PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 May, 11:14

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 08:13

Nibe höjde resultatetOmsättningen steg till 5.763 miljoner kr (4.639). Här låg konsensusprognosen på 5.729 miljoner kr.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nibe, höjde, resultatet
DI - 15 feb 19 kl. 08:09

Nibe pumpar på – ökar resultatet i fjärde kvartalet

Värmepumptillverkaren Nibe ökar rörelseresultatet till 905 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket kan jämföras med 726 miljoner kronor för motsvarande kvartal 2017. Bolaget höjer utdelningen till 1,30 kronor per aktie..

Affärsvärlden - 15 feb 19 kl. 08:19

Nibe höjer utdelningen mer än väntat

Värmeteknikbolaget Nibe en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet 2018 medan resultatet slog analytikernas förväntningar. Utdelningen höjs mer än väntat. .

PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - 20 maj 19 kl. 06:46

Hernhag: Tillväxtfavoriter som är dyrare vanligt

Värmebolaget Nibe må vara fantastiskt, men värderingen är högre än vanligt. I början av 2010-talet var p/e-talet 14-16 räknat på den faktiska vinsten, alltså det senast redovisade året. De senaste fem åren har vinstmultipeln ökat till över 20 och ligger just nu på 31.

VA - 28 jan 11 kl. 14:51

USA-fokus på börsen

28 januari Vid lunchtid på fredagen handlades Stockholmsbörsen fortsatt med måttliga nedgångar. Fokus ligger på den viktiga amerikanska BNP-siffran, som presenteras klockan 14.30.

VA - 11 maj 11 kl. 08:40

Stockholmsbörsen väntas stiga på Onsdagen

11 maj STOCKHOLM (Direkt) Europabörserna förväntas fortsätta klättra på onsdagen, efter att rykten om nytt grekiskt stödpaket ökat på riskaptiten under tisdagens handelssession. "Det positiva för Europa är inte att det inte finns problem, utan att de till stor del redan är reflekterade i aktiekurserna", sade Russ Koesterich, global investeringschef på BlackRock Ishares, till Bloomberg News. En halvtimma före öppning var terminerna för DAX, CAC, FTSE och Euro Stoxx samtliga upp 0,4 procent.

VA - 16 aug 11 kl. 08:55

Öppning i rött

16 augusti Runt klockan 8.40 var Euro Stoxx 50 ned 1,3 procent, FTSE var 0,7 procent lägre, CAC40 sjönk 0,9 procent och DAX tappade 1,3 procent. Börserna i New York stängde med resoluta uppgångar på måndagen.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 09:24

Uppåt på Stockholmsbörsen


Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått upp med 0,4 procent till 439,5.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 09:24

Uppåt på Stockholmsbörsen


Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått upp med 0,4 procent till 439,5.

BT - 15 aug 14 kl. 09:24

Uppåt på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått upp med 0,4 procent till 439,5.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för THQ Nordic till 270 kr från 255 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Morgan Stanley: Guldkantade utdelningar i banksektorn

  ”Vår högsta tilltro för guldkantade utdelningar är från Lloyds, DNB, KBC och HSBC”, skriver investmentbanken. I rådande lågräntemiljö torde banker med stadiga och säkra utdelningar tilltala investerare, anser Morgan Stanley. ”Vår guldkantade utdelningslista fokuserar på starka affärsmodeller där vår tilltro till utdelningsnivåerna är som högst”, skriver investmentbanken även.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Största oljeraset sedan årsskiftet

Bakom fallet ligger oron för upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina som fick investerare att vända på klacken. Noteringar klockan 20:35:
Råolja (pris/fat):
WTI, första terminen -3:54 USD 57:88 USD
Brent, första terminen -3:25 USD 67:74 USD.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Förvaltare: Räkna med fortsatt indiskt börslyft efter Modis seger

Den främsta utmanaren, Kongresspartiet, ser ut att få drygt 50 platser. Sedan vallokalsundersökningen från i söndags som pekade i denna riktning har de indiska börserna och den indiska valutan stärkts. – Börsen kommer att reagera positivt på valutgången nu också, kanske inte lika starkt som vid valet 2014 då den indiska börsen steg 75 procent efter att Modi med hans parti BJP fått egen majoritet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.