Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 May, 08:47

Dagens PS - 14 maj 19 kl. 08:19

VD tvingas lämna stukat bolagI går, måndag, kom beskedet att toppchefen får lämna sin stol på dagen. Det är Robert Puskaric som sparkas efter att Doro bytt ordförande i styrelsen, skriver Dagens Industri. Doro menar dock att vd-bytet är odramatiskt och att skälet är att bolaget inte vill tappa fart och skapa oro bland medarbetarna. ”Det ser mer dramatiskt ut än vad det är, men det finns ingen förändring i strategi eller liknande som ligger bakom utan det är helt enkelt så att vi tycker Carl-Johan har helt rätt profil och kompetens när vi tittar på vad bolaget behöver för nästa fas i utvecklingen”, säger nytillträdde ordförande Lennart Jacobsen till Di. Carl-Johan som han pratar om är alltså Carl-Johan Zetterberg, som nu tar över som vd efter Robert Puskaric.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Robert Puskaric, Doro, Dagens Industri, Carl-Johan, Lennart Jacobsen, Di, johan, Carl-Johan Zetterberg, VD, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VD tvingas, lämna, stukat, bolag
Eurosport - 26 dec 12 kl. 12:33

Ishockey - Tvingas lämna JVM: "Man får inte många chanser"

Nu har Hampus Lindholm fått sin dom: Han tvingas lämna JVM i Ufa på grund av smällen han fick i genrepet mot Kanada. "Han har haft en hjärnskakning tidigare så han får tyvärr lämna truppen", säger landslagstränaren Roger Rönnberg enligt Expressen..

Trelleborgs Allehanda - 24 sep 14 kl. 14:05

Ericssons stall kan tvingas lämna F1


Marcus Ericssons formel 1-stall Caterham kan tvingas lämna racingserien redan innan säsongen är över. Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf är Caterham på väg att gå under och däcktillverkaren Pirelli sägs hota med att inte leverera några däck till nästa tävling i Japan om inte Caterham betalar av sina skulder. - Jag trodde att det var utrett, det diskuterades även inför Singapores GP, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh till aftonbladet.

Kristianstadsbladet - 24 sep 14 kl. 14:05

Ericssons stall kan tvingas lämna F1


Marcus Ericssons formel 1-stall Caterham kan tvingas lämna racingserien redan innan säsongen är över. Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf är Caterham på väg att gå under och däcktillverkaren Pirelli sägs hota med att inte leverera några däck till nästa tävling i Japan om inte Caterham betalar av sina skulder. - Jag trodde att det var utrett, det diskuterades även inför Singapores GP, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh till aftonbladet.

Sydsvenskan - 25 sep 14 kl. 05:30

Ericssons stall kan tvingas lämna F1

Marcus Ericssons formel 1-stall Caterham kan tvingas lämna racingserien redan innan säsongen är över. Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf är Caterham på väg att gå under och däcktillverkaren Pirelli sägs hota med att inte leverera några däck till nästa tävling i Japan om inte Caterham betalar av sina skulder.– Jag trodde att det var utrett, det diskuterades även inför Singapores GP, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh till aftonbladet.

BT - 11 nov 14 kl. 23:30

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter. Enligt tidningen är nedskärningarna resultatet av de besparingar på 3,5 miljarder kronor som koncernchefen Olof Persson aviserade i samband med Volvos delårsrapport i oktober.Av dem som berörs väntas en betydande del vara anställda i Sverige.

SN - 11 nov 14 kl. 23:32

3 000 kan tvingas lämna

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter. Enligt tidningen är nedskärningarna resultatet av de besparingar på 3,5 miljarder kronor som koncernchefen Olof Persson aviserade i samband med Volvos delårsrapport i oktober. Av dem som berörs väntas en betydande del vara anställda i Sverige.

Eurosport - 09 dec 14 kl. 18:33

Ljungberg tvingas lämna indiska ligan: "Jag är ledsen"

Fredrik Ljungbergs äventyr i Indien blev ingen vidare succé. Efter blott fyra framträdanden tvingas han kasta in handduken på grund av skadeproblem. "Jag är ledsen över att tvingas lämna tidigare än planerat", skriver han på twitter..

DI - 16 feb 16 kl. 20:46

Peter Norman tvingas lämna ytterligare ett uppdrag

Peter Normans kommande styrelseuppdrag i Swedbank, innebär att den förre finansmarknadsministern inte bara tvingas lämna sitt uppdrag som ordförande för Pensionsmyndigheten. Han måste nu även lämna Ekn:s styrelse. Det kan Dagens industri avslöja..

Expressen - 29 mar 19 kl. 22:43

Han tvingas lämna ”Let's dance” först av alla – efter dramatiken

I fredagens ”Let's dance”-veckofinal var det dags för den första deltagaren att lämna programmet.Efter en dramatisk utröstning stod det klart – Mendez tvingas lämna ”Let's dance”..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 11:35

Svenskar tvingas lämna krisklubb

Tränaren Anders Eldebrink och landslagsforwarden Niklas Nordgren, 32, tvingas lämna den kristyngda svenskklubben Kloten i den schweziska hockeyligan. Kloten har stora skulder och måste minska skuldberget med 60 miljoner kronor för att överleva. Några av de bäst betalda i klubben, däribland Eldebrink och Nordgren, har fått besked att de inte får vara kvar..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

Bankanställda snuvas på jättebonus

Nu rasar protesterna i den svenska storbanken. Medarbetarna snuvas på ansenliga belopp. Dagens Industri berättar i måndagens tidning att det jäser internt i Handelsbanken och att nya vd:n Carina Åkerström är hårt pressad efter styrelsens beslut att skrota utbetalningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Kan SD-toppen sitta kvar efter anklagelserna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Peter Lundgren (SD) ska enligt uppgift ha gjort sig skyldig till ett misstänkt sexövergrepp mot en SD-kvinna på ett hotellrum för ett och halvt år sedan.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Ryanair släpper klen rapport

Lågprisflygbolagets resultat för fjolåret det sämsta på länge. Det här uppger TT och berättar att irländska Ryanairs vinst efter skatt fallit till 1,02 miljarder euro (11,0 miljarder kronor) från 1,45 miljarder euro (15,6 miljarder kronor) föregående år. Ryanairs rapport gäller för det brutna räkenskapsåret och trots att resultatet uppges vara det sämsta på länge infriar flygbolaget i stort sett den förväntan som fanns bland analytikerna i en Reutersenkät, framgår det.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Därför stiger Tokyobörsen i dag

Framför allt två nyheter höjer temperaturen på aktiemarknaden i Japan. Kolla här. Enligt TT har nya BNP-siffror kommit in som eldar på Tokyobörsen i inledningsfasen av börsveckan i Asien.

Dagens PS - 1 timme sedan

SD-topp: ”Jag la handen på hennes bröst”

Partiets EU-parlamentariker i blåsväder efter avslöjande av partikamrat. Expressen berättar i dag om sexanklagelserna mot SD:s toppkandidat i EU-valet om en vecka. Peter Lundgren, som han heter, ska enligt uppgift ha gjort sig skyldig till ett misstänkt sexövergrepp mot en SD-kvinna på ett hotellrum för ett och halvt år sedan.

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

Dagens PS - I förrgår: 14:43

Svajig bostadsmarknad och Brexit-kollaps

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Analytiker varnar för tickande bomb i Stockholm
Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. Bopriserna går upp och affärerna ökar
Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig.

Dagens PS - I förrgår: 15:01

EU går bananas efter massiv valutakartell

I chattrum med namn som ”Three Way Banana Split” och ”Semi Grumpy Old Men” har traders från sex bankjättar manipulerat kronan och tio andra valutor genom att utbyta känslig information. Nu serverar EU mångmiljardefterrätten för deras arbetsgivare. Historien om den femåriga riggningen på världens valutamarknader har många spektakulära aspekter, framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - I förrgår: 12:21

JUST NU: Nära kollaps för Brexit-förhandlingarna

Tidigare i år fick Storbritannien mer tid på sig av EU att hitta en lösning på Brexit. Enligt nya uppgifter håller att arbetet håller på att bryta samman. Det är Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn som säger att samtalen inte kommer att leda någonstans, rapporterar TV4-Nyheterna.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Biltest: Mercedes CLA – snyggare och smartare

Bayern, Tyskland. Ett år efter att den senaste generationen A-Klass presenterats är det dags för andra generationen av sedan-modellen, eller coupé som Mercedes vill kalla den, att förgylla våra vägar. Ja, jag menar verkligen förgylla, för CLA är en riktigt lyckad kombination av teknik och design.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.