att binda bolåneräntan?

Flera läsare har frågat bloggen om det är dags att binda räntan, och om vi nu skulle befinna oss i en av de unikt ovanligt korta intervallen där man faktiskt skulle tjäna på bunden ränta? Så är det dags att binda räntan?Sedlar.

GöteborgsPosten - 08 jan 19 kl. 05:00

Därför binder fler bolåneräntan

Stigande boräntor gör att allt fler nu väljer att binda sina lån – trots att det ofta blir dyrare.
– Det är sannolikt en trend som fortsätter, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på statliga SBAB..

SVT - 08 okt 15 kl. 08:41

Farligt att ta låg bolåneränta för given

Bostadspriserna fortsätter att stiga och allt fler varnar för en bostadsbubbla. En risk är att många har vant sig vid den låga bolåneräntan. - Det är ganska farligt om man inbillar sig att den kommer att vara för alltid, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson till SVT:s Gomorron Sverige..

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 12:25

SBAB "chocksänker" bolåneräntorna

Statliga bolånetorskbanken SBAB "chocksänker" bolåneräntorna enligt ett nytt pressmeddelande. Man kan nu, oprutat, låsa räntan på fem år till 2.10% i ränta.

Cornucopia - 21 dec 18 kl. 08:30

SBAB höjer korta bolåneräntor

SBAB höjer sina bolåneräntor på lån upp till 2 års bindningstid, som en konsekvens av Riksbankens räntehöjning igår. Fler banker lär följa efter, oavsett tidigare uttalanden från igår.Mer till räntan.

Cornucopia - 21 mar 16 kl. 13:49

Riksbanken: Räkna med 3-4 gånger så höga bolåneräntor

Vice riksbankschefen Henry Ohlson varnar för att vi kan få se 3-4x så höga bolåneräntor som idag på lång sikt.

I ett anförande från förra veckan, som kan läsas i sin helhet som PDF här, varnar han för avsevärt högre bolåneräntor på lång sikt.
"Räntorna har alltså varit mycket låga under en lång tid nu, men det är rimligt att förvänta sig att de på lång sikt kommer att vara 3-4 gånger högre än i dag.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.